Ką veikti užklupus nuoboduliui: mamų patarimai +Kakės Makės veiklos kalendorius

Ką veikti užklupus nuoboduliui: mamų patarimai +Kakės Makės veiklos kalendorius

05. Apr 2018, 07:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ką Mamyčių klubo mamos su vaikais įdomaus veikia, užklupus nuoboduliui:

kvikutis: Nuobodulys? Tai retas svečias Rugilės (beveik 4m.) gyvenime :) bet jis užklumpa dažniausiai savaitgaliais, kai nereikia eiti į darželį. Dažniausiai pagelbėja užduotėlių knygutės, pasivaikščiojimai, svečiavimasis pas senelius ar draugų lankymas.

Loreta_K: Kai užklumpa nuobodulys einam su vaikais kepti sausainių arba pyragų, tada malonaus kvapo prispildo visi namai :D Na ir po kepimo mamai veiklos atsiranda, nes reikia susitvarkyt virtuvę ROFL Dar gelbėja lego ROFL

Indre27: Mes su dukryte, kai užklumpa nuobodulys, einam šokti pasileidė savo mėgstamas dainas :)

Grumbolciki: Pas mus tokio nuobodulio nebūna;)dukrytė visuomet veikli:)nori šokti,bėgioti,skaityti knygeles,žaisti,klausytis muzikos,mėtyti ir spardyti kamuolį:)

Devyniaragis:

Iš tiesų, aš tikiu, kad nuobodulys naudingas vaikų vaizduotėj. Pamenu vaikystėj daug laiko praleisdavom tiesiog sėdėdami kieme ir kaip užsukti viens kito klausinėdami - ką veikt, ką veikiam. O paskui kai galiausiai sugalvodavom, tai namo nebeišeidavo iki sutemų prisikviesti ir dar ilgiau. Nuobodulys ugdo vaizduotę! Taigi jam užklupus, ilgą laiką nedarau nieko. Ir dažnai jis praeina taip pat kaip atėjęs. Tik tada, kai vaikai iš to nuobodulio ima inkšdami it šunyčiai sekioti iš paskos ir zysti arba peštis ir muštis tarpusavy, griebiuosi nuobodio sklaidymo savo pasiūlymais. Vienas iš paprasčiausių ir galvoti nereikalaujančių dalykų - įvairių knygų skaitymas arba užduotlių sprendimas. Ši kakės makės užduotėlių knygelė yra viena iš pirmų dukros svajonių sąraše.  Taip pat man patinka kartu su vaikais žiūrėti ilgus animacinius filmus ir paskui juos aptarinėti - mokomės atpasakoti, o tai gana svarbus įgūdis net mokykloje. 

Dar man smagu su vaikais prisiminti savo vaikystės žaidimus. Aš jiems pasiūlau, papasakoju, koks galėtų būti žaidimas ir išeina visai neblogai. O man tai būna daugiau smagumo net nei tiems vaikams. Mėgstu ir nuobodžiaujančius tieaiog išsivesti iš namų. Lauke, svečiuose niekada netenka nuobodžiauti.

kodelcia: Sprendžiam užduotėles iš žurnaliukų, skaitom, piešiam, statom, žaidžiam. Keičiam aplinką išeidami į lauką ar svečius :)

Mergaiciukas: 

Su sūnumi gaminame maistą, užkandžius, kepame keksiukus. 

Žiūrime pro langą, kalbame, kas vyksta, ką žmonės greičiausiai kalba, ką daro, kur važiuoja, kaip jaučiasi.

Piešiame pieštukais, akvarele.

Skaitome knygutes, pasakas. Einame į vaikų biblioteką.

Žaidžiame žaidimus proto, kai mokomės šalių sostines, gyvūnus, žemynus, planetas.

Ir dar daug daug kitų dalykų.

Natele: Man galvoti apie tai netenka, nes dukrytė tuoj pat pasiūlo, ką galėtume veikti :). Tad niekad nenuobodžiaujame :). Bet jei jau tikrai taip nutiktų, imtumėmės kokios knygos skaitymo garsiai arba darbelių. Dar viena mėgstama veikla - užduotėlių kūrimas. Sugalvojame užduotis ir duodame viena kitai atlikt :). Smagu ir naudinga.

akvilija: Veiklų įvairovė begalinė: žaisti virtuvę, bėgti pasitaškyti balose, paskaityti įdomią knygą, suskaičiuoti žvaigždes ar pravažiuojančias raudonas mašinas..., bet dažniausias mūsų užsiėmimas, tinkantis visur ir visada, kuris be galo įtraukia - vaidmenų žaidimai su buitiniais daiktais, kai siūlų ritė virsta mergyte, o butelio kamštelis būgneliu, ima šakutė su peiliu ir virsta tėčiu ir mama, o šaukšteliai vaikučiais...o kartais tam užtenka ir pirštukų, kurie atgyja, kalbasi, bėgioja, žaidžia... Visgi būna situacijų, kai reikia vaikui leisti išgyventi nuobodulį tam, kad jis atrastų veiklą, kuri jam yra reikalinga čia ir dabar... ir jei "neįkišim savo trigrašio" nelaiku ir ne vietoj, jis ją tikrai atras ir tai neš didelę naudą.:)

LePukuota: Su vaikais nuobodu niekada nebūna :D Visad prisigalvojam įvarios veiklos (Y)

Raudona braškė: Jei orai nelepina, o sūnus laaaabai mėgsta padėti virtuvėje, tai einame kepti kokio pyrago ar gaminti kokio patiekalo, tuo pačiu ir pirščiukai lavėja ir man smulkius darbelius nudirba. Jei geras oras keliaujame kur į parką ir pasidarome mini fotosesiją.

ikke: Jei tik geras oras - skubame į lauką, jei oras nekoks - gaminame, skaitome knygeles, žiūrime televizorių ar žaidžiame su žaislais :)

Kristina B.: Dažniausiai einame gaminti ką nors arba pasiimame kokią dar neskaitytą knygą - lankomės bibliotekoje tai parsitempiame jų krūvomis.

Solveiga25: Gaminame ką nors skanaus. Ir svarbiausias būna procesas, nes jo metu sūnus žaidžia ir linksminasi :)

Rimaa: Statome kaladėlės,o po to sūnus Nojus viską sugriauna

margarita2: Galim tiesiog filma paziureti kartu arba eiti su paspirtuku i lauka


20180329231830-60708.jpg

 

Kakė Makė sugalvojo, ką daryti, kai užklumpa nuobodulys. Ogi po išradingą užduotėlę kiekvieną dieną! Kakės Makės veiklos kalendoriuje pateiktos užduotys supažindins mažuosius smalsuolius su spalvomis, raidėmis, skaičiais, geometrinėmis figūromis, lavins rankytę, akių koordinaciją, erdvinį mąstymą, skatins kūrybiškumą ir patars, kaip susirasti naujų draugų ir padėti artimiesiems. Nuobodžiauti neteks visus metus, nes knygelėje slepiasi net 365 užduotėlės!

KNYGUTĖ KELIAUJA PAS AKVILIJĄ!

SVEIKINAME ir tikimės, kad nobodulys jūsų daugiau nekamuos :)

akvilija akvilija 05. Apr 2018, 21:54 floryte

Ačiū

akvilija akvilija 05. Apr 2018, 21:53

Ačiū ačiū

floryte floryte 05. Apr 2018, 20:12

Sveikinimai Akvilijai🌷🌷🌷😀