Sveiki visi!
Šįkart norime pasidalinti savo numylėtų spurgyčių receptu. Kai norisi ko nors saldaus, atsiraitojame rankoves ir gaminame kartu.
Mūsų skaniosioms varškės spurgytėms reikės:
1. 400 g. liesos varškės;
2. 2 kiaušinių;
3. 2 stiklinių miltų;
4. pusė stiklinės cukraus;
5. 1 v.š. vanilinio cukraus;
6. 1 a.š. sodos;
7. 1 v.š. grietinės;
8. aliejaus kepimui.
Gaminame:
Beriame varškę į didesnį indą, atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynio, trynį dedame į varškės masę, šaukštelį sodos sumaišomo su grietine ir dedame į varškės masę. Gerai išplakame kiaušinio baltymą ir sudedame į varškės masę. Vėliau supilame cukrų ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyšome ir beriame persijotus miltus. Tešlą turi šiek tiek lipti prie rankų. Na, o pats smagiausias darbelis mano vaikui, tai kočioti mažus tešlos rutuliukus.
Iškočiojus spurgyčių armiją dedame virti į aliejų kol gražiai paruduos.
Iškepusias spurgytes dedame ant popieriaus, o vėliau apibarstome cukraus pudra ir beabėjonės skanaujame.
Skanaus! :)
Net seilės kaupiasi bežiūrint!!! Skanaus 😀 👍
👍😉