Raudonukė

28. May, 03:06

Mano mazylis nors ir gavo skiepa nuo raudoniukes,bet sia liga pasigavo poliklinikoj konsultacijos metu(as taip manau).mane iskart perspejo,kad jai isbers smulkiais taskiukais,iskart atvykti.taip ir buvo,jau ta pacia nakti buvo auksta temperatura o ryte pastebejau smulku berima.nuvykom i ligonine.ir mums pasake tiesiog kuneli tepti drekinanciu pieneliu ar kudykiu aliejum.gal padejo tai kad pasiskiepije,o gal si liga greit praeina,bet jau po dienos berimas zenkliai sumazejo. o poliklinikoj matyt pries tai buvo sergantis vaikas,nes kam tada perspeti kad gali isbert

31. May 2012, 11:51

Šiaip jau raudonukė nelinkus kartotis, o vat vėjaraupiai kartojasi ir žinau ne vieną atvejį, kai sirgo net du kartus. O man keisčiausia, kad vėjaraupiais nesu sirgusi, bet ir neužsikrėčiau, kai darbe sirgo vaikai. Net ėjau pas gyd., tai sakė gali būti, kad sirgau besimptome forma, nors tais laikais, kai aš buvau vaikas, tokie atvejai buvo itin reti.

31. May 2012, 11:43

jokiu jos pozymiu nebuvo nestumo metu, bet sako gali ir be pozymiu prasirgti...dar nesidariau istikruju tyrimu del jos, nes vaikystej nesirgau, butinai reiks issitirti ir ziuresim kaip kas

31. May 2012, 11:31

Toma, nebent raudonuke sirgai nėštumo metu, bet jei ja prasirgai anksčiau, tai nematau bėdų ... Aš sirgau vaikystėj ir labai lengva forma.

31. May 2012, 11:16

del roto ttai as neturiu nuomones, pati neskiepijau vaiko, bet del raudoniukes...as manau kad tikrai reikia...uoj nuo jos kiek bedu gali buti ateity, man netgi yra viena is priezasciu, kodel vaikelis gime nesveikas...taigi...aisku, spresti pacioms...

31. May 2012, 11:07

Ne viskas, kas nemokama, yra populiaru.

31. May 2012, 10:55

manau jai lietuvoje sis skiepas pasidarytu nemokamas,tai taptu populiarus,ir visi skiepytu.mes gyvenam belgijoje.cia uz 1seruma sumokejom 11euru.nepasakyciau kad brangus

30. May 2012, 14:31

Jei neklystu, tai apie 500 lt. kainuoja ir nežinau ar ten serumas ar kas, bet tik tiek, kad tiek kainuoja tas skiepas. Kolegė skiepinosi Anglijoj, tai net nežinau kiek kainavo, o grįžus į Lt susirgo, tai keikė 😃 O aš net būdama nėščia roto nesirgau (sirgau prieš tai kelis kartus), kai darbe daug vaikų sirgo. Aš turiu savo asmeninę nuomonę dėl papildomų skiepų ir taip kalbu ne dėl taupumo, o dėl pakankamo žinių kiekio. Ali, nenustebkit, jei vaikas susirgs roto, nes jo atmaina nuolat mutuoja ir tarkim aš kiek sirgau, tai vien lengvos formos - vėmimas ir viduriavimas, net be temperatūros, nors tyrimai rodė, kad man tikrai roto.

30. May 2012, 13:44

kokia serumo nuo rota kaina

30. May 2012, 13:43

o kodel nepopuliarus? nes brangus? tai tik pinigu taupymas vaiko sveikatos kaina.ir kokia gi jo kaina? savajam seruma nuo rota viruso davem 3kartus.

30. May 2012, 12:54

Tie skiepai, ypatingai nuo roto ne tokie ir populiarūs, nes pirmiausia brangūs ir neprivalomi, tai tikrai ne visi tėvai skiepina, sakyčiau net retas skiepina, o ar pavieniai atvejai ar nelabai tai sunku pasakyti, tai greičiau pasakytų gyd., bet irgi dar priklauso kaip susidūręs. Kiek teko girdėti, tai reti atvejai sunkių formų sirgimai pasireiškia minėtų ligų, tai kam skiepint, jei tai gal net ir paskatins ligą arba vistiek ja sirgsi, o ar sunkia forma, ar ne, tai irgi to niekas nepasakys, nes skiepai nauji ir ne iki galo ištirti. Kam viską kišti į tą mažą organizmą. Turiu omeny neprivalomus skiepus.

30. May 2012, 12:20

bet sie atvejai pavieniai

30. May 2012, 12:01

Kur tikimybė, kad vaikas tikrai susirgs sunkia ligos forma? Va būtent žinau ne vieną atvejį, kai vaikas po roto skiepų vos nenumirė ir kas ten žino kodėl sirgo, jei skiepytas buvo. Be to ir žinau kelis atvejus, kaip po vėjaraupių ir raudoniukės skiepų sirgo net du kartus kasmet, nors teoriškai šia liga sergama tik kartą. Aš dirbu su vaikais ir beveik visi šie atvejai iš darbo.

30. May 2012, 10:40

o tai jau geriau kad vaikas sirgtu sunkia tos ligos forma?

28. May 2012, 16:15

Mano asmenine nuomone nesąmonė skiepinti vaiką tais papildomais skiepais nuo raudoniukės, roto viruso ir vėjaraupių ...

28. May 2012, 15:06

Mano mazylis nors ir gavo skiepa nuo raudoniukes,bet sia liga pasigavo poliklinikoj konsultacijos metu(as taip manau).mane iskart perspejo,kad jai isbers smulkiais taskiukais,iskart atvykti.taip ir buvo,jau ta pacia nakti buvo auksta temperatura o ryte pastebejau smulku berima.nuvykom i ligonine.ir mums pasake tiesiog kuneli tepti drekinanciu pieneliu ar kudykiu aliejum.gal padejo tai kad pasiskiepije,o gal si liga greit praeina,bet jau po dienos berimas zenkliai sumazejo.
o poliklinikoj matyt pries tai buvo sergantis vaikas,nes kam tada perspeti kad gali isbert