O vis dėlto ji - tikrai ypatinga

O vis dėlto ji - tikrai ypatinga

03. Sep 2020, 09:00 Stebulė Stebulė

Pasilikdama mokykloje rugsėjo antrąją Žemyna verkė. Panašiai ir tikėjausi - juk ji yra itin jautrus vaikas. Įsikniaubusi į tėtį, ji nenorėjo jo paleisti, todėl darbuotojai leido palydėti iki klasės. Tai mažai ką gelbėjo - verkė ir ten, o mudu su vyru skaudama širdimi laukėme pamokų pabaigos. 

O vis dėlto paaiškėjo, kad nebuvo taip jau blogai. Vėliau Žemyna nurimo, darė užduotis, namo parsinešė pelėdų paveiksliuką, ant kurio pati užsirašė savo vardą. Mokytoja sakė, o Žemyna patvirtino, kad lauke susirado dvi drauges - tai jau labai daug.

Bet svarbiausia, kad pati stresuodama (vakare buvo emocijų iškrova namuose, kai viskas negerai, liūdna, ašarų pakalnės ir tantrumai), ji sugeba paguosti kitus. Sakė, viena mergaitė lauke verkė, kad nori mamos, o Žemyna ją apkabino ir paguodė. Labai ja didžiuojuosi. Pagalvoti apie kitą, kai ir pačiam ne pyragai - didaus žmogaus bruožas. Vis dėlto pavyko įskiepyti jai empatiją, vidinę tvirtybę. Šiuo poelgiu ji mane teigiamai nustebino, įkvėpė, pamačiau, koks vis dėlto ji nuostabus vaikas.

Šįryt diena vėl prasidėjo nuo ašarų, bet jau tikiu, kad viskas stos į vėžes. O ir mokytoja pasirodė rūpestinga, atjaučianti, rūpinasi ja. Po patirties, kai išleidus vidurinėlę į valstybinį darželį teko skubiai perkelti į privatų, nes ten ją skriaudė, buvau nusivylusi ir skeptiškai žiūrėjau į valstybines įstaigas. Dabar pamažu imu jas reabilituoti - gal ne visi ten žvėrys. 

jaldija jaldija 03. Sep 2020, 23:14

Sėkmės ?

floryte floryte 03. Sep 2020, 12:52

Visiems nedrąsu tą pirmąją dieną! Toliau bus tik geriau, ypač, kai susiras draugų. Kokia nuostabi Žemyna!❤

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 03. Sep 2020, 11:00

Oi kokia nuotrauka nuostabi, kokia šilta akimirka 😀 O Žemyna - tikrai ypatinga kaip ir kiekvienas vaikas, tik mes kartais to nepastebime