Kasparo rugsėjis mokykloje – apibendrinimas

Kasparo rugsėjis mokykloje – apibendrinimas

06. Oct 2017, 09:30 Krisliukas Krisliukas

Man patinka ruduo,

Nors lyja už lango.

Man patinka ruduo,

Medžių lapai gelsvi.

Nors ir vėjas stiprus

Drasko medžių lapus...


Baigėsi rugsėjis, prasidėjo antras rudens mėnuo. Kasparo gyvenimas stojo į savo vėžes. Ir man atrodo, kad jau seniai Kasparas lanko mokyklą, lyg niekas ir nepasikeitė.

Pamažu Kasparas pradėjo suvokti, kas tai yra mokykla. Paklausus, ar nori į mokyklą, atsako vyresnio brolio žodžiais – ojjjj neeeeeeeeeee, tiiiingiu keltis, ir tos penkios pamokos...

Namų darbų mokytoja beveik neužduoda. Tiesa, reikėjo išmokti netrumpą dainelę, tai mokėmės abu. Reikėjo nemažai kantrybės, nes dainuot Kasparas nemėgsta. Aš išmokt dainelės nesugebėjau, man pasirodė per sunki.

Rugsėjo mėnesį Kasparas gavo daug įvertinimų už įvairius dalykus. Supratau, kad geriausiai jam sekasi matematika. Surenka maksimumą. Rašo jau raideles, jungia jas, bet jau taip kreivai šleivai, kad negaliu žiūrėt. Labai gražiai atlieka dailės darbelius. Skaito nedidelius tekstukus.

Naujų draugų nesusirado. Draugauja su tais pačiais dviem draugais, su kuriais ir atėjo į klasę. Pirmomis dienomis Kasparas sėdėjo su berniuku, dabar jau sėdi su mergaite. Bet sakė, dar nėra ji mano draugė, gal vėliau susidraugausiu.

20171006100658-12378.jpg

Į prailgintą grupę jis taip pat nebeina. Tai džiaugiasi be galo be krašto. Kai atvažiuoju jo pasiimti iš mokyklos, jau laukia manęs kieme, prie gatvės.

Į savaitę po kelis kartus Kasparas darželyje nueina į savo buvusią grupę pasisveikinti. Vakar auklėtojai nunešė gėlytę. Parodė, kaip moka užrašyti raideles. Labai didžiuojasi, kad jau yra ne darželinukas. Ir būtinai tą pabrėžia sesei. :)

Spalio viduryje laukia tėvų, vaikų ir mokytojos išvyka pas alpakas, į alpakų kaimą. Visi susipažinsime, pabendrausime ir „susicementuosime“. Tikiuosi, Kasparas atras naujų draugų.

Iš tikrųjų nesitikėjau, kad šis mokyklos etapas Kasparui praeis taip lengvai. Labiausiai jaudinausi dėl jo, nes jis jautriausias vaikas šeimoje. Žinoma, dar tik pati pradžia, dar ilgas mokslo kelias laukia. Bet, kaip sakoma, gera pradžia – pusė darbo. Tikiuosi, viskas bus gerai.

Kristina

floryte floryte 06. Oct 2017, 21:06

Džiugu skaityt, kad taip puikiai sekasi mokykloje! Sėkmės ir toliau!😉

jaldija jaldija 06. Oct 2017, 16:07

Smagu, kad sekasi viskas sklandžiai👍
Sėkmės ir toliau kremtant mokslus, savarankiškėjant ir atrandant naujų draugų🌷