Konkursas: Ar vaikas tave dažnai "varo iš proto"?!

Konkursas: Ar vaikas tave dažnai "varo iš proto"?!

11. Jul 2019, 06:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Knygų niekada nebūna per daug, tiesa, ypač tų, kurie padeda susigaudyti vaikų auklėjime! :)

Pristatome Isabelle Filliozat "Mano vaikas mane varo iš proto!" Baltos Lankos - emocijų kaita ir savarankiškumo paieškos: kaip suprasti, kas vyksta 6–11 metų vaiko galvoje, ir tinkamai reaguoti į jo elgesį.

6–11 metų periodas daugeliui tėvų atrodo kaip atokvėpis tarp daug jėgų pareikalavusių kelerių pirmųjų metų su vaiku ir nenumaldomai artėjančios paauglystės. Tačiau nereikėtų apsigauti! Šiuo metu intensyviai formuojasi savarankiškumo siekiančio vaiko smegenys, akivaizdžiai reiškiasi jo emocingumas ir vystosi pirmieji socialiniai įgūdžiai. Visa tai lemia vaiko nepastovumą: vieną dieną jis gali norėti prisiglausti, apsikabinti, kitą – stumia tėvus į šalį ir nežinia ko lieja ašaras ar susimuša mokykloje.
Siekdama padėti įveikti pereinamąjį etapą, knygos autorė aptaria tėvams dažnai kylančius klausimus, pasitelkia iliustruotus pavyzdžius ir naujausių mokslinių tyrimų duomenis bei remiasi pozityvaus auklėjimo, empatiško elgesio su vaiku principais, pataria, kaip elgtis įvairiose situacijose, kad kiekviena su vaiku praleista akimirka būtų šviesi ir laiminga.

Laimėk šią knygą FACEBOOKE->>

-parašyk, kada tavo vaikas paskutinį kartą tave "varė iš proto" ir kokiu būdu :)
-pažymėk draugus, kurie augina panašaus amžiaus vaikus;
-pasidalink postu.

Laimėtoja paaiškės liepos 16 d.