Gimtadienio idėja - Mokslinis gimtadienis Botanikos sode

Gimtadienio idėja - Mokslinis gimtadienis Botanikos sode

15. May 2019, 08:51 Kristina B. Kristina B.

Man visada labai įdomu atsiliepimai apie gimtadienius, nes gimtadienis man visada didelis stresas :) ką čia suorganizavus, kad ir vaikui patiktų, ir jo draugams patitkų, ir kad būtų nebrangu, įdomu ir t.t.

Taigi pristatau 7 metų gimtadienio idėją. Vieta - Kauno botanikos sodas. Laikas - eilinė darbo diena, 18 val vakaro.

Visi svečiai be tėvelių atvyksta ir susirenka prie stalo, kur jų laukia miela teta mokslininkė :) kadangi turiu mažą vaikutį, man leido pasilikti. Taigi, vaikai susipažino su tokiais žodžiais kaip indikatorius, rūgštis, šarmas ir panašiai. Visi praktiškai išbandė indikatorių veikimą ir smagiai pažaidė su spalvom. Tada žaidėm kvapų žaidimą, kur reikėjo pagal kvapą nustatyti objektą. Man labai patiko :) nosies detektyvas. Tuomet vaikai gamino savo kvapnią druską - visi gavo po grūstuvę, iš kelių eterinių aliejų išsirinko sau patinkančius ir susigrūdo druską. Ją nuspalvino patinkančia spalva. Tada visi gavo po mėgintuvėlį, kur galėjo ją susipilti, užsirašyti kas, kada ir ką gamino ir parsinešti namo. Ši dalis vaikams labai patiko, mano abu vaikai iki šiol neleidžia jos nei i vonią supilti, nei kaip kitaip panaudoti, saugo ir gėrisi :) Pabaigą vainikavo įspūdingas eksperimentas

Vaikai ne mano, tai šiek tiek pridengiau.

Pasisedėjimas buvo ramus, bet jaukus ir mielas. Nežinau, kas tiksliai vedė, bet patiko. Truko apie 50 min.

Smagu buvo po to apžiūrėti botanikos sodą, o ypač gegužį viskas žydi. Ten pat vaikai ir picą su tortu sudorojo.

Aš mėgstu ramius renginius, kur nėra papildomo triukšmo, vargo priparkuojant, chaoso.. šis gimtadienis man atrodė tiesiog tobulas :) daug gamtos, daug vietos, daug įdomybių, daug potyrių, šiek tiek mokslo ir žinių, daug gerų emocijų, daug laisvės, daug atradimų.

Net jei nepasitaikys tokios progos, būtinai apsilankykite Kaune botanikos sode :)