Noras grįžti į darželį.

Noras grįžti į darželį.

14. Sep 2020, 12:53 JulijaGlad JulijaGlad

Ką gi, praėjus beveik 2 sav. dukra pareiškė, kad jau nori grįžti į darželį ir kad kaip būtų smagu ten vėl pažaisti ir nieko neveikti. Bet laiko atgal nesugrąžinsi.. Iš esmės Anastasijai patinka mokykla, ji jau susirado draugų, jau spėjo gauti dovanų (segtukų ir saldainių) iš vienos klasiokės. Tačiau labiausiai dukrai nepatinka ruošti pamokas, nes jų išties užduoda nemažai, jau pirmą savaitę uždavė išmokti eilėraštuką, pratybų sąsiuvinyje reikėjo atlikti kelias užduotis, o jau praeitą savaitę (2 mokslo sav.) rašė matematikos testą. O jau kai pamokos visos paruoštos, tuomet Anastasija labai džiaugiasi ir tada ateina suvokimas , kad ne taip jau viskas sunku buvo kaip atrodė prieš pradedant ruošti pamokas. 

Anastasijai labai patinka pramogauti, tačiau pradėjus lankyti mokyklą, pramogų kiekis sumažėjo ir tai ji labai pajuto. Ji aktyvus vaikas, tad mokykloje išsedėti ramiai jai yra iššūkis, todėl jau gavo pastabą iš mokytojos. Geras dalykas tai, jog mokytoja sugalvojo mokinių motyvacijos sistemą, t. y. mokytoja vaikus kiekvieną kartą skatina gerai atlikti užduotis bei gerai elgtis: kiekvienas mokinys iš mokytojos gavo lapą, ant kurio ji klijuoja lipduką už gerai atliktą užduotį, o savaitės pabaigoje (penktadienį) apdovanoja visus mokinius, kurie surinko atitinkamą lipdukų skaičių (aną savaitgalį visi kas surinko po 10 lipdukų gavo po didelį "Pergalė" šokoladą). Pas mus yra klasės fondas, tai būtent iš to fondo ir yra perkamos dovanėlės vaikams, apie tai mokytoja su mumis kalbėjo per tėvų susirinkimą. 

Džiugina tai, kad Anastasija jau savarankiškai keliauja į mokyklą (mums ramu ją išleisti, nes mūsų langai išeina tiesiai į mokyklos kiemą), tik ją reikia pasiimti iš mokyklos, nes vienų vaikų dar neišleidžia namo, kadangi jie dar yra pirmokai. Beje, Anastasija jau laukia rudens atostogų :) Manau su laiku ji pripras prie mokyklos režimo ir pamokų ruošimas jai nesukels tiek neigiamų emocijų.

Širdingai dėkojame Mamyčių klubo redakcijai už dovanas - puikias knygutes! :)