Ar brangu išleisti vaiką į darželį: svarbiausi pirkiniai

Ar brangu išleisti vaiką į darželį: svarbiausi pirkiniai

30. Aug 2019, 15:11 Kristina Kristina

Vasara.. puikus metas lėtai ir neskubant pasiruošti darželiui.

Kadangi Vilniuje savivaldybė skiria lėšas vaikų ugdymo, bei higienos  prekėms, tėveliams jomis rūpintis nebereikia. O tai yra didžiulis pliusas, tiek tėvams, o ypač jų piniginei, nes visi puikiai žinome, kad kokybiškos kanceliarinės prekės kainuoja išties nemažai. Taip ir uždraustos bet kokios rinkliavos darželiui.

Taigi..belieka ,,tik“ pasirūpinti savo vaiku. T.y. jo apranga. O čia ir prasideda... kokia apranga yra patogiausia? Ar reikia tik komforto, ar reikėtų ir gražiai? Ar reikia šiltų rubelių, o gal užteks tik maikučių? Kokius batukus geriausiai avėti patalpoje ir visą dieną? Kiek ir kokiu oru vaiku bus lauke? Kokie lauko rūbai geriausi, patogiausi ir lengviausi? Juk svarbu apgalvoti, kad rūbas būtų ir funkcionalus, patogus, bei patogus apsirengti/nusirengti vaiku pačiam, savarankiškai..

Viską apgalvojus pradėjom ieškoti geriausių pasiūlymų, akcijų, sezono išpardavimų ir pirkom viską ilgai, bet po truputį, kad nesusikauptų didelio pirkinių krepšelio, netektų visko pilna kaina iš naujų kolekcijų.

Svarbiausi daiktai kuriuos buvo nuspręsta įsigyti:

Keli (na, gerai...gavosi daugiau nei keli :D) sportiniai komplektukai, palaidinės ilgomis rankovėmis, apatiniai rūbeliai.

Keli patogūs rūbeliai pasipuošimui, šventėms ar renginiams.

Lauko rūbai: neperšlampamas/kvepuojantis plonas kombinezonas, šiltesnis neperšlampamas kombinezonas, žieminis vientisas kombinezonas.  Rudeninė plonytė; neperšlampama; šiltesnė ir žieminės striukės. Šiltos, kvėpuojančios kepurės, bei neperšlampamų pirštinių keli komplektai.

Avalynė: kelios poros guminių botų, su ir be pašiltinimo. Kedukai. Aulinukai. Ir žieminiai batai. Visus batukus rinkomės labai atidžiai, su lipdukais, kad galėtų lengvai ir patogiai pats apsiauti. Įsigijome ir tekstinius batukus grupėje, taip pat bus likusios tinkamos basutės po vasaros, tad išbandysime kelis variantus ir išsirinks kaip jam patogiausia leisti laiką grupėje.

Kadangi visi pirkiniai buvo perkami po truputį ir ilgą laiką, beveik visi buvo su didesnėm ar mažesnėm nuolaidom, sunku pasakyti kokia suma buvo išleista. Tiesa sakant nei galvojau nei skaičiavau, tik dabar viską surašius ir daugiau mažiau įvertinus, supratau, kad viską supirkti vienu kartu būtų susidarius išties nemaža suma. Džiaugiuosi, kad nelaukiau paskutinės minutės ir visi pirkiniai palaipsniui užpildė visą sąrašą, sezonui pasiruošta ir bus ramu, kad tikrai visko užteks. Pirkau visko daugiau, kad nebūtų baisu, jei kelis rūbelius, suteps ar sušlapins..visada turės atsarginių, pakaitinių grupėje ir kitai dienai.

LePukuota LePukuota 03. Sep 2019, 09:29

Mamatest, kodėl jūs taip nusileidžiat? Mes renkam tik Kalėdų seneliui, dovanėlėms, na ir auklėtojas simboliškai pasveikinti švenčių proga, bet yra ir tėvų kurie nedalyvauja šitam procese, nes čia jau savanoriška rinkliava. Išlaidos mokykloj jau prasideda 😃

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 02. Sep 2019, 10:07

Deja deja, renkam mes ir pinigus, turim grupės fondą. Neva tualetinis prastas duodamas, reikia pirkti drėgną, ir servetėlių reikia atnešti ir priemonių, nes auklėtojos neva iš savo kišenės perka, nes skiriamų priemonių per mažai :/