Pradedu lankyti mokyklą-darželį - pirmokės Viktorijos ir darželinuko Benedikto pirkiniai

15. Sep 2018, 15:17 akvilija akvilija

Vasara pralėkė tarsi viena diena. Širdį džiugina tai, kad ši vasara padovanojo ne tik daugybę įsimintinų akimirkų, bet ir nuostabų orą. Mėgavomės vasara, bet tuo pačiu ir neužmiršome kirbančios minties – Mokslo metų pradžia jau ne už kalnų... Po truputį ruošėmės tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

Kalbėjome, kalbėjome, daug kalbėjome apie viską, kad pirmoji kelionė į mokyklą ir pirmoji kelionė į darželį nebūtų visiška staigmena. Miegelio rėžimą po truputį dėliojome visą rugpjūčio mėnesį, bet miego niekada nebūna per daug, tad ir atsigulus anksčiau, keltis anksčiau nesinori nei Benediktui (būsimam darželinukui), nei Viktorijai (būsimai pirmokei).

Visas priemones pirkome po truputėlį, palaipsniui. Sekėme nuolaidas, skelbiamas akcijas, dairėmės kur pigiau, bet kokybiška.

PIRKINIAI BŪSIMAI 1-KEI VIKTORIJAI

Svarbiausią mokinio atributą – kuprinę – Viktorija jau išsirinko prieš porą metų, vis išsitraukdavo pasidžiaugti ir vėl dėdavo į spintą. Pirkome, nes buvo Viktorijai graži ir už patrauklią kainą (vietoj 24 € sumokėjome 6 €). Žinoma, įvertinom ir kitus kriterijus, ne tik grožį ir patrauklią kainą: kuprinė lengva, dirželiai reguliuojami, paminkštinti ir platūs, nugarėlė pakietinta su paminkštinimais, trys skyriai, atšvaitukų nebuvo, tačiau šią problemą nesunkiai išsprendėme pakabindami turimus. Gavome dovanų ir kitą – gražią ir kokybišką, reikalavimus atitinkančią kuprinę, tačiau mane gąsdina jos svoris be jokio turinio viduje, o jei įdėsime dar penalą, sąsiuvinukus ir pratybų sąsiuvinius – ji taps dar sunkesnė, tad ją pasilikome ateičiai.20180915151353-85428.jpg

Vasaros pradžioje mūsų būsima mokytoja išdalino sąrašiukus, ką turėtume įsigyti ruošdamiesi į mokyklą, tad buvo nesudėtinga viską nusipirkti. Pirkome tik tą, kas buvo išvardinta sąraše ir tik tiek kiek reikia, be to, kai ką turėjome iš anksčiau (aplankai, liniuotė, trintukai, pieštukai, drožtukas, užrašų knygelė, dėklas sąsiuviniams ir piešiniams, žirklės, teptukai, lentelė lipdymui), kai ką gavome dovanų (penalą, plunksnakočius), taigi už likusias priemones sumokėjome apie 30 €. Taip pat pirkau treningą (20 ), sportbačius (6 ), klasės basutes (32 ), češkes (10 )...

Be visų kanceliarinių priemonių rinkome pinigėlius ir pirkome pratybas, kurios kainavo 50 €.

Mūsų mokykloje privaloma uniforma, tad pirkome mini rinkinuką: serafanas (35 ), puošni balta palaidinė (12), emblema (2 €.)Kadangi po serafanu nešios palaidines, nupirkau 4 vnt. pasikeitimui (4x6 ), pėdkelnių 12 vnt. (30 €.), kojinių 12 vnt. (6 €.).   

PIRKINIAI BŪSIMAM DARŽELINUKUI BENEDIKTUI

Būsimam darželinukui Benediktui pirkinių sąrašas šiek tiek mažesnis, tad ir suma šiek tiek mažiau kandžiojasi.

5 vnt. kokybiškų kelnių 5x 8 €;

5 vnt. marškinėlių ilgomis rankovėmis 5x6 €;

5 komplektai apatinio trikotažo 5x3€;

12 vnt. kojinių  6 €;

basutės 32 €.;

pižama 8 €.

Jokių kanceliarinių ar kitų priemonių nereikėjo pirkti, nes mokame už priemones mokame kas mėnesį po 10 €.

Gražių ir saulėtų dienų bei daugybės nepamirštamų akimirkų!