Džiaugiamės knygomis ir pirkiniais

Džiaugiamės knygomis ir pirkiniais

10. Sep 2020, 07:13 Stebulė Stebulė

Pradėti kelionę naujoje mokykloje labai motyvuoja nauji daiktai - kanceliarinės prekės, knygelės, gražus penalas. Pamenu, kad ir pati vaikystėje laukdavau tų priešmokyklinių apsipirkimų, o tėvams tai būdavo tikras galvos skausmas. 

Panašiai kaip kelininkus žiema, mus užklupo netikėtai mokyklinių prekių mugė. Nesitikėjome, kad ir priešmokyklinukui reikės pirkti tiek visko, maniau, kad užteks įsigyti OPAPA pratybas. Neužteko. Per susirinkimą gavome ilgiausią sąrašą, o priemonių - kiek ir pirmokui.

Žemynai pirkome sportinę aprangą ir maišelį jai, naują gertuvę, flomasterių, pieštukų, įvairaus dydžio popieriaus, spalvoto kartono, spalvoto popieriaus, teptukų, guašo, akvarelės, indelių vandeniui, penalą, drožtuką ir trintuką, paprastų pieštukų, liniuotę, pieštukinių klijų ir lipalo, šlepetes persiauti, naujų drabužių. Pašnekėjus su kitų priešmokyklinukų mamomis, supratau, kad toks didelis sąrašas teko tik mums, o kiti apsiėjo vos su keliais punkteliais.

Vis dėlto nauji daiktai labai motyvuoja naujoms pradžioms. Žemyna labai džiaugėsi, galėdama kartu važiuoti į parduotuvę ir išsirinkti priemones. Nors ir turėjome tai daryti paskubomis, nes buvome tik prieš vieną dieną atsikraustę į naujus namus, darbų buvo begalės. Mes, tėvai, jautėmės tragiškai išvargę. Juk apsipirkinėti dar teko ir su kūdikiu ant rankų :D

Labai pradžiugino Mamyčių klubo dovanotos knygos, ypač S. Paltanavičiaus apie Lietuvos gyvūnus. Ketinome ją kada nors nusipirkti. Mes turime nemažai Paltanavičiaus knygų, mielai jas su vaikais nagrinėjame ir skaitome.