Būsimoji pirmokė Anastasija!

Būsimoji pirmokė Anastasija!

19. Aug 2020, 18:46 JulijaGlad JulijaGlad

Sveiki, o štai ir mūsų būsima pirmokė - Anastasija, kuriai po savaitės sukaks 7 metai. Anastasija linksma, be galo išdykusi, energinga, aktyvi, labai užsispyrusi bei daug dėmesio reikalaujanti mergaitė. Nors mokykla yra naujas etapas ne tik vaikui, bet ir mums tėvams, bet panašu, kad Anastasija visai nesijaudina. Šiai dienai mokykla jai tarsi pramoga, ją džiugina tai, jog mokykloje nereikės miegoti dienos metu kaip darželyje. Gal ir juokingai nuskambės, bet Anastasijai kol kas labiau rūpi ne dėstomi dalykai mokykloje, o būtent mokyklos valgykla, ji vis klausinėjo koks maistas bus pardavinėjamas mokyklos valgykloje ir ar ji galės ten savarankiškai apsipirkinėti.

Anastasija keliaus į Vilniaus "Santaros" gimnaziją, šią mokyklą pasirinkome gana greitai, nes mūsų draugų vaikai lanko šią mokyklą bei yra labai patenkinti, tikiuosi ir Anastasijai čia labai patiks. Anastasija iki karantino pradžios čia lankė šeštadienio mokyklėlę, tad mokyklos aplinka jai puikiai žinoma. Savo mokytojos ji dar nepažįsta, o aš ją mačiau tik vieną kartą, kai reikėjo pasirašyti sutartį su mokykla. Mano pirmas įspūdis buvo teigiamas, mokytoja man pasirodė geros dūšies, tad manau ir Anastasijai mokytoja turėtų patikti.

Neseniai teko skaityti vieną straipsnį, tad įsiminė šie žodžiai: "priminkite sau, kad mokyklos metais už gerus pažymius svarbiau žmogiškieji gebėjimai - sąžiningumas, mokėjimas atjausti, draugiškumas,  kūrybiškumas, atsakomybė, atkaklumas. Viso to vaikai mokosi mokykloje kartu su matematika, lietuvių kalba ir kitomis disciplinomis ir tai yra dalykai už kuriuos pažymius rašo ne mokytoja, o gyvenimas". Tad linkime visiems projekto dalyviams gražios rugsėjo pirmosios ir sėkmingų mokslo metų! Iki pasimatymo kituose bloguose.