Augustės Didžioji diena mokykloje

Augustės Didžioji diena mokykloje

01. Sep 2020, 21:35 floryte floryte

  Štai ir išaušo Augustei Didžioji diena - rugsėjo 1-oji, kai ji pirmąkart peržengė mokyklos slenkstį. Rytas išaušo toks puikus, kad man galvoje nuolat skambėjo daina "mums užsakytas tobulas rytas". Ta saulė nuteikė itin šventiškai. Pirmokai ir PUG buvo pakviesti rinktis atskiru laiku nei kitos klasės, mokyklos kieme. Tos akimirkos, kai iš visur rinkosi pasipuošę, gėlėmis nešini vaikai ir jų tėvai, buvo pačios gražiausios šios dienos akimirkos. Toliau - trumpas mokyklos direktorės pasveikinimas ir buvome kartu su vaikais pakviesti į klasę. Klasėje vaikai atsisėdo į suolus, tėvai išėjome į greta esantį kabinetą užsiiminėti "popierizmu". Pildėme išties daug prašymų, sutikimų, sutartį ir t.t. Vėliau tėvai vėl suėjome į klasę, kur galėjome mokytojos klausti rūpimų dalykų. Ir - viskas... Pasakėme mokytojai "iki rytojaus". Man pritrūko šventės. Kažkaip liūdnokai. Suprantu, tas karantinas su savo sąlygomis... Vienintelis amžinas dalykas, išliekantis mokykloje bet kuriuo atveju - skambutis, kuris pakvietė mus į klasę. Žinoma, vaikams, kol mes pildėme dokumentus, mokytoja sekė pasaką, vaikai rašė ant paukščio trafareto savo vardą, ir kaip jie jaučiasi. 

     Augustė, pirmąkart sėdinti mokyklos suole, buvo nedrąsi. Atsisėdo į suolą su tylia dar labiau nedrąsia mažyte mergaite. Ant savo paukščio trafareto parašė "Augustė laiminga".

      Po mokyklos ramiai pasėdėjome kavinėje gerdami kokteilius. Tuomet ir išsiaiškinome, kaip Augustei pasirodė toje mokykloje.

      Augustė niekaip negalėjo apsispręsti, ar jai mokykloje patiko, ar ne. Vieną kartą paklausus atsakydavo, kad patiko, kitą - kad ne. Bet dėl vieno buvo tikra: mokytoja labai patiko. Paklausus, kuo patiko, atsakė - "nes labai plona". Va tokie kriterijai simpatijoms įgauti. Augustei patiko ryški geltona mokyklos spalva. Kertinis Augustės klausimas apie mokyklą buvo: "ar apie planetas čia mokysimės?"..

  Augustė namo parsinešė keletą vadovėlių. Netrukus ėmė juos vartyti ir atvertė puslapį, rodydama planetas. "Mama, va, čia apie planetas!". Detaliau apžiūrėjusi matematikos vadovėlį, suprato, kad beveik viską čia jau moka  (išties, ir aš apžiūrėjau, pasidžiaugiau, kad Augustė, bent jau šiame vadovėlyje užduotis lengvai atliks.).

    Vakare Augustė vis prašė namų darbų, tad paskyriau pasigaminti sumuštinius rytojui į mokyklą. Pietų mokykloje rytoj dar nebus.

  Šiek tiek šokiravo tvarka, kurios nuo rytojaus pagal mokyklos reikalavimą turėsime laikytis: vaikus į mokyklą turime pristatyti nuo 7.45 iki 8.00. Vėliau mokykla bus užrakinta. Ką daryti tiems tėvams, kurių darbas nuo 8.00 ?...O tie kamščiai...Vargu, ar visi tėvai laiku spės į darbus. Paguoda viena: šią savaitę dar leido vaikus palydėti į klasę. Nuo kitos savaitės tėvai nebebus įleidžiami. Va taip.

    O aš jaučiuosi taip, lyg pati pradėčiau eiti į tą pirmą klasę: smagu, smalsu, šiek tiek neramu. 

floryte floryte 04. Sep 2020, 12:31

Ačiū, mamytės❤!

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 02. Sep 2020, 09:19

Viskas bus gerai! Įsivažiuosite į ritmą ir viskas susidėlios į savo vietas ♥

ODISEJAaa ODISEJAaa 02. Sep 2020, 08:46

Lengvų ir smagių mokslo metų??

JulijaGlad JulijaGlad 02. Sep 2020, 00:15

Linkime Augustei puikių mokslo metų! 😀

jaldija jaldija 01. Sep 2020, 22:11

Kuo daugiau gerų įspūdžių, ir kuo mažiau neigiamų emocijų, linkim šiai žaviai ir protingai mergaitei ???
Ir, kad apie planetas išgirstų visus norimus atsakymus ir dar daugiau ?