Nėščiųjų diabetas

11. Nov, 09:02

sveikos esamos ir busimos mamytes, noreciau paklausti jusu ar teko aptureti nestumine cukralige? kaip su ja gyventi? ka daryti kad nekenktu nei vaikuciui pilve nei man? kada ji baigiasi? noreciau kuo daugiau suzinoti,nes siandien gydytoja pasake pagal tyrimus itarianti man ja ir siuncia i kauna tirtis. bet ten kolkas tik aparateli dave matuotis cukrui..esu girdejusi kad reikia dietos kazkokios laikytis. Noreciau kad parasytu mamytes kurioms teko ja tureti. kaip jus gyvenot? ar tai labai baisi liga? aciu is anksto uz atsakymus...

21. Dec 2009, 14:04

laikytis dietos kuria paskiria gydytojai ir viskas bus gerai......

13. Nov 2009, 10:56

bet prisiziurint ir laikantis dietos viso to dazniausiai isvengiama!!! o ta dieta tai mazint angliavandenius(net arbuzo ir to negalim,nebent skiltele,nes jame daug gliukozes,kaip ir vynuogese) taip pat bananu-nes juose krakkmolo daug.jokiu tortu,pyragaiciu,na tau paaiskins ir duos dieta jei pasitvirtins.tu internete neradai info,nes turbut neivedei gestacinis diabetas.stai cia rasi viska kas kaip ir kodel 😉 http://www.kmuk.lt/AGK/Pacientems/straipsniai1/nestumas_diabetas.htm

13. Nov 2009, 10:53

sveikute"pilvuke' 😉 neisigask,nera taip jau baisiai.as turejau nestumini diabeta ir irgi vaziavau i kauna tirtis.tau ten paziures kaip tavo cukrus ar nekyla jei laikaisi dietos,jei kyla vistiek,paskirs insulina.bet dazniausiai padeda dieta.ir reik labai prisiziuret,nes vaikiukui tikrai gali nemenkai pakenkt per did cukraus kiekis kraujyje..Esant motinos kraujyje padidėjusiam gliukozės kiekiui, embrionas nuo pat pradžių vystosi nenormalioje terpėje ir dėl to diabetu sergančių motinų vaikams įgimtų anomalijų būna tris kartus daugiau negu bendroje populiacijoje. Dažniausios būna širdies ydos, rečiau kitų organų apsigimimai Kai motinos kraujyje vėlesniu nėštumo metu daug gliukozės, jos nemaži kiekiai lengvai praeina per placentą ir, patekę į vaisiaus kraują, dirgina kasą. Atsakydama į tai, vaisiaus kasa pradeda gaminti daugiau insulino. Pastarasis veikia vaisių kaip augimo hormonas ir sužadina kitus augimo faktorius. Dėl to padidėja vaisiaus svoris, prasideda sunkūs kai kurių organų bei jų funkcijų sutrikimai.

13. Nov 2009, 09:19

ta irgi zinau kad vaikiukai buna didesni,bet ne milzinai😀pas mane pacia vaikas buvo per didelis tai irgi ta gliukozes tolerancija dare,bet gerai viskas buvo.mano drauges sesei per nestuma irgi buvo cukralige,bet praejo

12. Nov 2009, 15:30

na nelabai ka aiskino,tik siuntima parase i kauna tirtis,ten tik aparatuka dave matuotis cukrui ir po savaites atvaziuoti vel. tai ir nezinau ar cia nieko tokio ar blogai... skaiciau tik kad nepriziurint sitos ligos gali vaikutis milzinas uzaugti ir nepagimdyciau pati taip pat jam gali sita liga isivystyti..

12. Nov 2009, 10:51

tai kad kazin ar kudikiui kenkia?man atrodo kad ta cukralige niesciom buna tik tdl kad per nestuma kasos darbas sutrinka,kiekvienos organizmas skirtingai reaguoja i nestuma,o tai gyd tau nieko nepaaiskino?

11. Nov 2009, 10:28

negi as viena cia tokia.... ? ☹

11. Nov 2009, 09:02

sveikos esamos ir busimos mamytes, noreciau paklausti jusu ar teko aptureti nestumine cukralige? kaip su ja gyventi? ka daryti kad nekenktu nei vaikuciui pilve nei man? kada ji baigiasi? noreciau kuo daugiau suzinoti,nes siandien gydytoja pasake pagal tyrimus itarianti man ja ir siuncia i kauna tirtis. bet ten kolkas tik aparateli dave matuotis cukrui..esu girdejusi kad reikia dietos kazkokios laikytis. Noreciau kad parasytu mamytes kurioms teko ja tureti. kaip jus gyvenot? ar tai labai baisi liga? aciu is anksto uz atsakymus...