Trimečių raidos vertinimas

03. Aug, 06:21 Ingrida.Bar. Ingrida.Bar.

Gerbiami Tėveliai,

Esu psichologė Ingrida Baranauskienė, dirbu su ikimokyklinio amžiaus vaikais, kurie turi įvairių raidos ypatumų. Darbo praktikoje dažnai susiduriu su vaikais, kurių raidos pasiekimai itin skirtingi. Vieni mažyliai jau pradeda tarti pirmuosius žodelius baigiantis pirmiesiems metams, kiti – tik peržengus antruosius. Tėvai iš specialisto nori išgirsti visus atsakymus, kas veikia tokią individualią vaiko raidą. Atsižvelgus į šią jautrią vaiko raidos problematiką, noriu parengti mokslinį darbą „Vaiko temperamento bruožų ir tėvų elgesio strategijų reikšmė trimečių raidos pasiekimams“. Savo tyrimu siekiu plačiau pažinti 36 mėn. vaikų raidos ypatumus, t.y., kalbos raiškos, supratimo bei pažintinių gebėjimų specifiką. Įdomu, kaip šių procesų vystymasis yra susijęs su vaiko individualiomis temperamento savybėmis ir tėvų taikomomis elgesio strategijomis? Kas turi didesnę reikšmę trimečio raidai – temperamentas ar tėvų bendravimas su vaiku? Į šiuos klausimus tikiuosi atsakyti apibendrinusi gautus tyrimo rezultatus. Labai kviečiu Jus dalyvauti šiame organizuojamame tyrime.

Tyrimo procedūra bus organizuojama Jums tinkamu metu, kai vaikui sukaks lygiai 36 mėnesiai (37 mėn. ir daugiau netinka). Vaiko raidos gebėjimų vertinimas vykdomas namų aplinkoje. Specialistas žais su vaiku apie 30 - 40 minučių. Taip pat tėvams bus pateikiami klausimynai vaiko temperamento ir tėvų elgesio su vaiku įvertinimui. Po vaiko raidos įvertinimo tėvai gaus informaciją apie vaiko gebėjimus, pagal poreikį bus aptariamos ir rekomendacijos.

Jei norite gauti daugiau informacijos, kreipkitės el. paštu ingrida.baranauskiene@yahoo.com arba skambinkite tel. 8 657 524 08.

 

 

 

 

 

JustytesMama JustytesMama 29. Jan 2023, 11:56

Mūsų labai jautrus vaikas. Galvoju, jog verta apsilankyti pas psichologą ar psichiatrą, bet pradžiai norisi privačiai ir žinoma profesionaliai, kad kokių klaidingų įrašų ligos istorijoje neliktų. Gal ką žinote apie šią kliniką ar joje dirbančius specialistus? https://lotusmedica.lt/komanda/vaiku-ir-paaugliu-psichologai/

JustytesMama JustytesMama 29. Jan 2023, 11:55

Mūsų labai jautrus vaikas. Galvoju, jog verta apsilankyti pas psichologą ar psichiatrą, bet pradžiai norisi privačiai ir žinoma profesionaliai, kad kokių klaidingų įrašų ligos istorijoje neliktų. Gal ką žinote apie šią kliniką ar joje dirbančius specialistus?https://lotusmedica.lt/komanda/vaiku-ir-paaugliu-psichologai/

Kaaterina Kaaterina 28. Feb 2022, 19:05

Įdomu būtų sužinoti apie jau parengtą mokslinį darbą šia tema 😀