Benas ruošiasi darželiui

Benas ruošiasi darželiui

25. Aug 2019, 16:35 Simonadub Simonadub

Šie metai man ypatingi, nes darželį pradės lankyti mano sūnus Benas, būsimas lopšelinukas, todėl tai reiškia didelius pokyčius mūsų šeimos gyvenimui ir rutinai, tad šios mokslo metų pradžią pranešančios šventės laukiu su dideliu nekantrumu. Įvairiuose žurnaluose bei knygose yra be galo daug patarimų. Žinoma tie patarimai yra naudingi. Pasirengimas darželiui pirmiausia prasidėjo nuo pirmos minties, kad Beną leisime į darželį. Žinau, kad ruošti vaiką darželiui labai svarbu pradėti kuo anksčiau. Mūsų pasiruošimas prasideda nuo pažinties su darželio aplinka. Vykstame į darželį, žaidžiame darželio kieme.

Pasakoju apie darželį, kad eisime, žaisime, bus daug vaikų. Žinoma to suvokimo iš pasakojimų mažai. Namuose po truputį mokau pačiam apsirengti, prašytis ant puoduko, nuo liepos mėnesio mes jau be sauskelnių. Tik nemokame pasiprašyti.

Mokomės plauti rankeles, valgyti. Benas yra labai nevalgus vaikas. Mažai valgo, beveik nevalgo ir žaidžia su maistu.

Tikiuosi,kad netik turėsime lengvą adaptacija, bet ir pradėsime domėtis maistu, valgyti. Daugiausia ką mes, tėveliai, galime padaryti, tai išlikti ramūs ir elgtis, kaip sako nuojauta (ar vaikas pasiruošęs lankyti darželį, ar dar ne). Laukiame rugsėjo 2 dienos, susipažinti su auklėtoja, draugais. Toks mūsų pasiruošimas darželiui.