Tėtis blogai jaučiasi, nes kūdikis nurimsta tik pas mamą

31. Jan, 08:05

Sveikos mamos, Vakar susidurem su kiekvienam savaip skausminga situacija ir pasimeciau..turim beveik 7men pirmagime, kaip ir visi kudikeliai pagrinde prisirisusia prie mamos. Tetis skiria tikrai daug demesio:pervysto, duoda kosyciu,maudo-savaitgaliai isvis yra ju laikas. Bet vakar norejau apsitvarkyt ir truputi Verksniuke mazyle padaviau paziuret teciui. Kol ji manes nemate verke iki negalejimo, pamato-nurimsta. Tada tetis nusprende 'pamokyt' vaika pabut be mamos. Isvede i kambari kad ji manes nematytu-uzsiverke, tada isvis pagulde ant lovos, kad mazdaug issiverktu-kol baigiau siurbliuot girdziu vaika jau isterija apemus. Paemiau ir iskart nurimo. Tetis nueidamas net asara nusibrauke. Jam buvo skaudu. Bet likusi vakara visai nenorejo jos imt ant ranku ar pabuciuot. Bandziau visaip kalbet, bet jis matos jauciasi atstumtas. Pries miega pasake, kad jei dukrytei reik tik mamos, jis jos ir neglaus, nes ji vistiek ji priima kaip svetima. Nebezinau kaip jam isaiskint, kad mazam trapuciui butent ir reik tos meiles, kad jis jaustusi ramiai.. Gal kas buvo panasioj situacijoj, gal kas turi psichologiniu ziniu ar skaitet koki straipsni.. Visa nakti masciau kaip jam dar ka pasakyt, kad nesijaustu atstumtas..

23. Mar 2013, 15:02

Sveiki,

Bandau pakomentuoti aš. Iki trijų metų vaikui reikalingas tik vienas žmogus tam kad jis jaustūsi saugiai. Trečiais metais formuojasi emocinis ryšys tarp antro žmogaus ir vaiko.
Natūralu, kad vaikas šiuo metu nori būti su savo centru- mama, tačiau laikui bėgant ryšys ims stiprėti ir su kitu žmogum. Dėl to pagirkite savo vyra ir pasakykit, kad jis labai protingas ir tikras šaunuolis, kad pastebėjo, jog šiam mažam žmogučiui dabar visas pasaulis- tik Jūs 😀
O tada jau galima pažiūrėti į viską iš kitos pusės ir paklaust kokią vietą šis žmogutis užima vyro gyvenime? ir jei mažam žmogiukui dabar tėčio reikia mažiau ar tai reiškia kad ir tėčiui to mažo žmogučio reikia mažiau?

09. Feb 2013, 20:30

apara-buvo ir pas mus panaši situacija,bet su laiku viskas apvirto aukštyn kojom,būdama anksčiau mamytės dukrytė,pastaruosius metus pastebiu kad ji prie tėčio labiau linksta,manau kad jūsu situacija nėra bloga juk mama yra mama-o tėtukas po truputi įsileija i dukrytės gyvenima,tad tik reikia ilgo pašnekesio su tėtuku ir viskas bus gerai😀

31. Jan 2013, 12:28

Vajej.. Net dabar parase sms kad dukryte ji priima kaip senelius, gal net blogiau.. Gaila jo, bet is dalies pats kaltas turbut kad po darbo ilenda vel i kompa o dukriukui reik tecio apkabinimu, akiu kontakto.. Jis pazaidzia bet poto duoda vel man 😀 sakiau kad darytu isvadas kiek po darbo turi vaikui skirt laiko..
O siaip kaimanes ner namiejie puikiai susitvarko, 2k/savaitej as iseinu sportuot ir lyg viskas ok, bet jri as namie tai ji turi mane matyt..

31. Jan 2013, 11:34

Sveika, pas mus buvo panaši situacija irgi, kai dukrytei buvo kokie 2 mėn., nors atrodo tokio amžiaus dar durniukė, bet vos tik pas tėtį ir baisios isterijos, vyras irgi reagavo ne kaip, kartais net juokais nuleisdavo, kad jo neprisileidžia, bet mačiau, kad jam skaudu. Vėliau, aišku, vengdavo dukros, bet aš jam ją vis grūsdavau ... Galiausiai net nejučiom tas laikas praėjo ir dabar viskas kuo puikiausiai, būna laikas, kai vaikas nori pas mamą ir tai normalu, juk su mamom ryšys yra prigimtinis, o tėčiui reikia jį atrasti 😀 Tik iš tolo vaikas matydamas tėtį niekaip to ryšio neatras. Turiu sesės šeimoj tokį pavyzdį, kai tėtis buvo namie, bet vaikui visiškai dzin po šiai dienai tas tėtis, nors jau mergaitei 8 m.

31. Jan 2013, 10:40

sveika Apara 😀 pas mane buvo panasi situacija kaip pas jus,tik musu tetukas,lengviau reagavo nei jusu,mano dukryte vienu metu taip pat nieko nenorejo pripazinti,iskaitant ir tetuka,jei palikdavau ja su tetuku imdavo verkti,jei iseidavau i parduotuve tai rekdavo tol kol gryzdavau,o tik pamatydavo mane iskart nusiramindavo,bet turiu pasakyti,kad cia tikrai nera ko nerimauti,esu skaicius,kad tokio amziaus leliukams buna taip kad jie nenori nieko pripazinti ir nenori skirtis su mama,as net iki wc negaledavau iseiti,nes ji verkdavo,bet greitai viskas susitvarke ,todel nuramink tetuka,jokiais budais tetuko ir dukrytes rysys neturi nutrukti,jei ji nenori su juo pasilikti vienu du,tuo labiau tai juk kudikis,tai normalu,kad labiausiai jam reik tik mamos,mano dukrytei jau 1metai ir 5men dar dabar kai iseinu kazkur ji ima verkti,bet greit nusiramina,tiesiog tetukas turetu suprast,kad tai nereiskia ,kad ji jo nemyli ar pan...net nepastebesit kaip viskas susitvarkys ir mazoji ramiausiai liks su tetuku vienu du 😀

31. Jan 2013, 08:05

Sveikos mamos,
Vakar susidurem su kiekvienam savaip skausminga situacija ir pasimeciau..turim beveik 7men pirmagime, kaip ir visi kudikeliai pagrinde prisirisusia prie mamos. Tetis skiria tikrai daug demesio:pervysto, duoda kosyciu,maudo-savaitgaliai isvis yra ju laikas.
Bet vakar norejau apsitvarkyt ir truputi Verksniuke mazyle padaviau paziuret teciui. Kol ji manes nemate verke iki negalejimo, pamato-nurimsta. Tada tetis nusprende 'pamokyt' vaika pabut be mamos. Isvede i kambari kad ji manes nematytu-uzsiverke, tada isvis pagulde ant lovos, kad mazdaug issiverktu-kol baigiau siurbliuot girdziu vaika jau isterija apemus. Paemiau ir iskart nurimo.
Tetis nueidamas net asara nusibrauke. Jam buvo skaudu. Bet likusi vakara visai nenorejo jos imt ant ranku ar pabuciuot. Bandziau visaip kalbet, bet jis matos jauciasi atstumtas. Pries miega pasake, kad jei dukrytei reik tik mamos, jis jos ir neglaus, nes ji vistiek ji priima kaip svetima. Nebezinau kaip jam isaiskint, kad mazam trapuciui butent ir reik tos meiles, kad jis jaustusi ramiai..
Gal kas buvo panasioj situacijoj, gal kas turi psichologiniu ziniu ar skaitet koki straipsni.. Visa nakti masciau kaip jam dar ka pasakyt, kad nesijaustu atstumtas..