Komitetas. Pasitarkime. Dalinkimės idėjomis.

28. Oct, 12:20

Jai jūsų vaikučiai lanko darželius, mokyklas, ar pamokėles. Į kokias situacijas Jūs papuolate. Kaip sprendžiate iškilusius klausimus. O gal tiesiog matote gerų pavyzdžių. Ir norite pasidalinti patirtimi. 

Padiskutuokime. Ir ieškokime sprendimo būdų.

Aš priklausau tėvų komitetui. Noriu gerinti situaciją. Domiuosi, renku informaciją. Bet gal Jūs galite patarti Tai apie ką net nepagalvojau.

Iš anksto dėkoju.

12. Nov 2014, 05:16

Kaip ir kiekvienoje grupėje pasitaiko tokių tėvelių, kurie nedalyvauja susirinkimuose, nesidomi vaikučių ugdymu, nebendrauja nei su auklėtojom nei su kitų vaikučių tėvais. Jie atveda vaikutį į darželį palieka vos įvedę pro duris. Ir pasiima skubėdami. Nemanau, jog tai vien tik dėl laiko stokos nesidomima. Bet iš Tokių tėvelių sulaukiame daugiausiai kritikos. Tiek kitų vaikų tėveliai. Tiek Auklėtojos.
Ir šventės Jiems nemielos. Vienas iš pavyzdžių.
Turime susikūrę grupės paskyrą socialiniame tinkle. Dalinamės nuomonėmis, nuotraukomis. Kadangi visada dalyvauju šventėse ir kaip įmanoma visoje darželio veikloje. Tai ir įamžinu tas akimirkas. Patalpinau paskyroje Rudenėlio šventės akimirkas. Tikrai padėkojo tėveliai. O kritikos gavau iš vieno vaikučio mamytės. Kuri nemato nieko gero toje šventėje nes nieko naujo nesugalvojo auklėtojos ir viskas tas pats kaip ir praeitais metais. Nors Ji be abejo nedalyvavo nei šventėje, nei nuotraukų matė 😀 Ir yra viena iš tų anksčiau minėtų tėvelių.
Ir kaip Tokius tėvelius sudomint, paskatint aktyviau dalyvauti darželio veikloje?
Prisipažinsiu. Norėjosi tuo momentu mandagiai viską susakyti bet iš ankstesnės patirties supratau. Kad mano pastabos ne itin veiksmingos.
Gal griežtesnė pastaba būtų tinkamesnė šiuo atveju?

28. Oct 2014, 20:49 djdovile

pas mus saskaitos buna 10-14dienomis,apmoketi reikia iki 19dienos,buvo pasitaike klaidu,bet aukletoja issiaiskino pas buhaltere😀

28. Oct 2014, 13:41

Be kaltės Kalti. Taip galėčiau įvardinti esamą situaciją mūsų darželyje. Skaičiuoja bendroji sistema. Buhalterija. Pagal taisykles užmokėti už darželį privalome iki 25d. O sąskaitas gavome vyresnėlės grupėje 24dienos vakarą, jaunėlės grupėje 27 dienos rytą. Su neteisingomis sumomis ( neteisingai paskaičiuota, daug neatitikimų ). Be abejo viskas išsispręs. Bet sumaištis. Taigi ir auklėtojoms vargas, maža to, kad turi prižiūrėti mūsų "turtelius" tai dar ir ramint įsiaudrinusius tėvus. Prašyti supratingumo dėl esamos situacijos.
Ar Jums teko patirti tokių nesklandumų?
Iki šiol Tokių įvykių nebuvo jai iškildavo koks nesklandumas. Tai ir pačios auklėtojos noriai pagelbėdavo.