Į mokyklą pasiruošta

Į mokyklą pasiruošta

31. Aug 2020, 23:13 irmantaite irmantaite

Supirkti priemones mokyklai rodos nėra nei taip sunku, nei taip lengva. Prekių gausa apsuka galvą, bet patirtis sako nepamesk galvos. Mantas tai jau antrasis vaikas šeimoje pradedantis lankyti pirmą klasę. Kai kas nepanaudoto liko nuo vyresnio brolio.

Mokymuisi reikalingų priemonių sąrašas buvo pateiktas mokyklos internetiniame tinklalapyje. Peržvelgėme jį ir susidėliojome mums trūkstamų prekių sąrašą. Pirkimo neatidėliojome paskutinei savaitei, pirkome palaipsniui. 

Kuprinę išsirinko Mantas nuvykęs su tėčiu. Greičiausiai rinkosi pagal  paveikslėlį, bet nugarinė dalis tvirta, nelanksti, su paminkštinimo dalimi nugarai. Pati kuprinė nėra sunki, bet atrodo tvirta. 

Mokykloje uniformų nereikia. Vaikai privalo dėvėti tvarkingus, švarius rūbelius. Papildomai rugsėjui rūbų nepirkome, džinsai liko nuo pavasarinio pirkimo, kedukai pirkti vasaros pradžioje. Tad pirkome tik  batelius sportio ir treningines kelnes. Abu jie kainavo apie 35 Eur. Galimas variantas, jog vienodas maikutes mokytoja užsakys visai klasei.

Dar laukia pratybų pirkinys. Sumos net neįsivaizduoju.

Sąsiuviniai, aplankalai, akvarelės dažai, guašas, plastilinas, klijai, gertuvė,  ir t.t. kainavo gal apie 40 Eur

Visumoje šiai dienai, man rodos, išleidome apie 100 Eur. Reikės dar papildomai veido kaukių nupirkti. Dar naują stalinę lempą. 

Mokyklai Manto darbo vieta paruošta. 

Mantas džiaugiasi mokyklinėmis priemonėmis, jau norėjo ir daiktus susidėti rytdienai į kuprinę. Bet už vis labiausiai džiaugiasi jam asmeniškai padarytais ir įteiktais buto raktais.