Mokykla, aš jau ateinu!

Mokykla, aš jau ateinu!

23. Aug 2020, 00:31  Rasa Laselis Rasa Laselis

Pristatome ir mes savo pirmoką – Pijų. Šie metai bus ne tik jam, bet ir mums kažkas visiškai naujo. Į pirmą klasę eis mūsų pirmas vaikas. Tai galite įsivaizduoti kiek visko naujo ir nežinomo patirsime.

Pijus, kaip ir dauguma berniukų, labai mėgsta sportuoti (žaisti judrius žaidimus), o susikaupimo reikalaujantys užsiėmimai - jam nėra arti širdies. Tad kiek su nerimu laukiame mokslo pradžios.

Kaip auklėtojos sako, Pijus yra stebėtojas. Naujoje aplinkoje pirmiausia visus stebi (tiek aplinką, tiek žmones). Ir tai užsitęsia ilgokai. Dažnai pamąstau, kad tam įtakos galėjo turėti nuolat besikeičiančios auklėtojos ir grupės vaikai. Pijui kiekvieni metai būdavo nauji.. Viliuosi, kad ši nelengva patirtis, pasitarnaus ir bus žymiai lengviau prisitaikyti mokykloje. Et, ta viltis.. O save Pijus pristato, kaip RIMTĄ vyruką ir visa tai palydi šelmiška šypsena.

Mūsų rajone mokykla tik viena, tad ir pasirinkome ją. Sužinojome, kad Vilniaus Viršuliškių mokykloje visos pradinių klasių mokytojos gerai paruošia vaikus tolimesniems mokslams. Tad jaučiuosi rami šiuo klausimu.

O kaip gi jis pats? Oi, jis labai džiaugiasi, kad nebereikės eiti į darželį.. Ir pagaliau – mokykla! Tik.. Patarlė „Mokslo šaknys – karčios, o vaisiai – saldūs“ – jam labai tinka, bent jau pirmoji patarlės dalis.. Tad žiūrėsime, kaip mums seksis toliau.