Godos blogas: stojame į būsimų pirmokų būrį

Godos blogas: stojame į būsimų pirmokų būrį

18. Aug 2015, 18:23 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Prisijungiu ir aš prie projekto “Pradedu lankyti mokyklą”! Tiesa, man Eglė neduoda dovanų :) Prisistatau - aš esu viena iš svetainės redaktorių ir auginu tris dukras, kurių vyriausia Smiltė šiemet keliaus į pirmą klasę.

20150818180042-86117.jpg

Apie Smiltę

Pirmas vaikas, vyriausia dukra kuri, greičiausiai, sulaukia daugiausiai spaudimo, griežtumo ir reikalavimų. Kaip ir daugelis mamų, nuo pusmečio jau tąsiau ją po būrelius, mokyklėles, baseinus. Eleonora beveik ketverių, bet dar nemačiusi jokios papildomos veiklos be darželio, o Smiltė jau buvo ir šokius lankiusi, ir muzikos pamokėles…

Smiltė yra lyg netyčia patekusi į mūsų šeimą. Jeigu ne antakiai paveldėti iš tėčio, pagalvočiau, kad sumainė ligoninėje - iki penkerių ji bijojo prieiti prie svetimų, niekad nepaiimdavo siūlomo saldainio, jei jį duoda ne mama, iki šiol sunkiai pasilieka automobilyje kol bėgu sumokėti už degalus. Ji niekad nepabėgs parduotuvėje, negrius ant žemės, nekels scenų. Sunku man ekstravertei suprast vaiką intravertą. Kol neturėjau kitų, galvojau, kad visi vaikai tokie… Eh, bet tokį tik po vieną duoda :)))

Vasarą Smiltė buvo "tikroje" stovykloje. Savaitę mokėsi jodinėti, miegojo namelyje su draugais, visas dienas nematė tėvų. 

20150818174325-59709.jpg

Apie mokyklą

Atvirai pasakius, aplink mane tvyro masinė isterija - kokią mokyklą išrinkti vaikui ir kaip į ją gauti vietą. Mes galvos daug nesukome - pagal gatvę (bent jau Vilniuje mokyklos skirstomos taip) priklauso Vytės Nemunėlio pradinė mokykla ir aš esu be galo daug gerų atsiliepimų apie ją girdėjusi. 

Pasidomėjau būsimomis pirmokų mokytojomis, tai viena griežtesnė, kita labai gera, o trečia tiesiog normali. Nors sužinojau vardą ir pavardę taip ir liko neaišku pas ką pagal apibūdinimą patekome, bet man tiko visi variantai.

20150818173823-17683.jpg

Pasirašėme sutartį su direktore, kuri pasirodė itin maloni, sužinojome mokyklos tvarką. Mokykla įsikūrusi Vokiečių gatvės kieme, vietoj sunaikintos didžiosios sinagogos buvusiame darželio pastate. Pastatas ne itin patrauklus, bet patalpos nors ir nedidelės gražios ir jaukios. Jau kelerius metus kalbama apie mokyklos iškeldinimą, bet įtariu, jog ją spės ir Olivija baigti, kol tai įvyks. Vienintelė “bėda”, mokykla neturi savo valgyklos, todėl per pietus vaikai lyg žąsiukai vedami į Salomėjos Neries gimnaziją. Na, iš kitos pusės privalumas - koridoriuose netvyros kotletų kvapas.

Po antros pamokos vaikai geria arbatą su savo atsineštais užkandžiais. Prailgintose grupėse - būreliai ir kitos veiklos.

Žinoma, pasvajoju apie privačias mokyklas, bet trys vaikai... Neįkandama. Valstybinėse mokyklose visų "sulyginimas", mokymo principai, kūrybiškumo slopinimas mane nervina, bet... teks atsigriebti namuose. Labai būčiau UŽ mokymą namuose, bet Lietuvoje tai dabar nebelegalu. 

Apie pasiruošimą

Net ir ruoštis nėra ką labai daug. Kuprinę (ohoho kokią) Smiltė gavo gimtadienio proga iš senelių. Didelė, lengva, ne baisiai rožinė. Tobula.

20150818173802-70795.jpg

Mokyklines prekes pagal sąrašą įsigijome prekybos centre. Parkerį gavo darželio išleistuvių metu.

Uniformą matuos pirmosiomis savaitėmis mokykloje visiems kartu. Tad labai džiaugiuosi, kad nereikės rūpintis apranga, tik pėdkelnėmis ir marškinėliais ilgomis rankovėmis. Ramu.

Na, dar trūksta batelių choreografijai ir aplanko dailės darbeliams.

Apie būrelius

Su draugais juokaujame, kad dėl būrelių kiekio nėra kada eiti į mokyklą. Smiltė jau baigė Algirdo muzikos mokyklos pirmą fortepijono klasę. Dar labai svajoja lankyti dailę, todėl galvojame apie užsiėmimus dailės mokykloje. Na, ir mano sąlyga - būtina viena sportinė veikla, todėl lankys baseiną.

Žinoma, labai norėtųsi leisti į matematikos “Menar” mokyklą, Robotikos mokyklėlę, kitus sportinius užsiėmimus ir skautus. Bet kur rasti laiko??? Ne tik jai, bet ir man, kad ją vedžiočiau…

Štai tokia mūsų pradžia, kurios su nekantrumu laukiame visi.  

20150818180059-84741.jpg

19. Aug 2015, 23:45

Sėkmės naujame etape 😉 Ir puiku, kad nėra itin drąsi, nes yra vaikučių, kurių energija per kraštus liejas, ir patiem, ir kitiem, ir sau kaip degtukai būna :

motinysteveza motinysteveza 19. Aug 2015, 07:23

P.S. kuprinė tikrai labai graži 😀)) tikrai tobula 😀

motinysteveza motinysteveza 19. Aug 2015, 07:21

cha, ir man vienas kliuvo toks vaikas iš trijų 😀) tokių vaikų būtų galima auginti dešimt ir vargo nematyt 😀))

tu rimtai mokytum vaikus namie, jei legalizuotų?? 😀)

o dėl būrelių... pas mus tos pačios dilemos, nes mano būsima antrokėlė irgi visko nori. bet man taip baisiai skamba muzikos mokykla + dailės mokykla+ dar kas nors...(galvojau, ar yra dar tokių durnų tėvų, kurie tiek leistų vaikui). bet pas mus mokykla pasirašius sutartį su muzikos mokykla, tai mokytojai patys atvažiuoja, tai gaunasi tik kaip papildoma pamoka, jokio pervežimo. gal kažkaip spėsim.

floryte floryte 19. Aug 2015, 00:05

Tikrai keista, kiek skirtingi vaikai gali būti, nors auga ir toje pačioje aplinkoje. Tikrai nemanau, kad nedrąsumas gali būti kažkoks kliuvinys. Nedrąsūs vaikai paprastai yra geri stebėtojai, klausytojai ir dažnai jie pralenkia savo gebėjimais drąsuolius- klykuolius. Kuo didžiausios sėkmės Smiltei mokykloje😉

18. Aug 2015, 22:13

Egle, prašom neskriausti Godos 😃
Sunku patikėt, kad Smiltutė tokia rami.. Argi gali pas tokius energija trykštančius tėvus būti ramūs vaikai? 😀 Bet kokiu atveju, linkiu Smiltei drąsos ir sėkmingos pradžios mokykloje 😀

Na bet jei ir mama būtų tokia nedrasi,susikausčiusi tai ir vaikui dar sunkiau būtų.Kai mano pirmagymis pradėjo eiti į mokyklą tai aš jam vis sakiau nebūk užsidaręs,tylus.Stenkis visur dalyvauti,nors aš pati buvau mokykloje labai nedrasi,ką mokykloje aš ir dabar nedrįstu daug ko.O sūnui kažkaip sugebėjau iteigti jog nereikia bijoti.Tai jis dabar man sako pati tai nedrįsti o mane išmokei visur išdrįsti😀

neri neri 18. Aug 2015, 20:07 Goda_Mamyciuklubas.lt

nieko baisaus jei nesupranta tų ,,draugausiu - nedraugausiu '' ,mūsiškė puikiai išsivertė darželyje ir nesuprasdama ,su ja visi vaikai norėjo draugauti ,net sakydavo ,kad ji viena nespėja pažaisti su savo žaisliuku ,nes visi tik ir nori su ja žaisti.

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 18. Aug 2015, 19:59

Na, nežinau kaip ten su pritapimu, nes Smiltė tikrai ne tokia, kaip aš ir jai nėra taip paprasta su visais "lialiakinti". Be to, nesupranta visų tų "draugausiu-nedraugausiu", patinka -nepatinka, tai net liūdna dėl vaiko...

mama ingrida mama ingrida 18. Aug 2015, 19:15

Šaunu kai mama aktyvi tai vaikams lengva visur pritapti😀Gerų įspūdžių būsimai pirmokei😀🌷

18. Aug 2015, 18:41

Mano Vanesa svajoja apie jojimo stovyklą, tik dar tenka paaugti. 😀 O Jūs matau ir su mokyklos reikalais gana lengvai tvarkotės. Šaunuoliai! Būsimai pirmokėlei linkiu sėkmės ir įdomių, prasmingų dienų mokykloje! 😀