Dominyko pirmoji diena mokykloje

Dominyko pirmoji diena mokykloje

13. Sep 2017, 22:18 ausryte12 ausryte12

Pagaliau pagaliau ir mes peržengėme mokyklos slenkstį! Priminsiu, jog Vokietijos pietinėje dalyje, kurioje mes gyvename, į mokyklas visi mokiniai įžengė tik vakar t.y. rugsėjo 12-ąją. 

Dalinamės šviežiais įspūdžiais. Ryte Dominykas noriai kėlėsi, nes žinojo, jog laukia didi diena - pirmoji diena mokykloje!  Nuvykome visi trys - aš, Dominykas ir tėtis. Prie mokyklos teko šiek tiek palaukti, kol prasidės oficiali dalis - pirmokėlių pasveikinimas. Pastebėjau, jog Dominykas šiek tiek nerimavo, akys lasktė, ieškodamos pažįstamų veidų (aišku jų rado). Vienas pažįstamas vaikas net priėjo prie Dominyko ir pasisveikino, Dominykas atsakė tuo pačiu.

20170913221304-77567.jpg

Visa šventė vyko lauke, prie mokyklos paradinio įėjimo. Turėčiau pastebėti, jog visa oficiali šventinė dalis buvo labai trumpa: vaikučiai iš muzikos mokyklos pagrojo, tuomet visus atvykusius pasveikino naujasis mokyklos direktorius, ir dar viena klasė padainavo vieną dainelę. Pabaigoje muzikos mokyklos auklėtiniai sugrojo dar vieną kūrinį ir viskas. Sakyčiau tai tikrai neišvargina nei būsimųjų pirmokėlių nei visų kitų atvykusiųjų. Juk ir taip jaudulio per akis. Po viso to pirmokų mokytojos vaikus nusivedė į klases. Kartu keliavo ir tėveliai. Tačiau mes ilgai klasėje neužsibuvome. Po keleto mokytojos svarbių sakinių, buvome pakviesti išgerti kavos, pasivaišinti sausainiais, o vaikučiai likosi klasėse. Vaikai tuo metu buvo fotografuojami, aprodoma mokykla. Viskas truko apie 1val. - oficialus pasveikinimas apie 20 min., vaikučių pabuvimas klasėse šiek tiek daugiau nei pusę valandos. 

Buvo šiek tiek neramu, kaip Dominykui seksis klasėje, ar viską jis supras, ką sako mokytoja ir pan. Tačiau sugrįžęs vaikas buvo laimingas! Nerimo veide jau buvo nebelikę! Sakė, kad viską suprato ir jam patiko. Taip pat gavo ir pirmuosius namų darbus - nuspalvinti ir iškirpti savo šūltiūtę (džiaugiuosi, jog užduotį išgirdo ir suprato teisingai, nors ir sėdėjo pačiam klasės gale). 

20170913221356-66342.jpg

Po šventės laukė šventiniai pietūs namuose ir žinoma šūltiūtės išpakavimas! Radęs savo mėgiamą lego konstruktorių šokinėjo iš laimės! 

20170913221725-32301.jpg

Štai tokie mūsų pirmosios dienos įspūdžiai! 

 

ausryte12 ausryte12 14. Sep 2017, 18:24 jaldija

Ačiū labai! O turinys skiriasi, nes šias šūltiūtes pripildo patys tėveliai.Kaip aš įsivaizdavau taip ją ir pripildžiau. Manau reikia dėti tai, kas vaikui patinka. Dominykui šiuo metu ant bangos lego, dėl to mes jį ir įdėjome. Na o saldumynai tai manau čia taip pat priklauso (nors Dominykui gali jų ir visai nebūti). 😀 Šias šūltiūtes galima užsisakyti per darželį, ką mes ir padarėme. Pačios auklėtojos jas pagamino, vaikas galėjo išsirinkti kokį nori motyvą ant viršaus. Taip pat jų prieš mokyklos pradžią pilna visur parduotuvėse. Bet jos nėra tokios mielos, daugiau tokios "fabrikinės". 😀

jaldija jaldija 13. Sep 2017, 22:36

Kaip šauniai👍
Sėkmės mokinukui🌷
O tas turinys, visiems vienodas būna? Ir kas jį apsprendžia, kas finansuoja?