Šleivapėdystė

08. Jun, 08:52

sveikos mamyciukes turiu suneli, kuriam tera 2 svt kuriam pripazino sleivapedyste. ir nzn nuo ko pradet, kur kreiptis, ieskom geru specelistu. gal kas susiduret su sia bedele? :(

08. Jun 2010, 23:54

Įvairių šaltinių duomenimis pasaulyje kasmet gimsta daugiau nei 100 000 vaikų, kuriems diagnozuojama įgimta šleivapėdystė. 80% įgimtos šleivapėdystės atvejų yra nustatomi mažiau išsivysčiusiose šalyse. Dauguma šių atvejų yra paliekami nepagydyti arba ne iki galo pagydyti. Apleista ir negydoma šleivapėdystė užkrauna nepakeliamą fizinę, socialinę, psichologinę ir finansinę naštą pacientams, jų šeimoms ir visai visuomenei.

Visame pasaulyje negydoma šleivapėdystė yra pati dažniausia fizinės negalios priežastis tarp paveldimų raumeninių-kaulinių defektų. Mažiau išsivysčiusiose šalyse, dauguma vaikų kuriems diagnozuojama įgimta šleivapėdystė, patiria ilgą korekcinę chirurginę operaciją, dažnai nesėkmingą ir sukeliančią įvairias komplikacijas.Tokioms operacijoms yra būdingos viena ar kelios pakartotinės chirurginės operacijos.Nepaisant to, kad pėda po tokios operacijos atrodo geriau, pati pėda išlieka nelanksti, silpna ir dažnai skausminga. Paauglystėje skausmas didėja ir tampa nepakeliamas.
Gydytojai Lietuvoje, taikantys Ponseti metodą:

KMUK vaikų konsultacinė poliklinika Kaune
Vaikų ortopedė traumatologė
Dr. Jolita Gintautienė
e-mail: jolitagint@one.lt
tel: 8 37 32 68 46

Klaipėdos vaikų ligoninė
Taikos pr. 76
5804 Klaipeda
Ortopedas traumatologas
Dr. Džeraldas Kazys Sivickis
e-mail: dzersi@web.de

08. Jun 2010, 23:53

Na kadangi klausimas skelbiamas šioje skiltyje, tai manau jei kas susidūręs su šia bėda tai tikrai padės tik pirmiausiai reikia išsiaiškinti:
kokio tipo sleivapedyste? adductus (priekinės pėdos dalies pasisukimas į vidų), supinacija (visos pėdos plantarinio paviršiaus pasisukimas į vidų), equinus (kulnas nenusileidžia dėl įtemptos Achilo sausgyslės), cavus (padikaulio fleksija). Dažnai kartu stebima ir vidinė blauzdikaulio rotacija (pasisukimas į vidų), blauzdos raumenų hipotrofija ir pėdųdydžio skirtumai (viena pėda mažesnė).
kokio sunkumo?
ką pataria ir kalba medikai?
iš kokio Jūs mieto?
Kokios pagalbos tikitės?

Pagarbiai
Psichologė Vika

08. Jun 2010, 20:52

sveikos mamyciukes turiu suneli, kuriam tera 2 svt kuriam pripazino sleiapedyste. ir nzn nuo ko pradet, kur kreiptis, ieskom geru specelistu. gal kas susiduret su sia bedele? ☹