sveikos mamytes turiu klausimeli gal kas sutuo susidurete. Atsitiko taip kad paskutinemis savaitemis nusprendeme susituokti po santuokos sudarymo liks 5dienos iki gimdymo. Norejau paklausti jai nespesiu pasikeisti paso ar bus vaikui duodama tevo pavarde ar mano dar mergautine?
aciu labai uz informacija tikiuosi mano vaikelis isvys si pasauli tada kada ir turi isvysti.
nesusituokus tėvo pavarde duodama tuo atveju jei tėvas sutika ir tėvyste pripažysta. jei spesi susituok kol vaikelis gims tai tetis vienas gales isimt gimimo liudijima.kaip rasai kad vestuves 5 d. iki vaikelio gimimo tai dar gali but kad vaikelis gali gimt ir anksciau. tada teks eit pirma pas notara o tada abu kartu isimt vaikelio gim. liudijima.
agnenorvaisaite, taip gali ir tetis issimti, tik va nepamenu, bet man rodos reikejo apieju tevu pasu ir santuokos liudijimo. Ai dar is ligonines pazyma pristatyti reikejo prie to apcio apie vaika.Ja isduoda ligonineje gimus leliukui 😀
mes susituokem kai laukiausi,bet sau pasa su pavarde pasikeiciau tik po metu,jau ir dukrytei buvo virs puses metu,bet ji iskarto gavo tecio pavarde,tik ligoninej buvo parasyta mano mergautine pavarde,kadangi pasas buvo su sena pavarde
tai ir tetis gali isimti gimimo liudijima
Na susituokus nebereikia eiti,kad pavarde duotu tevas. As gulejau dar ligonineje ,o vyras nuejo i metrikacijos skyriu ir iseme vaikui gimimo liudijima 😀
o vaiko gimimo liudijimas kokia tvarka duodamas ta prasme kur reikia eiti kokius dokumentus tvarkytis? ( vieni sako,kad susituoke ar ne vistiek reikia eiti pas notara gauti kazkoki parasa ir tik tada vaikui gimimoliudijimas isduodamas, kiti sako kad jai esi susituokes pas notaro nebereikia eiti) Tai gal zinote kaip istikruju yra? Nes as dar jauna ir tokiu dalyku nelabai zinau?
nesusituokus tada pas notara dar reik
seniau apie 1mėn dar senas galiodavo.tai gali po santuokos priduot dokumentus naujam o i ligonine vezkis ir santuokos liudijima,jei ka
Siaip tai vaikui duodama tecio pavarde ir tuo atveju, jeigu tevai nesusituoke. Mamos pavarde tik tuo atveju, jeigu tevas nesutinka, nepripazista savo vaiko.
kai klausiau civilines metrikacijos skyrius nieko nepaake
zinoma kad paliks kol nauja pasiimsi,jis juk kazkiek dar galioja ar nesake tau
o kai eisiu pasa pasikeisti man paliks mano sena pasa kol isduos nauja ar pasiims
sveika,jei nespesi iki gimdymo paso pasikeist ,tai po gimdymo pasikeisi ir tada duosi pavarde vaikui. nesvarbu kad paso nepasikeitus juk jau busi ištekėjus
sveikos mamytes turiu klausimeli gal kas sutuo susidurete. Atsitiko taip kad paskutinemis savaitemis nusprendeme susituokti po santuokos sudarymo liks 5dienos iki gimdymo. Norejau paklausti jai nespesiu pasikeisti paso ar bus vaikui duodama tevo pavarde ar mano dar mergautine?