Būsimas pirmokas - Mantas

Būsimas pirmokas - Mantas

23. Aug 2020, 13:22 irmantaite irmantaite

Šio berniuko dėka aš atradau Mamyčių klubą ir įsiliejau į šią smagią virtualią bendruomenę besidalindama mūsų kelionėmis, atradimais ir dar daugybę dalykų, kuriais norėjome pasidžiaugti su kitais. 

Taigi, septynmetis Mantas - būsimas pirmokas.

Su darželiu atsisveikino jau po Joninių. Jam visa vasara atostogų metas. Pats smagiausias užsiėmimas - važinėjimasis paspirtuku. Ir visai nesvarbu atsirandantys nubrozdinimai ar gausybė sumušimų. Sportiškam berniukui svarbiausia lėkti su vėjaliu, dūkti kieme, džiaugtis vaikyste.

Su visais darželio draugais atsisveikinta. Darželį lankė esantį toli nuo namų, taip ir atstumas išskyrė ir niekas drauge nekeliaus į pirmą klasę. Todėl Mantui truputį neramu, nes kaip eis į mokyklą kai nėra draugų. Paguodžiame, jog  klasėje tikrai susiras draugų.

Darželyje Mantas labai daug ko išmoko. Į mokyklą keliaus pažindamas raides ir laisvai skaitydamas. Moka skaičiuoti, sudėti, atimti. Vienu metu labai prašydavo paruošti užduotėlių. Skaito kiekvieną dieną, kartu keliaujame į biblioteką išsirinkti knygų. Taip pat mėgsta skaityti žurnaliuką ''Naminukas'', spręsti jame esančius kryžiažodžius. 

Mantas man dažnai parašo laiškelių su mažais piešinėliais. Šiandien po užduoties susitvarkyti stalą, gavau  mielą laiškelį. Manau auga kūrybingas, smalsus berniukas.

Džiaugiuosi jog myli gyvūnus, kaime turime mielus keturis kačiukus. Taip pat mėgsta prisidėti gaminti maistą, ypač užsiimti malimo ir maišymo darbais. Mielai išneša ir išrūšiuoja šiukšles, dažnai net pats pasisiūlo, man rodos taip įrodydamas savo savarankiškumą. Dar labai vykęs mūsų abiejų balkono daržo projektukas. Smalsiai stebėjo augaliukus, laistė ir štai mūsų užauginti bazilikai

Mokyklos pasirinkimą lėmė gyvenamoji vieta. Eis į tą pačią mokyklą, kurią lanko brolis. Kokia bus mokytoja dar nepaskelbta, bet tikiuosi ji padės atsiskleisti geriausioms savybėms ir skatins smalsumą mokymuisi ir kūrybiškumui. 

 

 

 

 

 

irmantaite irmantaite 23. Aug 2020, 23:00

Ačiū 😀

floryte floryte 23. Aug 2020, 22:20

Sėkmės Mantui startuojant mokykloje?.