7 mitai ir tiesos apie vaikų šlapinimąsi į lovą

7 mitai ir tiesos apie vaikų šlapinimąsi į lovą

27. Aug 2018, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Apie tai, kodėl vaikai naktį šlapinasi į lovą, egzistuoja įvairūs mitai. Tad išsiaiškinkime, kas atitinka tikrovę, o kas – tik prasimanymas.

Su naktinės enurezės problema susiduria daugelis šeimų. Paskutiniai tyrimai rodo, jog, pavyzdžiui, Jungtinėse Amerikos Valstijose enureze skundžiasi net 5-7 milijonai vaikų. Medikų teigimu, ir Lietuvoje, ir kaimyninėse šalyse enureze taip pat serga nemažai žmonių. Lietuvoje – net 16 procentų įvairaus amžiaus vaikų.

Mitas: „šlapia lova“ – elgesio problema

Tiesa: Naktinė enurezė – tai ne elgesio problema ar problemų mokykloje priežastis. Vaikai, kurie turi šią bėdą, nedaro tai sąmoningai ar specialiai, tiesiog kartais jie šlapinasi į lovą ir tiek.

Mitas: Tai rimta problema

Tiesa: Dauguma vaikų šlapinasi į lovą. Kiek vaikų, tiek priežasčių. Tačiau daugeliu atveju, neverta dėl šios problemos per daug nerimauti.

Mitas: Geriau neduoti vaikui gerti po 16 valandos.

Tiesa: Skysčių ribojimas gali net pabloginti situaciją.

Mitas: Naktį reikia atsikelti ir vesti vaiką į tualetą.

Tiesa: Daugelis tėvų bando šį metodą, manydami, kad tokiu būdu galės kontroliuoti vaiko enurezę. Tačiau tokie metodai gali tik pagilinti problemą, nes vaikas ims galvoti, jog naktį reikia šlapintis.

Mitas: Naktinė enurezė gydoma.

Tiesa: Nėra vieno būdo gydyti enurezę, tai ilgas sudėtingas procesas, kuris teigiamų rezultatų gali duoti praėjus tikrai netrumpam laikotarpiui. Tačiau egzistuoja būdai, kurių pagalba Tu gali padėti savo vaikui įveikti šią problemą.

Vienas iš būdų – naudoti specialias sauskelnes DryNites® su absorbuojančiu efektu, galima pasitarti ir su gydytoju. Svarbu išsiaiškinti enurezės priežastis ir „nepražiopsoti“ emocinės vaiko būsenos.

Mitas: Naudojant sauskelnes DryNites®, enurezės problema tik užsitęsia.

Tiesa: Nėra nė vieno įrodymo, kad šių sauskelnių su absorbuojančiu efektu naudojimas sulėtina ar trukdo gydymui. DryNites® neišgydo enurėzės, tik padeda vaikui ramiai išgyventi šią problemą.

Mitas: Ši problema turi kaltininką

Tiesa: Enurezės priežasčių gali būti begalė ir tik retais atvejais įtakos tam gali padaryti tėvai ar pats vaikas.

DryNites naktinės kelnaitės gelbsti sunkiu laikotarpiu!

20180826230532-12864.jpg