5 paprasti žaidimai: kuo užimti vaiką vasarą?

5 paprasti žaidimai: kuo užimti vaiką vasarą?

25. Jun 2019, 08:58 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

1. Piešimas ir tapymas
Bet kurią lietingą vasaros dieną spalvinimas ar piešimas "nugalės" televizorius ar kompiuterius. Tik paskatinkite vaiką tai daryti. Ir ne tik ant paprasto popieriaus, juk galime prisigalvoti, kuo ir ant ko piešti. Guašu ant kartotinės dėžės, kreidelėmis - ant asfalto arba į akvarelę pamerkite delną ar pėdą ir taip tapykite neįtikėčiausius paveikslus ant didelio popieriaus ar nebenaudojamos paklodės ir pan. Sugalvokite temą ir leiskite vaikams patiems fantazuoti.

2. Pastatai
Jei vaikas mėgsta statyti ir konstruoti, tam nereikia brangaus konstruktoriaus rinkinio. Įvairius miestus galite pastatyti iš medinių pagaliukų nuo ledų, bokštus - iš įvairių kortelių, o įvairius blokinius pastatus ar fortus - iš kartotinių dėžių ar pagalvių. Galite varžytis, kas pastatys aukščiausią bokštą.

3. Magiška mama (ar tėtis)
Galite prisigalvoti įvairių magiškų triukų. Vienas jų - paimkite tris puodelius, po vienu iš jų padėkite monetą ir stumdykite puodelius, vis juos sukeisdami  vietomis. Tada paprašykite, kad vaikas spėliotų, po kuriuo puodeliu yra moneta. Galite ir pagudrauti - sudėti puodelius visai prie stalo krašto ir slaptai išmesti monetą. Stebėkite, kaip vaiko akys "užsidega" iš nuostabos, kai pamato, kad moneta dingo!

4. Kortų žaidimai
Kortų žaidimai - taip pat puikus laisvalaikio praleidimo būdas visiems kartu (ypač, kai už lango lyja) ir geras iššūkis pamiklinti jaunus protus.

5. Sustink!
Pasirinkite mėgstamas vaikų dainas ir įjunkite visu garsu. Tegu visi šeimos nariai šoka, o kai muzika sustos - visi turės sustingti. Net jei viena koja ir pakelta arba kūnas yra kitoje nepatogioje pozoje - taip turi likti tol, kol muzika vėl pradės skambėti. Kas neišsilaiko ir nukrenta - iškrenta iš žaidimo :) Vaikai ypač mėgsta šį žaidimą ir tai jiems kelia juoką!

Kokių jūs žinote žaidimų vasarą?