Laringitas

21. Oct, 10:04

Mamytes, zinau, kad pilna informacijos apie tai. Bet kai vaikas serga toki klastinga liga noris kuo daugiau informacijos... pasidalinkite savo patirtimi, kaip jus ja gydot? kurie tiko patarimai, o kurie ne. Mano dukryte nuo dveju metuku pradejo sirgt sio blogiu. dbr jai 2.9m ir tai jau 4kartas. pirma kart pakilo temp, gyd nustate nosiarykles uzdegima ir po dienos mums prasidejo lojantis kosulys.. vakare sukilo temp iki 39.2 vaikas duso, veme ir vel duso... mes su vyru persigande iskvietem greitaja. teko pagulet ligoninej.. tada mano nezinojimas dar isauke ta liga... reikia juk tokiu atveju ramint vaika, o as pati lb supanikavau... kai antra kart tik supratau, kad vel kimstam is kart puoliau pirkt inhaliatoriu, adrenalino ampoles... buvo paniska baime... bet pasigarinom sodos tirpalu, brontexu, fiziologiniu ir palygint graziai prasmukom, be adrenalino. si kart tai buvo sianakt vakar pakimo as pagarinau su soda. nuejo gult na ir nakti buvo priepuolis... kosejo, duso... tada jau nelaukiau dejo adrenalino (skiesto) pasigarint ir dusulys praejo, nors kvepavimas vis tiek buvo negrazus.. prabudejau nakti...tfutfutfu nepasikartojo.. aisku loja, uzkimus... ir mano siaubas kita naktis!!!

19. Oct 2014, 12:08

Reikia stiprinti vaiko imunitetą. Tik stiprus organizmas gali pasipriešinti ligai. Bičių produktai vienintelis kol kas efektyvus žinomas būdas atstatyti organizmą. Tai ką sukūrę gamta, žmogui dar sukurti nepavyko ir nėra reikalo tai daryti. Jei kas abejoja, paskaitykit inete apie medų, bičių duonele bei jos savybes ir nesukit sau galvos. Tačiau greito efekto nesitikėkit, bet po metų apie savo ligas pamiršite visam laikui, su sąlyga, kad nenustosite vartoti bičių produktus.

09. Feb 2014, 14:45

mano antras vaikas laringitais daznai serga,pavojus usdust yra kudikiams,vaikams kai 4 ,5,6 metukai nebijokit tikrai neusdus,kritiniu atveju duodamas dexametazonas ji duoda ir renemacijoj,plecia bronxus,mes ji naudodavom,tiesig is namu nevykstam kur toli be jo,seip purskiamas ventolinas taip pat padeda,o adrenalinas taip kai vaikas sunkei dusta nes jis sukelia sirdeles virpejimus,mes renemacijoj jau senbuviai tai vat situs patarimus mes is ju gavom.

14. Jul 2013, 12:36

SVARBU ŽNOTI !
Mūsų patirtis turime tris vaikus.
Kai vaikas miega gulėdamas horizontaliai, susikaupę skysčiai išbrinkiną gerklytę ir maždaug tarp 1 ir 5 val. nakties pradeda ūmus dusulys.
Vaikeliui susirgus arba jaučiant, kad prasidės LARINGITAS svarbu jau iš vakaro vaiką (kūdikį) guldyti ant labai AUKŠTOS PAGALVĖS 40 – 70o laipsnių kampu, vaikas (kūdikis) turi miegoti beveik sėdėdamas. Taip miegan laisviau nuteka ir nesikaupia gleivės ir seilės, kurios išbrinkina gerklas ir balso stygas bei sukelia dusulį.
Pagalvės arba kažkoks kitas pakaitalas turi būti kietas, kad vaikas apsivertęs neuždustų. Vaiko, ypač iki 2 metų, negalima palikti paremto pagalvėlėmis be priežiūros.
Taip pat reiktų per naktį vaiką pavartyti, kad vaikas keistų padėtį, kelis kartus per naktį pakelti statmenai, duoti atsigerti vandens, galima truputį įdėti druskos (kelias smilteles).
Tikiuosi šis patarimas išgelbės nevieną vaiką ir sutaupys nervų ir sveikatos tėveliams...

22. Oct 2012, 13:45

na tiek ligoninej tiek pas gyd sake, kad adrenalinas tik isskirtiniais atvejais 😀 as rasydama pirma zinute prasiau pasidalinti savo patirtim... tiesiog ieskau informacijos apie laringita, manau ir kitom si info pravers. todel ir uzvedziau sia temele. kad eisim pas gyd cia ir taip aisku....

22. Oct 2012, 11:23

mano vaikas nesudo visiskai,bet va vistiek kvepavom adrenalina,jis net lape parasytas (kai pirkai inhaliatoriu turejo buti viduje) kad laringitas gydomas ne kuo kitu o tik adrenalinu.na nebent jau per 2,5 metu spejo viskas pasikeisti.bet jam net ligoninej dave adrenalina kvepuoti ir kai isleido is ligonines sake reikes vazineti i klinikas ir kvepuoti mums,bet as nusprendziau inhaliatoriu nupirkti kad galetume kvepuoti namuose.nu as tokiu dalyku negirdejau kad nuo kirminu laringitas butu....eikit pas gydytoja geriau,o ne ieskok kas gali ir nuo ko jam buti

22. Oct 2012, 11:11

chmm o dauguma gyd liepia duot adrenalina tik isskirtiniais atvejais, kai jau vaikas dusta, o taip kvepuot fiziologiniu ar sodos tirpalu ar brontexu skiestu... ne nzn. va dbr su mamyte viena snekejau. sako gali bet net nuo kirminu laringitas...o mes cia i darzeli ejom gal ju ir atsirado... gal reiks paduot profilaktiskai... po praito karto gal ir neisgydziau pilnai, nes tikrai nedaug laiko praejo...

22. Oct 2012, 11:05

sveika atheneee73,mano vaikas sirgo laringitu 1m3m ir teko mums paguleti pora dienu ligoninej,o kai israse patare seseles nusipirkti inhaliatoriu ir gydytis namuose su juo,gydemes tik su ADRENALINU man rodos savaite laiko liepe kvepuoti,nuo 4kartu per diena vis mazinant kartus,ir per ta savaite jis pasveiko.tfu tfu tfu daugiau laringitas mums nepasikartojo manajam jau 4m bus uz dvieju savaiciu.sakau gal tu atheneee73 neisgydai vaikucio pilno kurso inhaliacijom ir del to jam vel jis atsinaujina?o inhaliatoriu as taip pat turiu OMRON ir i ji tikrai galima pilti viska,tiek rezorbana,tiek valdenuka,tiek mineralini,tiek kitus vaistukus 😀 beja as adrenalino vandeniu neskiedziau o pyliau gryna 😀

21. Oct 2012, 15:44

na mums gyd niekada nesiule inhaliacijas su resobanu.. reiks pasiteiraut ryt 😀

21. Oct 2012, 15:19

del resorban nzn man rodos i musu inhaliatoriu jo negalima... musu omron inhliatorius. tai kiek pamenu vaistininke sake, kad negalima jokiu aliejiniu ir t.t. tai kazi ar resorban tinkamas... o del brontexo, praeita kart mus gyd liepe su juo garint... tai ir dbr pagarinau.. gal ir ner jis lb gerai. bet pakimus mergina tai stipiriai tai kazi kokia si naktele bus... vot prasidejo darzelis vadinas...

21. Oct 2012, 14:56

tik va pas mane mergina ciauskute, daininke.. tai nepabuna tos balso stygos ramiai... kiek sakau pabuk tyliai, nesneke, o ji negali...

21. Oct 2012, 14:50

nene dbr praejo jau. aisku balselis pakimes, pakosi, bet atsikosi.be to temp nera. tik nzn ar cia gerai ar blogai. reiks ryt gyd skambintis. vaikas guvus. tai tas bent dziugina 😀 mums anakart kai buvo laringitas cia pries 3sav tai nebuvo toks stiprus, bet po laringito isgirdo gyd karkalu, tai teko antibijotikus sugert... tikiuos sikart nereiks... lb tikiuos... kartais net bijau su tais garinimais per daug prisizaist... man tai baisiausia, kad duso ji man nakti... i savo vaika dustanti ziuret, cia kazkas tragisko.... rankas, kojas pakerta... bet gerai, kad pagelbejo adrenalino inhaliacija... zinau jog adrenalinas tik isskirtiniais atvejais... taigi manau sianakt ir buvo toks atvejis... dbr garines su brontex tirpalu, sodos tirpalu ar fiziologoniu... dar duodu homeovox tik nzn nekazka padeda.. dar skaiciau, kad gyslociu lapu arbata lb gerai. lekiau snd nupirkt. taip pat liaudiskai vadinamos rupuzikes uzdaviau ryte. sake ji padeda...

21. Oct 2012, 10:04

Mamytes, zinau, kad pilna informacijos apie tai. Bet kai vaikas serga toki klastinga liga noris kuo daugiau informacijos... pasidalinkite savo patirtimi, kaip jus ja gydot? kurie tiko patarimai, o kurie ne. Mano dukryte nuo dveju metuku pradejo sirgt sio blogiu. dbr jai 2.9m ir tai jau 4kartas. pirma kart pakilo temp, gyd nustate nosiarykles uzdegima ir po dienos mums prasidejo lojantis kosulys.. vakare sukilo temp iki 39.2 vaikas duso, veme ir vel duso... mes su vyru persigande iskvietem greitaja. teko pagulet ligoninej.. tada mano nezinojimas dar isauke ta liga... reikia juk tokiu atveju ramint vaika, o as pati lb supanikavau... kai antra kart tik supratau, kad vel kimstam is kart puoliau pirkt inhaliatoriu, adrenalino ampoles... buvo paniska baime... bet pasigarinom sodos tirpalu, brontexu, fiziologiniu ir palygint graziai prasmukom, be adrenalino. si kart tai buvo sianakt vakar pakimo as pagarinau su soda. nuejo gult na ir nakti buvo priepuolis... kosejo, duso... tada jau nelaukiau dejo adrenalino (skiesto) pasigarint ir dusulys praejo, nors kvepavimas vis tiek buvo negrazus.. prabudejau nakti...tfutfutfu nepasikartojo.. aisku loja, uzkimus... ir mano siaubas kita naktis!!!