Rugsėjo 1-oji!

Rugsėjo 1-oji!

02. Sep 2020, 19:01 Šimtmečio vaikas Šimtmečio vaikas

Visų pirmą sveikiname visus su naujaisiais mokslų metais! 

Toks jaudinantis startas pirmakarčiams praskriejo taip greitai ir sklandžiai, Eva jau susidraugavo su dvejomis mergaitėmis, mokytoja jai paliko labai teigiamą įspūdį. 

Ir nepaisant niūraus ryto, įdienojus vakar buvo puikus oras! Tad po ceremonijos, kuri buvo kiek kitokia nei mes pratę matyti, keliavome pasivaikščioti į Užutrakio dvaro parką užbaigdami dieną šventinėmis nuotaikomis. 

 

Vakar prieš miegą kartu su Eva, pirmam kartui, suruošėme kuprinę į pirmasias pamokas. Toliau skatinsime tai daryti savarankiškai, kad pati žinotų, kas ir kur guli, kad išmoktų priimti sprendimus, kuriuos daiktus reikia imti, kuriems dar ne laikas. 

Ryte ji džiugiai ruošėsi ir nekantriai laukė susitikimo su naujais draugais ir, atrodo, tik išėjus jau atėjo laikas eiti jos pasitikti. Koooookios emocijos liejosi iš jos, man net sunku buvo patikėti, kad jai taip patiks. Gaudydama orą ji dalijosi dienos įspūdžiais, pareiškė, kad nenorėtų palikti mokyklos NIEKADA! Nesitikiu, kad taip galvos ir po mėnesio, bet kol kas aš be galo džiaugiuosi, kad jos aplinka tokia teigiama. Tarp kitko, gal dar anksti spręsti, bet kol kas labai sklandžiai vyksta ir nustatytų tvarkų laikymasis. Be kaukių galima būti tik klasėse, kurios yra vėdinamos kas antrą pamoką, vaikai sąžiningai jas dėvi eidami į valgyklą ar į koridorių. Pasak Evos nepatogumų tai nekelia. 

 

Dabar turbūt kone visų darželinukų bei mokyklinukų tėvelių grupėse vyksta diskusijos dėl biudžeto rinkimo, būtinų priemonių įsigijimo bei kitų su vaikais susijusių temų. Bijau, kad tai kol kas pats maloniausias dalykas. Visi smagumai prasidės, kai teks ruošti namų darbus kartu su vaikais arba perėjus prie nuotolinio mokymosi bei darbo iš namų derinimo. Pagyvensim, pamatysim :)

Stiprybės ir kantrybės mums visiems! 

 

Linkėjimai nuo Evos :)