Mėnuo mokykloje

Mėnuo mokykloje

28. Sep 2020, 11:41 Aviete Aviete

Praėjo beveik mėnuo, kai U lanko mokyklą. Man tai irgi nauja patirtis, bet kol kas abi jaučiamės gerai. U noriai eina į mokyklą, turi kelias geriausias drauges ir kelis draugus berniukus, dažnai pasakoja kaip jie kartu žaidžia, kokius puokštus vieni kitiems krečia ir pan.   U yra svarbu bendrauti, būti įvertintai tarp draugų, tai džiaugiuosi, kad ji nesunkiai rado sau kompaniją.

Kas neramina? Dingstantys daiktai :) per vieną savaitę pamestas megztinis, sportiniai batukai ir klasės avalynė- cežkutės! Visi daiktai su užrašytu vardu ir klase, tai keista, kad nei vieni batukai neatsirado iki šiol :( Žinoma, tai ne mokytojų pareiga sužiūrėti visus vaikų daiktus, bet jie patys dar per daug išsiblaškę, kartais jau ir per daug pavargę, kad viską tvarkingai susidėtų, sutvarkytų ir taip toliau. O tėvai, kaip žinia, į mokyklos patalpas užeiti negali. Maža to, jau nebegali užeiti apskritai į mokyklos teritoriją, vaiką atvesti ir pasiimti galima tik prie vartelių į mokyklos teritoriją. Kaip tai paaiškinti nežinau. Prieš tai laukdami vaikų tėvai būriavosi prie 3 įėjimų, dabar prie vieno (prie vartų), tai kur čia saugiau, nesuprantu. 

Tai va, žinom, kad mokykloje yra kažkur radinių dėžė, bet kas ją peržiūri ir nuneša pamestus/rastus daiktus, nežinau. Ir turinio kol kas niekas nenufotografavo :)

Gavome tik raginimą užrašyti vaikų vardus ir klasės numerius ant etikečių. Šitą esu padarius nuo pat pradžių.

Dar gaunam iš mokytojos laiškus, kad vaikai neturi visų reikalingų priemonių, pvz. žirklių ar klijų. Mūsiškė tokių priemonių turi, aš kas keletą dienų peržiūriu kuprinę, penalą, bet jau pirkom papildomai plastelino ir guašo, nes kiti vaikai irgi ima - į prailginta grupė renkasi vaikai iš kelių klasių, o pati veikla vyksta U klasėje, tai kiti vaikai naudojasi šios klasės vaikų priemonėm... Dalintis smagu, žinoma, bet tai neturėtų virsti piknaudžiavimu..

Dar man neaišku, kokios reikia šokių aprangos šokių pamokai, galvojau, kad puikiai tinka į kūno kultūrą dėvimos tympos ir palaidinukė, bet tėvai gavome laišką iš mokytojos, kad dalis vaikų neturi šokių aprangos. 

Prisiregistravome prie TAMO dienyno, pažymių, namų darbų pirmokai negauna, bet mokytoja kartais parašo kokį pagyrimą ar pastabą. Bet pagrinde bendraujam el.laiškais ir FB klasės grupėje.

Bandelės, bandelės :( dar yra kibinų ir net dešrainių. Yra tiesa ir vaisių rinkinukų, bet karaliauja įvairūs miltiniai kepiniai. Idealiausia, kad pradinėse mokyklose tokių dalykų iš viso nebūtų, jau net mokytoja paragino pakalbėti su vaikais apie maisto naudą/žalą organizmui, nes daug vaikų perka tas bandeles prieš pietus ar net vietoj pietų... bet kol nebus vieningos mokyklos ir tėvų pozicijos, o maisto tiekėjas nejaus jokios socialinės atsakomybės, nieko nepavyks pakeisti :(

Didesnių problemų kol kas nėra, kuo, žinoma, labai džiaugiuosi :)