Planuojame aplink namą apsodinti tujomis,tipo gyvatvorę daryti.Esu "žalia"šitam reikale>Gal kas turit naudingų patarimų, kokias sodinti, nes jų įvairių yra.Ačiū.
Planuojame aplink namą apsodinti tujomis,tipo gyvatvorę daryti.Esu "žalia"šitam reikale>Gal kas turit naudingų patarimų, kokias sodinti, nes jų įvairių yra.Ačiū.
Natūraliom sąlygom auginti medeliai sodinant net ir vasarą prigyja, bet tiesiog geriausia rudenį ar pavasarį.
oij ne tikrai ne 1.5 metro jei nori gyvatvorei
jezau, kiek klaidų, bet gla esmė suprantama...Pirmadienis😀
Ačiū tikrai už info.Aišku, galima domėtis pačiuose mdelynuose.\Betgi kiekvienas savo prekę pradės girti.Norisi iš patirties mamyčių nuomonės, nešlaiškos.Kažkur skaičiau, kad galimas atstumas pusantro metro.Čia jau gal per toli...
sodinti tik rudeni nuo rugsejo galo ir pavasari iki kovo,vasara jie neprigis ,numirs
sodint reikia kas 30-50 cm
mes sodinom vaskines tujas ju karpyti nereikia jos sodriai zalios spalvos ir grazios labai
Nu tikrai, galime mes juk ir palaukti iki rudens.Matai, aš labai aukštaūgių nenoriu.O įdomu, kokiu atstumu jos viena nuo kitos sodinasi?
Tiesiog į google įvesk "kukmedžiai", "buksmedžiai" ir turėtų išmesti jų nuotraukas. Man asmeniškai kukmedžiai gražiau, jų lapeliai tokie pailgi, o buksmedžių apvalūs labiau. Šie augalai visžaliai. Jei sodinukai natūraliai auginti, tai metų laikas nėra labai svarbu, bet patartina sodinti rudenį, nors visi galvoja, kad geriausia pavasarį.
Aš žinau, kad noriu visžalių augalų.O ar svarbus metų laikas, kada jas geriau sodinti?Aišku, išskyrus žiemą😀
Ačiū silvi.kažkaip eglių, pušų prisibijau, nes bijau jų šaknų išsišakojimo.O kaip tie kukmedžiai bukmedžiai atrodo?
Mudu su vyru esam dekoratyvinių medelių augintojai. Žalios tujos yra pačios tinkamiausios gyvatvorėms, nes jos ne tik kad gajos, bet ir gan greit augančios ir nebijančios gyvenimo sąlygų (jei sodinukai natūraliai auginti). Finansiniu atžvilgiu jos yra pigiausios iš visų tujų (yra dar vakarinės tujos geltonlapė forma ir margalapė forma, yra dar ir kitokių, bet jos ne tokios populiarios ir neaklimatizuotos). Labai gražu ir geltonos tujos, bet jos gerokai brangesnės, margalapės dar brangesnės, bet jos gyvatvorėm nelabai tinka dėl savo margumo, bet bandyt sodint tokią gyvatorę niekas nedraudžia, aišku. Labai gražu gyvatvorėm paprastos karpytos eglės, formuoti kukmedžiai ar buksmedžiai, bukai, skroblai, ligustrai, kauleniai, tai jau kažkas unikalesnio.