ECCO avalynė vaikams - kad niekas netrukdytų naujiems nuotykiams

ECCO avalynė vaikams - kad niekas netrukdytų naujiems nuotykiams

31. Jul 2020, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vaikiškos avalynės pasirinkimas - atsakingas procesas, nes vaikas auga, daug juda, todėl svarbiausias kriterijus renkantis - patogumas. Taigi, į avalynės pirkimą reikia žiūrėti gana atsakingai, atkreipiant dėmesį į keletą veiksnių.

Vaikų pėdų kaulai yra minkšti, todėl reikėtų pasirinkti tokius batus, kurie juos prilaikytų ir leistų kojų raumenims laisvai vystytis, be jokio suvaržymo.

  • Iki 2 metų mažylio pėda yra labai minkšta ir lanksti. Pėdos skliautas ir raumenys dar nėra pilnai išsivystę.
  • 3 - 7 metų vaikai pradeda pamažu stiprinti kojų raumenis.
  • 8–12 metų amžiaus vaiko pėda vis dar yra gana  jautri spaudimui, o pėdos skliautas beveik visiškai išsivystęs, suteikdamas vaiko pėdai suaugusiojo pėdos formą.


Mamyčių klubo kineziterapeutė Kristine Asonova tikina, kad svarbu pasirinkti patogius batus, nes vaikų, kurie lanko darželį ir mokyklą, kojos juose būna kone visą dieną. Todėl pagrindinė sąlyga renkant avalynę vaikams yra ne jų grožis, o patogumas - kad batai nespaustų ir, žinoma, nebūtų per dideli. Kadangi vaiko koja auga labai greitai, svarbu įsitikinti, kad batai ilgainiui netapo per maži.

Auganti vaiko koja yra jautri spaudimui, todėl svarbu palaikyti tinkamą pėdos vystymąsi, tuo pačiu nevaržant judėjimo laisvės. Perkant batukus mažyliams svarbu pasirinkti tinkamą dydį, t.y. jie neturėtų būti nei per maži, nei per dideli.

Matuodami vaikui batus įsitikinkite, kad tarp kojų pirštų ir bato yra 1,5 cm tarpas, nes:

  • Pasivaikščiojimo metu pėda padidėja 0,5 cm;
  • Per pusmetį pėda paauga apie 0,8 cm;
  • Norint, kad mažieji pirštukai jaustųsi patogiai ir galėtų laisvai judėti, reikia 0,25 cm.

Trys pagrindiniai veiksniai renkantis batus

Jei su batų dydžiu viskas aišku, belieka tik nepasimesti dideliame vaikiškos avalynės asortimente prekybos centre, nes gamintojai siūlo įvairaus ryškumo ir spalvų batus, su blizgučiais, skirtingų medžiagų ir pan. Dėl to verta atsiminti tris pagrindines sąlygas, renkantis batus vaikams - kad jie netrukdytų laisvai judėti ir mėgautis vaikyste.

Nieko nereikalingo!

Pagrindinis kriterijus, kaip jau minėjome, turėtų būti patogumas, todėl rinkitės batus, kuriuose nėra nereikalingų elementų, kaspinėlių, sagčių, kurie galėtų nutrinti koją, trukdytų žaisti ar kitaip sukeltų diskomfortą. Be to, tokius batus bus lengviau apsiauti, nusiauti ir prižiūrėti.

Tik kvėpuojančios medžiagos!

Pasirinkite avalynę, pagamintą iš kvėpuojančios medžiagos, kad vaiko kojos neprakaituotų ir joms būtų patogu.

Padas, tinkamas vaiko kojai

Vaikai gali bėgioti ir judėti valandų valandas, todėl svarbu, kad avalynės vidpadis būtų anatomiškas ir užtikrintų visišką komfortą. Kaip pabrėžia Kristine Asonova, vaikams, kurie neturi sveikatos problemų, pėda yra minkšta, nuolat judesyje, todėl batų vidpadžiai irgi turi būti minkšti. Išorinis bato padas turi būti patvarus, lankstus ir lengvai prižiūrimas, kad niekas netrukdytų vaikams pradėti naują nuotykį.

Visa, kas aukščiau paminėta, tinka ECCO Kids avalynei, kuri skirta padėti vaikams laisvai vystytis ir augti:

  • Geras sukibimas su paviršiumi, kad būtų galima saugiai vaikščioti;
  • Lengvas ir lankstus padas, užtikrinantis judėjimo laisvę;
  • Anatominė pado forma su pakankama erdve kojų pirštams;
  • Tinkamas kulno aukštis, tolygiai paskirstantis vaiko kūno svorį.


ECCO Kids batai sukurti taip, kad niekas netrukdytų vaikams mėgautis vaikyste!