Komentarų konkursas: Žaidimų gamtoje idėjos

Komentarų konkursas: Žaidimų gamtoje idėjos

10. Aug 2018, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Vasara dar nesibaigia, apsčiai šilumos, tad vaikai lauke gali dūkti iki pat sutemų. Gerai, jei yra kiemo draugų, su jais visada atsiras veiklos. O jei jų nėra?...

  • Komentaruose papasakokite ar tiesiog prikabinkite nuotraukų, kaip aktyviai, linksmai ir įdomiai leidžiate laiką gamtoje su vaikais! 
  • Pasidalinkite žaidimų kieme, miške, pievoje, parke...idėjomis
  • Kokia jūsų įdomiausia veikla, žaidimas lauke?

Vienam iš jūsų atiteks ši nuostabi knyga! (Briedis)

20180808154718-34558.jpg 

Leidykla „Briedis“ skaitytojams pristato serijos tėvams „Pabučiuok mane“ naujieną – Peterio Houhgtono ir Jane’ės Worroll knygą „Žaiskime miške“. Joje autoriai pateikia lauko žaidimų, darbelių ir užduočių nuotykius mėgstantiems vaikams. 

Aktyvus laisvalaikis, žaidimai ir mokymasis gamtoje lavina vaikų vaizduotę, skatina pasitikėti savimi ir stiprina savivertę. Šioje knygoje tėvai ir kiti vaikus prižiūrintys asmenys ras daugybę idėjų, ką įdomaus ir prasmingo nuveikti miške su vienu, dviem ar didesne grupe vaikų.

Sužinosite, kaip išmokyti vaikus išgyvenimo įgūdžių, sukurti įvairių rankdarbių iš miško gėrybių, kokie žaidimai suteikia žinių apie gamtą ir gyvūnus. Vaikai išmoks pasidaryti lanką ir strėlių, įspūdingų galvos apdangalų, papuošalų ir stebuklingų lazdelių – visko vien iš tų medžiagų, kurių ras miške.

Taip pat sužinos, kaip gamtoje pasistatyti pastogę, sukurti laužą, megzti įvairius mazgus. Vienas knygos skyrius skiriamas komandiniams užsiėmimams, kurie pravers per gimtadienio šventes ar kitus vaikų susibūrimus. Autorių siūlomos veiklos tinka vaikams nuo 3 iki 11 metų – jas galima pritaikyti pagal amžių ir gebėjimus. 

Nesvarbu, ar tyrinėti keliausite į mišką, ar parką, pasinaudoję šios knygos patarimais aktyviai, linksmai ir įdomiai praleisite laiką gamtoje, o vaikai įsitrauks į stebuklų kupiną pasaulį!

Vienas knygos autorių Peteris Houghtonas yra kvalifikuotas ir daug patirties turintis medžio darbų specialistas, o Jane’ė Worroll įgijusi aplinkos apsaugos magistro laipsnį. Ji dvylika metų dirbo miškininke ir stebėjo saugomas gyvūnų rūšis. Šiuo metu jie kartu veda Miško mokyklos užsiėmimus vaikams Londone. 

Laimėtoją rinksime rugpjūčio 16 d.

Anita Anita 16. Aug 2018, 11:01

Kol dar laimėtojas neišrinktas, skubame sudalyvauti ir mes. Nors maniškis dar tik dvejų metukų, dieviname gamtą, lauką, žygius. Ši vasara mus tikrai lepino tiek oru, tiek galimybėmis tyrinėti gamtą, laukus, miškus, pažintinius takus. Gaila, kad ne viską užfiksavome nuotraukomis. Sodyboje Zarasų raj. nuo ankstyvo ryto lekiam į lauką, skinam uogytes, tiek laukines, tiek tėvukų užaugintas. Pilam baseiniukan vandenuką, maudomės, piešiam guašu, o po to lekiam į ežeriuką. Pavakary tyrinėjam įdomiausias kirmėlytes, drugelius, gandriukus, aptariam kas ką valgo. Dėliojam giliukus, kankorėžiukus ir kaštonukus. Pavasarį pūtėmė pienės pūkus. Rudenį rušiuosime spalvotus rudenio lapus. Susitikę su 4 metukų su puse pussesere krečiame šunybes pas kitus senelius, siaubiame šiltnamį, kreidutėmis išdažome sienas ir grindis. Vilniuje gyvename taip pat rojaus kampelyje, gamtos apsuptyje, kur miškai su savo gėrybėmis mus lepina. Mėgstamiausias užsiėmimas lakstyti, rinkti kankorežius, lapelius, akmenukus tiek vieniem tiek su pussesere, tiek su visais kas mėgsta gamtą.

motinysteveza motinysteveza 15. Aug 2018, 19:11

Ir mes, ir mes norim šitos knygos!!! Norim naujų minčių, idėjų!
Mes mėgstame tiesiog BŪTI miške: vaikščioti, bėgioti, stebėti, tyrinėti, uostyti, pažinti, atpažinti, atsipalaiduoti, "pamesti" stresus, bendrauti, įkvėpti, grožėtis. Geriausias laikas - kartu su šeima gamtoje. Tiesiog 😀.
Mūsų pasibuvimai miške:

Egelė Egelė 13. Aug 2018, 14:22

O wow!!! aš nerealiai noriu šios knygos, nuo tada kai pamačiau, bet bibliotekoje dar neradau. Ką mes veikiame lauke? Pirmiausia tai tradiciškai visi aktyvūs žaidimai ir laiko leidimas gamtoje: dviračiai ir visos kitos įmanomos judėjimo priemonės, bėgiojimas, smėlio žaidimai, kamuolio žaidimai. Piešimas kreidelėmis. Turim galimybę dažnai pasivaikščioti miške, tad stengiamės tas galimybes ir išnaudoti, vaikštom, stebim ir žiūrim kas yra aplink mus, susipažįstam su medžiais, vabalais, klausom paukščių. Renkam lapus, kaštonus, pagalius ir visas kitas miško gėrybes, bei tempiame į namus. O tada jau prigalvojame ką galime su tuo gėrių padaryti, prisijungiame kartu klijus, popierių, plasteliną ar druskos tešlą...daug nuotraukų neturiu, nes kai esame veiksme, stengiuosi skirti visą dėmesį joms, tad lieka daug gražių akimirkų neužfiksuotų, bet manau jos nugula prisiminimuose. O šiaip, kas svarbiausia gamtoje?! Manau vaikams yra svarbiausia LAISVĖ.

Kristina B. Kristina B. 13. Aug 2018, 10:53

Žaidimai lauke - tyrinėjame vabaliukus, žaidžiame su smėliu, akmenukais, purvu, sniegu ir panašiais dalykėliais, šeriame antytes ir balandžius, įdomu piešti ant žemės, smėlio, sniego ar ant asfalto kreidelėmis. Užsiėmimai priklauso nuo to, kur ir kada esame. Juk galima grybauti ir uogauti. Pabandyti pamatyti kokių įdomesnių ar retesnių paukščių. Dažnai tiesiog pasakoju apie įvairius augalėlius, kokias arbatas galima iš jų išvirti ar kokią su tuo susijusią pasaką prisimenu. Darom būrimus su ramunėm ir pinam vainikus iš dobilų. Pienės atskira karalystė - galima kad ir kiekvieną dieną su jom kažką naujo sugalvot. O kur dar dviračiai, paspirtukai, karstynės, futbola sir krepšinis, badmintonas, bėgiojimai, gaudynės, slėpynės ir t.t. Laukas - tiesiog neišsenkanti žaidimų karalystė.

mama ingrida mama ingrida 12. Aug 2018, 23:21

Labiausiai mėgstam tyrinėti augmenija, apžiūrėti visus vabaliukus gyvuniukus kur bebūtume

Grumbolciki Grumbolciki 12. Aug 2018, 00:03

Dukrytei patinka mėtyti kamuolį,pūsti muilo burbulus,suptis su sūpynėmis,čiuožinėti nuo čiuožyklų,laipioti,bėgioti,žaisti gaudynių,slėpynių,stebėti skraidančius paukščius,lėktuvus,paliesti medžius,gėlytes,žolę.

sraigiukas sraigiukas 11. Aug 2018, 23:29

Gaudynės, šokinėjimas per virvutę, sekretų darymas,japoniškas futbolas, miško gėrybių rinkimas darbeliams.

Stebulė Stebulė 10. Aug 2018, 15:04

Taip pat daug einame ir į mišką pasivaikščioti, pažaisti slėpynių, lakstome laukais ir pievomis, kuriame ugnį

Stebulė Stebulė 10. Aug 2018, 15:01

Oje, mes esame tikri lauko žaidimų, gamtos ugdymo entuziastai. Mūsų vyresnėlė lanko lauko darželį, daug keliaujame, dalyvaujame stovyklose, festivaliuose. Štai šį savaitgalį važiuosime į romuvos stovyklą, kur be jokių patogumų savaitę gyvensime palapinėse su vaikučiais. Bet štai žaidimų lauke idėėjų tikrai dar reikia pasimokyti, mums ši knyga būtų tikras lobis. Tiesiog svajonių knyga.

smagumėlis 😀

Dovilė 1991 Dovilė 1991 10. Aug 2018, 12:34

Taškytis purvo balose po lietaus ar savas pasidarius 😀