„Jaunieji gamtos reindžeriai" siūlo daugybė užduočių apie gamtą!

„Jaunieji gamtos reindžeriai" siūlo daugybė užduočių apie gamtą!

27. Mar 2020, 14:45 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ar karantino metu jau teko su vaikais užsukti į nemokamą platformą www.gamtosreindzeris.lt – čia daugybė užduočių apie gamtą!

Užduotis galima spręsti drauge su vaikais ar užduoti jiems tai daryti savarankiškai, paskui aptarti, ką sužinojo ir pan. Platformoje testai, dėlionės, kryžiažodžiai ir eksperimentai, padėsiantys artimiau susipažinti su mus supančia aplinka ir gyvąja gamta. Virš 60 įvairaus sunkumo užduočių, vaikus motyvuojantys už užduotį gaunami ženkleliai, pasiekimų lenta!

Platformoje galima rasti ir linksmų leidinių bei filmukų apie gamtą vaikams, ir idėjų, ką smagaus nuveikti gamtoje.

Jaunieji gamtos reindžeriai džiaugiasi populiarumu karantino metu. Vos per 8 paskutines dienas platformoje apsilankė daugiau nei 28 000 lankytojų. Šiuo metu platformoje jau užsiregistravę 6748 vaikų. Užsiregistravusių specialistų gretos taip pat pildosi.

Tai rodo, kad:

  • karantino metu tokio pobūdžio platforma – itin reikalinga. Tiek vaikai ieško, ką smagaus nuveikti, tiek tėvams, mokytojams trūksta idėjų, kuo užimti vaikus nuotoliniu būdu;
  • daugelis jau kalba, kad karantinas pakeis mokymosi tendencijas, vis daugiau dėmesio telkiant į nuotolinį mokymą(si). Tokiu atveju, ateityje šios platformos vaidmuo tik dar labiau išaugs;
  • tai – puiki proga visiems specialistams, dirbantiems su gamtamoksliu švietimu, prisistatyti, pademonstruoti savo kūrybiškumą, kompetenciją, sudominti vaikus gamtos pažinimu.

Šiek tiek info:

Jaunųjų gamtos reindžerių platforma buvo pristatyta 2018 m. lapkritį, ji sukurta įgyvendinant meldinės nendrinukės apsaugos projektą „LIFE Magni Ducatus Acrola“. Nors dalis užduočių yra susijusių su meldine nendrinuke, jos kaimynais, žemapelkėmis, bet platformos tikslas – platesnis: kuriamos užduotys apie visas temas, visas rūšis ir visas teritorijas.

Platforma skirta 7–14 metų vaikams ir specialistams, dirbantiems su gamtamoksliu švietimu. Su tėvelių ar auklėtojų pagalba užduotis gali spręsti ir jaunesni vaikai. Vyresniems taip pat bus ką veikti, renkantis sunkiausias užduotis.

floryte floryte 31. Mar 2020, 22:53

Jau priregistravau savo Augustę. Jau dalyvaujam! Kol maniškės skaitymo įgūdžiai dar silpnoki, klausimus skaitau aš, ji atsakymų variantus parenka. Smagu abiems!