Pasiruošimas gimdymui

31. Jul, 11:18

Mums jau 33 sav. Labai laukiam gimdymo ir kankina klausimas bei nežinia dėl galimų plyšimų, kirpimų ir siuvimų ... Gal ir nieko keisto, jei taip nesinori šių "malonumų". Kiek teko domėtis, tai gali padėti įvairūs tepalai, kurie skatina odos elastingumą, tačiau mano gyd. sakė, kad tai tik pinigų plovimas ir neapsimoka net pirktis. Teko skaityti apie kėgelio pratimus, kuriuos nuo 30 sav. atlieku tikrai reguliariai, prieš tai neretai pamiršdavau. Rašoma, kad jie gali labai padėti gimdymo metu ir po jo netgi. Gal yra mamyčių dariusių tokius pratimus, ar padėjo? O gal yra kitų būdų padėti sau neplyšti ar kad nereiktų kirpti?

03. Aug 2012, 12:13

per nestuma plaukai super buvo o dbr paslenka bet dar ne daug 😀

02. Aug 2012, 23:12

Pas mane plaukai dabar kaip niekad gražūs, o ir papildus vakar baigiau, tai sakė daryt pertrauką dabar, o gal jau ir visai nieko nereiks, nebent po gimdymo.

02. Aug 2012, 22:52

Man plaukai pastebejau kazkaip kas tris menesius pradeda slinkt, po to vel apstoja o po to vel galvoju, kad nupliksiu 😃

02. Aug 2012, 22:21

o kaip su plauku slinkimu,neturi tokiu bedu??man po ir per pirmaji nestuma lb daug nuslinko ir susilpnejo plaukai

02. Aug 2012, 21:06

Ne papildy jokiu nenaudoju ☹ bet reiks manau pradet 😀

02. Aug 2012, 18:22

as kai pirmaji pagimdziau taip pat visoms patarinedavau,kad ilsekites,daug miegokite,nes miego trukumas baisu kaip kankina 😀))bet va su antru nsciair vel ta pati darau ka priestai,skubu,nesustodama tvarkausi,nesiilsiu 😀

02. Aug 2012, 18:02

Taip, teisingai sako deivuke, jei tirpsta galūnės trūksta magnio, nors šiaip gali trūkti ir kalio, ir kalcio. Mamuk, ar nenaudoji papildų? Juk po gimdymo reiktų šiek tiek, vistiek nukraujavai, o ir dabar nelengva. Aš irgi visur lakstau su pilvu ir sėdėt nesinori per niekur 😃

02. Aug 2012, 15:58

Noreciau kad greiciau praeitu kokie 3-4menesiai ir paskui gali sustot laikas 😀 nes dabar ir man dar sunku ir mergyte tokia mazyte -baisu tai ne taip paimt tai dar kanors ne taip padaryt 😀

02. Aug 2012, 15:56

as tai usiprausus tik tuo purskalu naudojausi, tai man zymiai greicua uzsitrauke zaizda 😀 mamuk nepastebesi o jau sliauzios mergaite, as kai i senas nuotraukas pasiziuriu tai net keista, nes jau nepamenu, kad maniske tokia maza buvo 😃

02. Aug 2012, 15:50

Silvijana tikrai laikas bega greit ,atrodo taip lyg vakar buciau gimdzius o snd se jau vos ne pora savaiciu mums.Tuoj ..dziaukis dar kol pilvuky -ramu dar 😉 As nemokejau dziaugtis nestumu laksciau visur laukiau kuo greiciau kad viskas butu ,bandziau visaip ja krapstyt lauk..o dbr kai pagalvoju buciau nescia tai guleciau kojas uzsikelus ir nieko nieko neveikciau ilseciausi 😃 Deivuke gal but..reike nusipirkt magnio 😀 As tai apsiplovineju su kalio permanganatu ir prausikliu higieniniu 😀

02. Aug 2012, 15:35

mamuk, o gal tau magnio truksta? nes sako, kad kai tirpsta galunes tai magnio trukumas, jei nesumaisiau nieko, man klynas greit gijo, siaip as purskiausi octenisept tirpalu, buvau kazkur isskaicius, kad padeda ir manau, kad man jis padejo tikrai, nusiprausus, tiesiog uzsipurksdavau jo ant zaizdos, negrauzdavo ir nieko kito nejausdavau 😀 as tai ten pat gimdysiu, galeciau net pas ta pati daktara papult, nes dabar ten i baseina einu tai maciau, kad dirba dar 😃

02. Aug 2012, 15:24

Mamuk, kaip greitai laikas bėga, kokios nemažos jau jūs 😀 Aš jau irgi laukiu nesulaukiu kada savąją čiūčiuosiu 😀

02. Aug 2012, 15:09

Gerda augam didejam,siandien 1savaite ir 5 dieneles mums dar tik 😀 Valgom misineli ,nuo vieno bere dabar bandom kita ,sunku yra is tos puses ,kad miego truksta ,bet cia dar dzin,tas mano klynas gyja ..sunku vaiksciot .Vat snd nuejau iki maximos viena pirma kart po gimdymo nuo musu namu iki maximos 300metru ...kol nuejau parejau maniau suplysiu is naujo nesuprasi ten tai tirpsta tai skausteli dar .Geriu nuo skausmo vaistus tai geriau buna tada ..Ranka nutirpusi visa skaudi ,neina iskelt i virsu nurenge ir aprenge vyras ,dar su hemarojum bedos ,kitos kojos raumuo jau lyg atsistatineja nebetaip suka man ja..nu zodziu as bedu maiselis esu 😀 Siandien dar posma nuzliumbiau ir toliau gyvenam😀) Silvijana - na tokiu atveju tada aisku gimdyk ten kur tau smagiau 😀Suprantu tave pilnai .. as Kaune kai buvau 36,6 sav kai maniau kad vandenys teka.. tai bijojau kad ten reiks gimdyt jau lbj nenorejau .. nu bet manau isnesiosi tu iki reikiamos datos ir nereiks tau i Kns joki vykt 😀

02. Aug 2012, 13:55

Mamuk, žinau, bet aš noriu būtent Vilkaviškio ligoninėj, nes aš jau tokia esu, kad man ir sienos savos daug prideda prie gerovės 😃 O dėl vyro tai čia tik pretekstas, reiks, tai Kaune mokamą imsim abu, bet geriau nereiktų, nes bijau tooo Kauno ... nors ir susitarus su gyd., bet man vistiek ne ... Pas mus Vilkavišky irgi gal yra mokamos, net nežinau, reiks pasiteiraut ... Aš įtariu vyras nenorės su manim per sąrėmius būti, jis per daug jautrus ... žinau kas būdavo, kai mane ruošdavo operacijom, tai jis tepdavo slides ne dėl to, kad nenori, bet negali ilgai žiūrėti į mane, kai žino, kad operuos ...

02. Aug 2012, 13:46

mamukai,kaip jus augate?kaip viskas einasi?ar labai sunku?😀

02. Aug 2012, 13:44

Silvijana vaziuok gimdyt kur nori o vyras jug gali su tavim miegot ,yra mokamos palatos,pvzmaniskis tai buvo su manim.Ir labai dziuagiaus kad mokama emem o ne kur po dvi suguldo,nes girdedavau nakty vienos lelius bliauna ziurek ir kitos pradeda bliaut 😃 Man tai stumimas buvo palaima zinojau kad jau tuoj tuoj ir viskas ,uzeidavo saremis ir sako stumk ir atrodo kad ta saremio skausma isstumi ..as nemokejau stumt stumiau i zandus visa melyna vyras sake buvau 😃 tai kol pilnai nusileido galvute mokinausi per saremius stumt ,o atejus laikui per 2-3 kart nepamenu isstumiau. 😀Beje likus jau valandai iki stumimo pamenu kad rekiau ,nors gyvenime sakiau nereksiu ,bet visa gimdykla skleidesi nuo manes 😃 ir atsiprasinejau daktares kad rekiu 😃 tai tada vyras net susijuoke ,sake 😃

02. Aug 2012, 13:34

Būtinai 😀 Ačiū 😀

02. Aug 2012, 12:45

na sekmes tau pas daktaryte ir pasidalink naujienomis 😉

02. Aug 2012, 12:27

Gerai paspaudus tik 10 min., aišku, ne autostrada čia, bet vistiek 😃 Man net įdomu kaip man prasidės gimdymas ... ar natūraliai, ar bus planuotas ... gal šiandien kažką sužinosiu jau 😀

02. Aug 2012, 12:12

tai ir 17km tolokai jau...man 5min vaziuoti iki ligonines 😀tai si karta sakiau nevaziuosiu i ligonine iki tol kol nebegalesiu kenteti 😃

02. Aug 2012, 12:12

tai ir 17km tolokai jau...man 5min vaziuoti iki ligonines 😀tai si karta sakiau nevaziuosiu i ligonine iki tol kol nebegalesiu kenteti 😃

02. Aug 2012, 10:53

Tai nebent Kauno klinikose gimdyčiau, jei iki 37 sav. mažė ką sugalvotų, bet tikrai nenoriu, nes tas Kaunas mums apie 100 km., tai vyras kasdien neprivažinės, o čia tik 17 km. nuo namų 😀

02. Aug 2012, 10:43

na nebent pati nori likti 😀

02. Aug 2012, 10:37

Galima rinktis, bet man čia smagiau, nes sienos pažįstamos, gyd. irgi, pas ją lankausi ir žadu gimdyti, o ir šiaip visas personalas savas, tai kažkaip kitur net nesinori ...

02. Aug 2012, 10:35

o negali pasirinkti kitos ligonines.nes mano pusesere kai gimde tai is mazeikiu i vllniu vaziavo gimdyti 😃😃 sake kad gali rtinktis ligonine 😀

02. Aug 2012, 10:21

Aš galvojau apie baseiną, bet pas mus toookios prabangos nėra 😃 Ta prasme mano rajoninėj ligoninėj, yra tik baseinukas kur galima pagulėt, bet ir tai juo naudotis kažin ar galima, nes remontuoja ten viską ir iki rudens remontai nebus baigti, kaip supratau. Tikiuosi nekauksiu kaip vilkas per sąrėmius ir bus galima iškentėti pakankamai tyliai, nes kaip parodo per filmus, tai atrodo rėkia, šaukia, net baisu ...

02. Aug 2012, 10:17

nezmoniskas skausmas yra per saremius,o kai jau stumi tai ten 5minutes,kurgi neistversi 😉)bent as 5stumiau kazkur 😉na keista kad plyso su tokiais mazuciais leliais tavo sese.o negalvoji apie gimdyma baseiniuke???sake lb padeda ir lengviau.as ruosiuosi gimdyti jame jej man leis naturaliai si karta 😀

02. Aug 2012, 10:13

Mano sesės pirmoji buvo 2900 kg., o plyšo žiauriai, antras 3300 kg. kažkur, tai plyšo mažiau, bet kaip sakau pas ją klubai siauri. Aš kažkaip tikiu, kad man viskas labai greitai ir lengvai 😃 Tik va bijau ar ištversiu tą tipo nežmonišką skausmą, o jis tikrai didelis, manau, būna, jei nejauti, kad plyšta ...

02. Aug 2012, 10:10

Aš tai dar niekaip nesuprantu kaip galima nurodinėt gyd. kirpt ar nekirpt ... Įdomu, peppa, kur jūs gimdėte? Aišku, jei yra medicininis išsilavinimas, tai gal kas kita, o kitu atveju būčiau užčiaupta gražia forma ir viskas 😃

02. Aug 2012, 10:10

sweikutes,o tai diskusijos cia verda 😀na pas mane pries pirmaji gimdyma klubai nebuvo lb platus,bet jie prasiplecia besiruosiant gimdymui,kelias savaites skauda...ir as pagimdziau naturaliai pati be jokiu plysiu ar kirpimu.Priklauso gi netik klubu plotis,dar ir vaikelio dydis,vaikelio peciai(siaurus ar platus).kadangi maniskis buvo pats tas man 3.5kg tai todel ir neplysau.va drauge pati buvo tokia smulki,swere 49kg tik o vaikelis gime 5300g,tai jai ir kirpo ir plyso,ir ojojoj...tad manau kad cia diskutuodamos vistiek kompromiso nerasim,nes kiekvienai kitaip,tas 100%garantuota.o seip sako,ko labiausiai bijai,tas ir nutinka 😃 tad Silvijana nepasiduok net tokiom mintim kad reikes kirpti ar plysi stumdama 😀as kazkaip nusiraminau jau,nes vakar echo buvom,tai lelyte musu jau beveik35savaiciu,o sweriam tik2300g,tai sake bus nedidute .

← 1 2