Ar gerai, jei pirmokėlis nešasi žaislus į mokyklą?

Ar gerai, jei pirmokėlis nešasi žaislus į mokyklą?

20. Sep 2017, 14:05 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš mamos Ingos laiško:

Mano pirmokas Matas labai nedrąsus - ir darželyje toks buvo, na ir mokykloje, kaip supratau, iš auklėtojos. Jam ramiau, kai jis į pamokas atsineša savo nedidelę mašinėlę. Tačiau kaip pats sakė, su ja per pamokas nežaidžia, tik pasideda ant stalo. Suprantu, kad mokykla yra mokykla, o ne darželis. Tačiau ką daryti, kaip palenginti sūnui tą pradžią, jam dar sunkiai sekasi suprasti, kad čia jau mokykla, kad jau reikia mokytis, o ne žaisti. Patarkite.

Pataria net trys "Šiaurės licėjaus" mokytojos.

Pradinių klasių mokytoja Milda Vainauskaitė:

Miela mamyte, aš nematau nieko blogo, jei vaikas atsineša savo žaislą, kuris jam suteikia saugumo ir padeda adaptuotis naujoje realybėje. Svarbu su vaiku susitarti, kad jis su juo galės žaisti tam tikru metu, kai tam bus skirtas laikas, gali jį laikyti savo spintelėje, ar kuprinėje. Po to palaipsniui jis pripras, susiras draugų ir žaislo jam nebereikės. 

Pradinių klasių mokytoja Jūratė Masiulienė:

Miela mamyte, pasiūlykite suorganizuoti Žaislų savaitėlę, kai vaikas gali neštis žaislą į mokyklą, o savaitės pabaigoje dalyvautumėte Žaislo Išleistuvių šventėje. Žaisliukai lieka saugoti namų ir laukia savo draugų jau namuose. Taip pat labai padeda Žaislų diena. Penktadieniais jie gali neštis žaisliukus ir su jais dalyvauti veiklose.

Pradinių klasių mokytoja Agnė Janonytė:

Miela mamyte, kadangi berniukas dar jaučiasi nedrąsiai, leiskite jam neštis mylimą žaislą į mokyklą. Vėliau galite susitarti, kad žaisliukas gali palaukti grįžtančio sūnaus namuose. Laikui bėgant Matas pats pajaus, kaip smagu leisti laiką su klasės draugais, o žaislai vis dažniau pasiliks berniuko kambaryje.

Sėkmės.

Projekto "Pradedu lankyti darželį/mokyklą" draugai: 

20150727124610-95879.jpg

20170808153722-27055.jpg


jaldija jaldija 20. Sep 2017, 16:11

Pradinukai linkę nešiotis dar žaislus į mokyklą.
Pas mus net mokytojos rekomenduodavo atsinešti ką nors tokio, kad ir draugas galėtų pažaisti. Per pertraukas vaikai tuo ir užsiima - žaidimais.

Mano jau penktokas, o kuprinėj krūva visokių