Mokslo metams pasiruošę!

Mokslo metams pasiruošę!

29. Aug 2020, 00:54 JulijaGlad JulijaGlad

Sveiki. O štai ir mūsų pirkiniai.. nei daug , nei mažai, bet kol viską supirkome užtrukom beveik 3 sav., nes reikėjo apeiti kelias parduotuves kol pvz. radome knygų stovą, taip pat reikėjo ieškoti šokdynės (ją radome žaislų parduotuvėje), pasirodo ne taip jau ir lengva buvo rasti akvarėlės albumą A3 formato su storais lapais (jį pavyko rasti knygyne "Vaga"). Pirkinių sąrašas buvo pakankamai ilgas, tad reikėjo pasistengti kol viską radome. Reikalavimai kai kuriems pirkiniams buvo tokie, kad net kanceliarinių prekių parduotuvių darbuotojos buvo pasimetusios ir nežinojo kaip tos prekės realiai atrodo (pvz. teptukus piešimui nurodė pirkti iš natūralaus vovierės plauko, nes jie "neva" tarnaus pirmokui net 4 metus, tiesa pasakius pati net nežinau kaip jie realiai atrodo, nes nupirkau kitus teptukus, kuriuos pasiūlė parduotuvės darbuotoja). Kas liečia išlaidų, tai jų tiksliai neskaičiavau, bet viskam (įskaitant kokybišką penalą bei ortopedinę kuprinę) išleidom virš 200 Eur. 

Kas liečia uniformos, tai draugė patarė neskubėti ir įsigyti ją rugpjūčio viduryje, nes vaikai per vasarą labai išauga, taip ir padarėme. Taip pat draugė patarė iš uniformos siūlomų prekių mergaitei įsigyti tik sarafaną ir švarkelį, nes jos dukra net megztuko nenešiojo, tad taip ir padarėme. Uniformai (sarafanui ir švarkui) išleidome 80 eur. Jei vertinti kainos ir kokybės santykį, tai kaina yra neadekvati, nes uniformos sudėtis ne iš geriausių (pvz. švarko sudėtis: PES 58 proc., VIS 37 proc., ELAST 5 proc.). Šiai dienai dar liko įsigyti emblemą, nes siūvyklos darbuotojos jau 2 sav. vis žada, jog jas pristatys į parduotuvę, bet kol kas jų nėra, šiandien apsilankius jų parduotuvėje (prisiskambinti neįmanoma, tad tenka važinėtis), paaiškėjo, kad emblemų vis dar nėra, bandysim ryt vėl važiuoti į šią parduotuvę. Įvertinus tai, jog mūsų atveju emblemą “tapo” deficitine preke, todėl ateičiai rekomenduoju tėveliams emblemas įsigyti vasaros pradžioje, o pačias uniformas rugpjūčio 1-2 sav. 

Be to, dar reikėjo įsigyti pratybas (už viską sumokėjome 45 eur), kurias mums nupirko mokyklos atsakingas asmuo ir jau išdalino visiems tėvams, už ką esam labai dėkingi, nes nereikėjo tų pratybų po visą miestą ieškoti. Taigi, atsižvelgus į tai kiek prekių (t. y. kanceliarinės prekės, pratybos, kuprinė, uniforma bei drabužiai prie uniformos: marškinukai, pedkelnės, bateliai, sportinė apranga ir kt.) reikėjo įsigyti 1 klasei, tai buvo išleista virš 400 eur. Manau, kad šiais laikais išleisti vaiką į mokyklą nėra pigu, aišku atsiras tėvų, kurie pasakys, kad tai dar nedaug, kiti sakys, kad galima viskam išleisti ir dvigubai mažiau, ir jie visi bus teisūs... bet juk norisi vaikui nupirkti kokybiškas prekes (pvz. kuprinę, piešimo priemones ir kt.). Bet kuriuo atveju, kiekvienas turim pasirinkimą ką ir už kokią sumą (išskyrus pratybas ir uniformą) pirkti savo vaikui. Linkim visiems smagios rugsėjo 1 d.!

JulijaGlad JulijaGlad 31. Aug 2020, 01:29

Pypse, pas Jus turbūt labai pažengusi mokykla 😀 Mums apie Eduka net nieko nebuvo užsiminę, o ir pratybų (atsižvelgiant į išleistą sumą) turėsite daugiau 😀

JulijaGlad JulijaGlad 31. Aug 2020, 01:24

Sveiki, Pypse 😀 Taip, buvo sąrašiukas, kuriame buvo nurodyta iš viso įsigyti 20 sąsiuvinių (iš jų: 10 vnt. linijomis ir 10 vnt. langeliais), segtuvai du, nes sakė vaikams švies papildomą medžiagą, tad reikės į vieną segtuvą dėti tuos lapus, o į kitą - spalvotą popierių (kad “neva” tie lapai neišsibarstytų) 😀 klijus buvo nurodyta nupirkti 1 vnt. PVA (šlapius) ir 1 vnt. sausus/pieštukinius, bet žodžiu davė suprasti, kad geriau turėti atsarginius, nes vaikai dažnai pameta 😀 popieriaus tikrai daug pripirkom, nes reikėjo spalvoto storo kartono iš abiejų pusių, toliau plono popieriaus iš abiejų pusių (vienur nupirkau tą spalvotą popierių, kitoj parduotuvėj radau storesnį popierių, tai nusipirkau dar 😀 ir močiutė dar atnešė, tai sunaudosim per metus 😀 ) Beje, nuotraukoje dar ne visos priemonės nupaveiksluotos 😀 Ir apie klasės fondą pamiršau paminėti, rinkome dar po 20 eur (iš šių pinigų pirks popierių medžiagai šviesti, mažus paskatinimo prizus vaikams, lipdukus ir kt.) 😀

pypse pypse 30. Aug 2020, 20:09

O kodėl du segtuvai? To popieriaus ir bet kiek😀 klijai šlapi - 2😀 sąsiuvinių atrodo kalnas. Čia buvo koks mokytojos sąrašiukas?
Na aišku, turbūt smulkmenos, ir jei visko būtų po mažiau, turbūt ne labai daug ir susitaupytų, bet vis tiek😀
mums pratybos - 65 Eur, plius Eduka 7 Eur