Nemalonumai darželyje

03. Nov, 12:31

auginame dvi mergytes ,atrodo viskas yra gerai,bet vakar ejau i darzeli pasidometi kaip sekasi mano vyresniajai dukrytei paruosiamojoje grupeje ir stai ka isgirstu; auklitoja pasakoja kad ji labai gera mergaite,stropi viskuo domisi labai stengiasi,bet ji labai nepasitiki savimi,kad ir zino bet sako kad nezino tai laabai sunerimau kaip padeti savo mergaitei kad ji patiketu savo jegomis,kad zinotu savo verte ir kad nebijotu suklysti,seip ji labai judrus bendraujantis zmogutis,tai nustebino tai kad ji nepasitiki savimi padekit patarkit kaip man elgtis.isanksto labai didelis ACIU.

16. Apr 2011, 08:52

Labas merginos mana maziuks ir bijojo draugauti bet palaipsniui mes pripratinom ypatc kai atsikele ismiego jam jau 2metai ir jau patc parodo kad nori daryti i puoduka,mano patarimas kantrybes kantrybes ir bus viskas gerai

11. Apr 2011, 17:02

Yra patarlė- lenk medį kol jaunas. Bet svarbu ne perlenkt. jei sėdimas ant puoduko asacijuosis su blogom emocijom dar ilgai vaikas nenorės ant jo sėstis. vis pasiūlykite, jei atsisako- tegul nesėda. tikrai ateis laikas kai atsisės.
sėdimas ant puoduko dažnai būna tokiomis atkarpomis: nesėda, sėda, jau lyg priprato ir vėl nesėda... po to jau sėda viam laikui 😀

pagarbiai

14. Mar 2011, 11:17

norejau pasakyt kad dreba

14. Mar 2011, 11:17

labuka pas mus su puoduku ir problemos dideles dukrytei dar tik 1m ir 3 men o ant puoduko negaliu pasodint tik su kelnytem seda o kai nuemu ir pasodinu tai rekia ir kratosi net

14. Mar 2011, 10:52

Labuka, turiu problema su puoduku. Jei mazoji buna ti sugiedrytem ir prasau as jos atsisesti ant puoduko, jinai manes neklauso, tiesiai i giedras padaro. Seniau bijojo puoduko, saugdavo.Jai yra siuo metu 1 metai ir 6 men. Ar pavyks ismokti sestis ant puoduko? Net nebezinau ka bedaryti, net kaip elgtis atrodo viska ismeginau ir graziuoju kalbetis. Bet jinai manes visai nesiklauso daro kas sauna i galva.

11. Mar 2011, 17:51

labukas mamytes,mano dukryte labai neklauso jei jei ko nors neleidziu ji iskart verkia,kita kart buna jei ji manes praso ir tai verkia,kaip su je elgtis?

06. Mar 2011, 23:53

sveikos, mamos,

zinau tikrai, kad yra vaiku, kurie negali ziureti kaikuriu reklamu, arba pvz. gustavo enciklopedijos anonso.
manau geriausiai butu, nesigilinti- tiesiog perjungti kanala, ir apsaugoti vaika nuo blogu emociju.
o kodel nepatinka yra ivairiausiu priezasciu- reklamos ar anonsai- tai trumpa informacine zinute kurios paskirtis yra atkreipti i save demesi. issikiriancia muzika, vaizdais. pagauti kazka tokio, kad zmogus prisimintu. na o musu maziausieji, labai jautrus ir tas zinutes iskart pagauna 😀 tik beda, kad supranta jas savaip ir nevisada jos patinka

pagarbiai

05. Mar 2011, 20:36

sveika tumanosaulyte.manau tau reiktu pasitarti su gyditoja.tikrai zinos tokius dalykus...

05. Mar 2011, 16:26

sveiki nuoreciau paklausti mana sunus turejo trauma budamas 2men.vos isgyvenom jam dabar trys metukai jam ant kietuoju smegenu dangalo buvo issiliejes kraujas dabar sunus lyg ir sveikas bet daznai daro kuo negalima jai subari pradeda trypti arba cypti ar tai gali buti pasekmes is po traumos ?

02. Mar 2011, 10:07

tai taip ir reguojam linksmai,rodom patys kad cia nebaisu,bet jus atkreipkit demesi kada i ta reklama,pamatysit kad ten jokio grozio ta bedzionele,jau ir bandem rodyt kitas bedziones,bandem paaiskint kad cia nieko baisaus,kaip ziuri i kitas nebijo bet kaip tik pamato ta labai isigasta,

01. Mar 2011, 18:10

Keista,kad dvieju metuku jau zino,kad ragana-kazkas blogai,gal buvo nugasdinta zodziais? Mano dukrytei virs keturiu metuku,bet ragana zino,kaip visai ne pikta butybe,kaip burtininke kokia 😀 Gal bandykit sakyt,kad ten "gera bezdzionyte,myli vaikus,reikia ja paglostyti. " Mano dukryte labai bijojo judanciu ir garsiai grojanciu zaislu,tai as prieidavau is pradziu viena ir paglostydavau ta zaisla,veliau privesdavau(bet prie nejudancio) dukryte ir su jos rankute paglostydavau zaisla. Na,as cia duodu tik kaip pavyzdi,kaip "prijaukinti" vaika prie baime sukelianciu dalyku. Gal reiktu patiems reaguot linksmai i ta reklama ir dukryte matys,kad niekas nebijo tos"raganos" 😀

28. Feb 2011, 14:38

Laba diena,mano dukrai du metukai,turim toke beda,per televizija rodo reklama dabartizmas su bedzionele,ir ji lb bijo kaip pamato ta bedzione,pradeda labai verkt isteriskai ir net uzsidengia akis,stengemes kad ji nepamatytu tos reklamos bet nevisada spejam,kaip elgtis kaip ja nuraminti kad ji nebijotu,nes jei atrodo kad ten ragana.

16. Nov 2010, 01:03

Laba diena,

Mums visiems pirmi kartai labai svarbūs, ypatingi ir nedrąsūs. Pirmas susidūrimas su nuomonės išsakymu ar iniciatyvos parodymu. Pirma kartą reikia labai daug drąsos ir ryžto kažką naujo padaryt ar kažkaip kitaip pasielgt. Kai taip jau atsitinka- laukiame reakcijos iš aplinkos. Ir ne bet kokios bet arba patvirtinimo ir padrąsinimo arba atvirkščiai paneigimo ir atmetimo.
Vaikui ypatingai tas atsakas yra svarbus. Jei vaikas iššlavė grindis mes galime pasakyti sureaguoti paprastai " tomai, čia tu iššlavei šiandieną grindis?", nepastebėti arba taip, jog vaikas pasijaustų tikrai ypatingas. Pasidžiaugt "tomai, tu mano tikras užvadėlis aš tavim labai didžiuojuosi, kad man bandai padėti. tu puikus pavyzdys broliui."
Vieniems vaikams užtenka teigiamos reakcijos o kitiems reikia labai labai teigiamos, tam kad vaikas pasijaustų ypatingas ir kitą kartą drąsiai imtų šluotą į rankas. Aišku nereikia perlenkt lazdos, nes vaidybą ir netikrumą vaikai jaučia labai gerai.
Ką turėtume mes tėvai ir auklėtojai daryt? Pastebėt pastangas, pagirt gerai atliktą darbą, tačiau jei darbas nėra gerai padarytas tai irgi reikia tinkamai pastebėt. "Rita, pažiūrėk kaip gražiai nuspalvinai ežiuko kepurė, betva o buolį tai nelabai gražiai... Matai spalva pabėgo už linijos? man atrodo tavo pirštukai pavargo... ar gali taip būti? " "Austėja, laba džiaugiuos kad stengies man padėti, bet pažiūrėk išpylei cukrų nešdama prie stalo. Ateik parodysiu kaip reikia laikyti cukrinę, kad neišbarstytum... va taip. Na va kitą kartą seksis geriau."

Pagarbiai
Psichologė Vika

10. Nov 2010, 10:49

kad kartais ir auklėtojos negalvoja ką sako ,mano dukrytė lanko prieš mokyklinę grupe, vakar grįžusi iš mokyklos sako rytoj aš į mokykla neisiu ...sakau kodėl nes mane mokytoja maža bumbuliukia pavadino nes nemokėjau sudėti žodžiu iš raidžiu .tai šiandien nuėjus pakalbėjau gal viskas bus gerai.tokiu metu vaikučiai labai jautrus jiems atrodo kad jau nemoki tai bėda didžiausia .

10. Nov 2010, 10:06

Aha aš irgi galvoju,kad gal jei suklysta tai gal auklėtoja gėdina,arba gal vaikai juokiasi,galbūt todėl ir kyla bėdų?

04. Nov 2010, 11:26

O as galvoju,kad mergyte gal bijo suklysti,kad ja bars ar sugedins,gal panasiai jau taip yra buve? Reikia ir uz klaidas ar neteisingus atsakymus pagirti,kad stengiasi,kad nieko baisaus,jog kazkas nepavyko. Manau,kad cia didele reiksme turi reakcija i vaiko pastangas,nes kiekvienas vaikutis laukia,kad butu pastebeti jo darbeliai,kad butu pagirtas.Cia seimoje reikia daug pastangu ideti......Gal psichologe ka nors patars.....

03. Nov 2010, 13:12

o gal ta aukletoja persude truputuka, ji gal paprasciausi buna labai susikaupusi...manau as pati pakalbeciau su dukryte paklausciau kaip sekasi darzelyje, gal kalbeciau kad reikia but aktyvesniai..

03. Nov 2010, 12:48

na kad ji bendrauja nuolat buna kieme darzelije ir turi daug draugu?net neinau?????ka daryti?

03. Nov 2010, 12:31

auginame dvi mergytes ,atrodo viskas yra gerai,bet vakar ejau i darzeli pasidometi kaip sekasi mano vyresniajai dukrytei paruosiamojoje grupeje ir stai ka isgirstu; auklitoja pasakoja kad ji labai gera mergaite,stropi viskuo domisi labai stengiasi,bet ji labai nepasitiki savimi,kad ir zino bet sako kad nezino tai laabai sunerimau kaip padeti savo mergaitei kad ji patiketu savo jegomis,kad zinotu savo verte ir kad nebijotu suklysti,seip ji labai judrus bendraujantis zmogutis,tai nustebino tai kad ji nepasitiki savimi padekit patarkit kaip man elgtis.isanksto labai didelis ACIU.