Augustės mokyklinė rutina

Augustės mokyklinė rutina

04. Oct 2020, 21:54 floryte floryte

   Štai, jau visas mėnuo kaip Augustė eina į mokyklą. Kaip jai sekėsi "įsivažiuoti" į mokyklos rutiną?..

   Sakyčiau, kur kas geriau, nei galėjau įsivaizduoti. 6.45 Augustė ryte keliasi į mokyklą. Keliasi nesunkiai, pusryčiauja suvalgydama tik jogurtą ar bananą. Į mokyklą visada įsideda dėžutę su užkandžiais. Bet kaip suprantu, ne tiek pačiai aktualu tie užkandžiai, kiek norisi draugus pavaišinti (džiaugsmingai pasisako, kad jos užkandžiai draugams labai patinka). Augustė mokykloje valgo pietus ir pavakarius, kadangi mokykloje būna iki 17 val. Neaišku, kaip jai sekasi valgyti mokyklos maistą, nes pradžioje vis sakydavo, kad neskanu ir nevalgo. Bet po mano rimto pokalbio, kad mokykloje - sveikas maistas ir jį reikia valgyti, nebesipasakoja apie tai. Tačiau vis jaučiu iš jos sklindantį nusistatymą ne iš geros pusės. Daugelis tikriausiai girdėjo tą skandalą apie mokykloje gamintą maistą iš neva, atliekų. Augustė, pamačiusi šį reportažą per TV, džiugiai man porina: "taip, taip, mama, tas maistas mokykloje - tikrai iš atliekų, pomidorai šiandien buvo kažkokie nususę...". Kaip visada, Augustė vakarais nenori miego, tad šiuo klausimu tenka man būti griežtesnei. Iki šiol niekaip nesuprantu, kaip ji, visada šešiamečių grupėje miegojusi pietų miego, dabar jo visai nepasigenda, anksti ryte keldamasi.

   Mokykla Augustei ir po mėnesio jos lankymo, asocijuojasi su geromis emocijomis, ir tuo, kas yra įdomu, patrauklu. Kaip suprantu, patinka veiklos mokykloje, pati mokytoja ir draugai, kurių turi ne tik savo klasėje, bet ir iš kitų klasių, kadangi prailgintos dienos grupėje būna vaikų ir iš kitų klasių. Kad mano vaikas auga kaip asmenybė, pastebiu nuolat. Vieną rytą pamačiau, kaip Augustė, įeinant į mokyklą, atidarė mokyklos duris ir praleido pirmiausia kitą mokinukę, o tik paskui įėjo pati. Nuolatos iš jos sulaukiu klausimų, kurie, mano supratimu, rodo, kad ji domisi pasauliu, mąsto, kas ir kaip jame yra. Pavyzdžiui, klausia: "mama, o iš ko sudarytas metalas? iš ko sudaryta elektra? iš ko sudaryta saulė? o kas tie raudoni kirminai, kuriuos mačiau mokyklos kieme?...O kas geriausiai išmano apie kosmosą?.."

   Kartais Augustė kaip reikiant savo mąstymu prajuokina. Vieną dieną po mokyklos pasakoja, kaip buvo tikybos pamoka, kurios metu mokytoja dėstė, jog kiekvienas žmogus turi angelą, kuri jį saugo. "Angelas - tai sargas, o sargas - tai šuo" išpyškino man Augustė. Pasak Augustės, geriausiai žmogų saugo šuo, jis ir yra angelas :-).

   Būrelių lankymą mokykloje pakoregavo mūsų mieste dėl koronaviruso neformaliam švietimui įvesti apribojimai, kurie tęsis dar savaitę. Mokomieji dalykai Augustei sekasi neblogai. Tai sužinau iš Tamo, kur mokytoja įkelia rezultatus. Tad randu štai tokias žinutes: "matematikos pasitikrinamojo testo metu surinko 19 taškų iš 20". Arba - "šokio metu geba atlikti apšilimo pratimus". Tokios žinutės man labai vertingos, manau, visiems tėvams svarbu žinoti, kaip vaikui sekasi, ne tik iš vaiko lūpų, bet ir iš mokytojų. Kasdien pasižiūriu Augustės pratybas ir manau, kad jų mokymosi tempas yra itin spartus. Per mėnesį ji ne tik pavienes raideles rašyti mokėsi, bet jau rašė žodžius ir net sakinius, rašė pirmuosius diktantus, atliko ne tik sudėties, atimties veiksmus, bet mokėsi lygybės-nelygybės ir t.t. 

   Man, kaip mamai, džiugu ir tai, kad vaikas, pradėjęs lankyti mokyklą, dar neišaugo iš tos vakystės, kuri buvo iki mokyklos. Ji vis dar žaidžia su žaislais vaidmeninius žaidimus, vis dar lanksto namie aplink stalą 50 ratų be sustojimo :-). 

Nuotraukoje: Augustė rūpinasi, kad jos žaislai būtų pavalgę.

floryte floryte 07. Oct 2020, 22:25

Ačiū, Jaldija?.

jaldija jaldija 05. Oct 2020, 23:45

Šaunuolė Augustė. Smagu skaityti apie jos pasiekimus.❤??