Sweikos mamytes ;) sianddien radau gera puslapi www.sveikasvaikas.lt tai labai geras puslapis ir naudingas galima daug suzinoti apie poduktus kuriuos perkam parduotuvese, nors kita vertus neprisisaugosim nebent valgysim tai ka pacios uzsiaugintume;)
Sweikos mamytes ;) sianddien radau gera puslapi www.sveikasvaikas.lt tai labai geras puslapis ir naudingas galima daug suzinoti apie poduktus kuriuos perkam parduotuvese, nors kita vertus neprisisaugosim nebent valgysim tai ka pacios uzsiaugintume;)
Kadangi sveiku maistu domiuosi jau nemažai metų, teko daug informacijos apie tai pasirankiot ir net su gydytojais įvairiausiais diskutuoti, norėčiau kai ką parašyt.
1. Kad yra kažkas su E, tai nereiškia, kad tai yra didžiulis blogis. Yra virš 1200 įvairiausių priedų, žymimų raidelėmis E. Druska, pipirai taip pat turi E žymenį, bet dėl jų mes juk neatsisakome druskos ar pipirų, tiesa? (saikingai, beabejo) Taigi, neteisinga sakyti, kad E būtinai yra blogis.
2. Yra nemažai E, kas yra sintetika, tačiau jokio pastebimo neigiamo poveikio organizmui nedaro. Tai vėlgi, nereiškia, kad reikia dėl tokių baimintis.
bet...:
3. Yra apie 15% E, kurie mūsų organizmams daro žalą, yra tokių, kur žala numanoma, bet neįrodyta, ko irgi prireiktų vengti. Ir visiška tiesa, kad tų maisto priedų deda labai daug kur. Vien todėl, kad galiojimo laiką prailgintų, duotų geresnį skonį (E621 - mononatrio gliutamatas), spalvą, kvapą ir t.t. Šitų aš vengiu. Iš tiesų sudėtinga, bet įmanoma. Pirma, reikia sąrašėlio vengtinų E. Tiek su skaičiukais, tiek su pavadinimais. Atsispausdinkite sąrašėlį. Šiaip stenkitės pirkti šviečia, ūkininkų gamintą maistą, augintas daržoves, vaisius. O kai eisite į parduotuves ir prekybos centrus, neškitės tą sąrašiuką. Iš tiesų pradžioje sugaišit gerokai daugiau laiko, bet vėliau įprasit prie pavadinimų, skaičiukų, be to, žinosit jau, kuriuos produktus sveika valgyti, o kurių geriau privengti. Tas sąrašėlis yra sveikasvaikas.lt puslapyje. Na, o jei nerasit, turiu jį ir aš 😉 Mielai pasidalinčiau, tik pasakykit savo paštą.
Sėkmės prižiūrint mitybą 😉
As taip pat manau kad E yra visuose produktuose, tik kai kur nutylima, issaugant pirkejus. Sveikiausias maistas, tai savas uzaugintas darze, paties uzaugintos vistos, ar kailes ir.t.t tada zinai tikrai kad valgai gera ekologiska maista.
jo ten geras puslapis, as irgi valgau viska be E, auginu savo darzoves,valgau ka pati paruosiu aisku ir arduotuvej perku,bet skaiciau kad jeigu produkte yra maziau nei puse procento E tai jo neraso,taigi man ir atrodo kad visur to nelemto E yra😀
Mano nuomone, nėra nei vieno produkto kuriame nebūtų E... Ir šiaip, ant atikečių nerašo visko, kas būna sudėta... Aš manau, kad visur, bent po truputi yra E 😀
Mane labiausiai erzina, tai, kas tokių maisto produktų, kuriais mėgstam pagardinti maistą, kečiupai, majonezai - vien E, ir modifikuoti krakmolai, dervos . . . Ir jogurtaus pirkdavome smile, kols tiesiog šiaip sudėtį paskaičiau, tai . . . nuo tada ieškau eko jogurtų, bet jų ir ne itin platus asortimentas, kur apsiperkam tai tik "bios" yra ir "dobilas". Maniškiui tai atsibosta, pyksta parduotuvėj, kai atsistojus kiekvienos prekės sudėtį skaitau 😃 skao anksčiau imdavai ir eidavai, o dabar stoviniuoji, bet pasakiau, kad gana "š" valgyti ir mažyliui brudą duoti.
mūsų šeima irgi stengiasi pirkti natūralius produktus be jokių E ir t.t. o kai ilgiau paieškai atrandi daug gerų produktų ir tikrai nebūtinai brangiau, žinoma dar reikia žinoti kur pirkti 😀 tarkim krekenavos dešrelės, dešros be E prekybos centruose brangokos, o Kauno Šilainių turgelyje turime vietą kur kainą vos ne perpus 😀 per gerą pusmetį išgryninome produktus kuriuos perkame ir nei brangiau, nei neskaniau, bet sveika ir organizmui naudingiau 😀
tai jau tikrai o dometis tai reik nebent savo sveikatos netausojat😀 puslapiukas tikrai geras
labai geras puslapiukas, tikrai verta pasiskaityti ir pasidometi tuo, ka mes valgome😀 bet visdelto dar kazkiek turime is ko rinktis pasirodo, tereikia pasidometi😀
Sweikos mamytes 😉 sianddien radau gera puslapi www.sveikasvaikas.lt tai labai geras puslapis ir naudingas galima daug suzinoti apie poduktus kuriuos perkam parduotuvese, nors kita vertus neprisisaugosim nebent valgysim tai ka pacios uzsiaugintume😉