O kas čia? - čia bus tavo darželis

O kas čia? - čia bus tavo darželis

26. Aug 2019, 18:32 justebili justebili

Kas čia? - toks klausimas iš mūsų dukros Gytės nuskamba šimtus kartų per dieną. Kai tau 1 metai ir 9 mėnesiai turbūt kitokie klausimai šiame gyvenime ir nekyla. O mums tėvams kyla jų daug, kasdien vis kitokių.

"Čia darželis, čia tu žaisi su vaikučiais, susirasi daug draugų, mamytė ir tėvelis eis į darbelį, o tu į darželį. Vakare visi susitiksim!" 

Nuo rugsėjo 2d. Gytė pradeda lankyti darželį. Nuo pat kūdikystės lankėme įvairiausius būrelius, užsiėmimus, todėl kolektyvo baimės ši mergaitė neturi. Mėgaujasi suaugusiųjų dėmesiu, stengiasi bendrauti su kitais vaikais. pavasarį sužinojus, kad patekome į šalia namų esantį būrelį jau pradėjome pratintis ir su pačia idėja, tačiau artėjant mokslo metų pradžiai ir renkantis naujus batukus darželiui vis suspurda širdis pagalvojus, kiek nedaug mums laiko beliko ir užsigalvojam, kaip gi mums seksis?

Pasiruošti laiko atrodo turėjome, bet kaip dažniausiai nutinka - viskas nusikelia į paskutinę vasaros savaitę, tad pirmąją pamoką jau išmokome - profilaktinę sveikatos patikrą, sveikatos būklės pažymą darželiui reikia gauti anksčiau! Pas specialistus milžiniškos eilės, mamytės užgulusios registratūrų telefonus, vaikučiai paskutines vasaros popietes praleidžia prie procedūrų kabinetų. Kitais metais šiuos reikalus tvarkysimės gerokai iš anksto. 

Gytė judrus ir aktyvus vaikas, mėgsta tyrinėti ir pažinti visą ją supantį pasaulį, tad vieni svarbesnių pirkinių buvo neperšlampami lietaus rūbai - kombinezonas rudeniui ir guminiai batukai. Daugiau specialiai iš anksto nieko nepirkome, darželis specialių priemonių sąrašo kol kas nepateikė. 

Mes tėvai ir seneliai, ko gero pergyvename daug labiau nei pati būsimoji darželinukė. Paskutinį mėnesį aš praleidau naršydama internete, klausydama seminarų, paskaitų apie adaptacijos darželyje etapus, skaitydama kitų mamų patirtis, o mažoji džiaugėsi daržo gėrybėmis, sekiojo vabaliukus ir tyrinėjo. Nežinau kaip kitiems tėvams, bet man ramiau tada, kai žinau daugiau ir tikiu, kad viskas tikrai bus gerai. Arba kad gali būti visko. 

Gytė mėgsta kalbėti, mokytis dainelių ir eilėraštukų. Puikiai reiškia savo emocijas ir moka pasakyti ko nori ar ne. Kiekvieną dieną matau ją tobulėjant ir žinau, kad darželyje ji tik dar labiau paaugs ir atsiskleis, na o mes būdami šalia jai padėsime.