Turiu be proto kvailą draugę. Jai neseniai suėjo 18-ika, ir ji tyčia "pasidarė" vaiką. Su 10-čia metų vyresniu vyru. Taip pasielgė dėl to, kad tikisi, jog jis ją ves, ir tada ji pabėgs iš tėvų namų. Jos tėvai gyvena labai skurdžiai, vieno kambario bute, be jos augina dar du vaikus, tėvas geria, o motina dirba parduotuvėje lyg vergė. Mano draugei tokia prasta atmosfera namuose labai suėdė nervus, todėl ji ieško visų įmanomų būdų pabėgti iš namų. Man jos toks sprendimas atsiduoda šizofrenija, nes manau, kad joks mąstantis žmogus taip nesugalvotų. Jei gimdys, ji nebaigs mokyklos, negaus jokių pašalpų iš valstybės, nes niekur nedirbusi, jos "vyrelis" irgi "geras"-su 10-ies klasių išsilavinimu, dirbantis atsitiktinius darbus, mėgstantis pagerti, bet, jos nuomone, geresnis už jos tėvą. Jos laukia skurdas ir vargas. Ką manote apie tokią situaciją? Norėčiau įkalbėti ją nutraukti nėštumą, kol nevėlu, ir užbaigti šitą jos nesąmonę. Nes negalima, esant tokioms sąlygoms, jai gimdyti. Jei jau ji taip nenori su tėvais gyventi, tai juk gali eiti dirbti kad ir už minimumą, ir nuomotis kokį kambariuką su vienu ar keliais žmonėmis (aš pati taip gyvenu). Bet ji nesutinka vykti į ligoninę, nors tai būtų jai išsigelbėjimas. Nežinau, kaip ji to nesupranta? Gal jai galvoje negerai, o gal toks mąstymas būdingas visiems vaikams iš probleminių šeimų? Bet juk jei žmogus sveikas, turi išlikti pas jį loginis mąstymas, nesvarbu, kokiom sąlygom auga.
Pasakos kazkokios😃
Kaip temos autorė parašė, taip mes ir sureagavom (dauguma vienodai). Reikia mokėti priimti kritiką, kad ir kokia ji būtų. Jei visos taip reagavo, tai reiškia, kad tikrai temos autorei kažkas ne taip ...
Cia daugiau ne kritikasurasyta o klausiama jos ,ko ji kisas i kito zmogaus gyvenima :-)Buvo labai drasi ir mandra padariusi toke tema,su toke antraste nu tai tegul buna tokia drasi ir ne kvaila ,ir atrasineja kas jos klausiama 😀
Koks tikslas dabar temos autorei rasyti, jei visos cia ja sukritikavot, o dabar laukiat kol vel ka parasys, kad vel galetumet ja uzsipulti kas ji per drauge.
Arba gal jau gėda atrašyti ir nėrė į krūmus.
Nesuprantu isvis, ka bendro turi "pabegimas" nuo tevu ir vaikas. Nori gyvent kitaip, negu tevai: baigi mokykla, istoji i universiteta, issikraustai i studentu bendrabuti, pradziai isidarbini kokiam Mc'donalde - stai ir gyveni. Aisku, kyst myst padaryt ir tiketis, kad vyras islaikys yra lengviau, negu megint save islaikyt paciai. Tuo zmones ir skiriasi vieni nuo kitu, kad renkasi skirtingus kelius. O problema kur: kazkam nepatinka kazkieno pasirinkimas? Niekas nevercia vadintis drauge, jeigu ji tau per kvaila.
Sita mergina kuri sukure tema net neatraso .. ir isviso atrodo kad ta mergina kuri sukure tema sita yra mazvaike kazkoke .
Bet tai kam nešti tokias šiukšles iš namų?
silvi taip autore kitur rase,kad jos tevas geriantis irgi,o brolis psihiskai nesveikas.
Kvaila tema, o gal ne draugė. Tikrų draugų niekas taip nevadina ir nerašo apie juos būtų ar nebūtų dalykų internete. Labai jau gerai nupasakota istorija, tarsi būtų sava. Manau, kad darbas parduotuvėje nebūtinai yra vergystė, daug kas ten dirba ir kiti tikrai džiaugiasi. Tokius sutrikimus kaip šizofrenija diagnozuoja psichiatrai, o ne jau tikrai kvailos draugės. Ar bent žinai tokio sutrikimo bent vieną požymį? Nes šizofrenija sergantys asmenys gali gyventi normalų gyvenimą ir netgi užimti aukštus postus. Taip elgiasi nebent tik nemąstantys žmonės. Mokslus baigti niekada nevėlu, o vieniša mama geriau būti nei gyventi su bet kokiu vyru. O dar kvailesnis poelgis nutraukti nėštumą ir tik kvaila draugė tokį dalyką galėtų pasiųlyti. Ir greičiausiai tu pati esi iš probleminės šeimos, jei neturi savų problemų, o viešai nagrinėji kitas. Gali būti taip, kad net gali užsitraukti baudžiamąją atsakomybę tokiu elgesiu.
dar viena topine tema 😃
Nu ir gerai pasake :-)
jau tokia tema yra MD ir sita autore ojojojoj kiek yra pripasakojusi apie save 😀 tai jai tiesiai sviesiai buvo pasakyta,kad nelistu i drauges gyvenima.
Arba kazkoke mergaite tiesiog pavydi draugei,kuri jau jaunute pradejo kurti seima , ir zinau ta jausma kadangi paciai 19,ir pradejau gyventi seimynini gyvenima ,tai liko vos 2 drauges is nemenko pulkelio..nes nebevaikstau i barus su jomis nebesedziu per naktis, nebelakstau po parkus ir negerineju sidro kaip dar jos elgiasi , visur viska darau su vyru .Beabejo turiu savos privacios erdves .Taciau viskas kas man svarbiausia tai mano vyras ir laukiamas vaikelis.Kitoms atrodo merginoms kad va kaip taves vyras neisleidze, arba kodel negali paselt kokiam klube su mum ,be jo 😀 ... Tai cia irgi mergytei gal buvo drauge vienintele ir dbr pradejo skelbti aliarma -vadinti kad ji kvaila visoke kitoke,o ipac nesuprantu kokia ji turi teise kistis ir nori kad nutrauktu nestuma,gi nestumas ne jos o drauges.
gal tiesiog nori suzinoti ar treisingai pasielge, bet kaip matau mazai mamyciu ja palaikanciu uz toki poelgi
as irgi taip manau. ji neaptarineja drauges asmeniskumu,jei paciai taip nutiko,tad praso patarimo. tik nesuprantu kam tie patarimai kai ji igyvendino tai,ka planavo...t.y.pastoti. tai tegu db ir dziaugiasi.
Laba diena visoms, o as manau kad temos autore tokioje situacijoje, tad ir apsimeta, kad draugei taip yra
tu gal pati kvaila?
Kazinau tikrai pritariu merginoms as asmneiskai nenoreciau kad mano gyvenima aptarinetu mano drauge tuolabiau ,man uz akiu ,tai snekekis su ja akis i aki is jai pamokslauk nors manau pati dar 18 nelb turi .Cia jos pasirinkimas su kuo jai gyventi ,ir kaip tuolabiau .Koksai skirtumas kad tas vyras vyresnis ?mano vyras uz mane vyresnis 6 metais ..Cia matai tu rupinies jos mokslais ,pasalpom ipac.. daug nezinau mergyte :-) Pasalpu ji gaus .O mokykla niekada nevelu pasibaigti ,patys matom kokia situacija Lietuvoje su magistrais ,eina i maximas dirbti arba vaziuoja isLT .labai negraziai cia pasielgei kad aptarineji drauge taip ..o ipac nori nutraukti nestuma jos ! Truputi paauk mergaite.
tikrai negrazu aptarinet ir viesint drauges gyvenima....
as tiesiog susidarau nuomone,kad jei jau tikrai apie vadinama drauge raso tai is pavydo tiktais....
jei tu ją vadini drauge, tai kam vadini ją kvaile? kažin ar ji norėtų sužinoti ką tu čia apie ją rašai, o gal čia apie save kitu asmeniui rašai???
man isvis apsurdas aptarineti kito zmogaus gyvenima internete... cia yra jos gyvenimas ir tikra drauge niekada neviesins drauges gyvenimo faktu!!!
Manau tau paciai su proteliu negerai jei pagalvoji apie vaikelio zudyma, tad pamastyk gal paciai sizofrenija yra? o antras dalykas,kad ir nedirbus pasalpas gaus. Net kraujas uzvire paskaicius.
maryam, tu teisingai pasakei, kad toks elgesys labai budingas merginoms is skurdziai gyvenanciu seimu. Joms atrodo, kad blogiau jau nebus, o sukurimas savo seimos joms lyg issigelbejimas. Bet dazniausiai tai buna kaip uzdaras ratas, vel tas pats skurdas, barniai, girtuokliavimai. Saunu, kad tu esi tokia gera drauge ir galvoji apie jos ateiti, bet nemanau, kad kazka pakeisi.
cia isvis besmegene,ar tai iseitis?vat uztai ir skurstam Lietuvelej,kadangi ne tom galvom galvojam
sveika. bet jei jau ji planuotai pasidare vaika,tai tegu dabar ir augina. Taip,man sita situacija apsurdiska...planuoti vaika tik tam jog priristi kita zmogu salia,taip negalima.. ir kur jos protelis. Planavo,pavyko tai tegu dabar turi tai,ko sieke.
Turiu be proto kvailą draugę. Jai neseniai suėjo 1🤓ika, ir ji tyčia "pasidarė" vaiką. Su 10-čia metų vyresniu vyru. Taip pasielgė dėl to, kad tikisi, jog jis ją ves, ir tada ji pabėgs iš tėvų namų. Jos tėvai gyvena labai skurdžiai, vieno kambario bute, be jos augina dar du vaikus, tėvas geria, o motina dirba parduotuvėje lyg vergė. Mano draugei tokia prasta atmosfera namuose labai suėdė nervus, todėl ji ieško visų įmanomų būdų pabėgti iš namų.
Man jos toks sprendimas atsiduoda šizofrenija, nes manau, kad joks mąstantis žmogus taip nesugalvotų. Jei gimdys, ji nebaigs mokyklos, negaus jokių pašalpų iš valstybės, nes niekur nedirbusi, jos "vyrelis" irgi "geras"-su 10-ies klasių išsilavinimu, dirbantis atsitiktinius darbus, mėgstantis pagerti, bet, jos nuomone, geresnis už jos tėvą. Jos laukia skurdas ir vargas.
Ką manote apie tokią situaciją? Norėčiau įkalbėti ją nutraukti nėštumą, kol nevėlu, ir užbaigti šitą jos nesąmonę. Nes negalima, esant tokioms sąlygoms, jai gimdyti. Jei jau ji taip nenori su tėvais gyventi, tai juk gali eiti dirbti kad ir už minimumą, ir nuomotis kokį kambariuką su vienu ar keliais žmonėmis (aš pati taip gyvenu). Bet ji nesutinka vykti į ligoninę, nors tai būtų jai išsigelbėjimas. Nežinau, kaip ji to nesupranta? Gal jai galvoje negerai, o gal toks mąstymas būdingas visiems vaikams iš probleminių šeimų? Bet juk jei žmogus sveikas, turi išlikti pas jį loginis mąstymas, nesvarbu, kokiom sąlygom auga.