laba diena mamytes buvau sende nuejusi pas sawo daktare ,ziurejo pilva tai sako toks kietas gimda susitraukusi ar ne taip supratau db israse magnio pagerti jeigu neatsigaus 5 d tada vaziuosiu y ligonine , nusiminiau kaip pasake;/// bet negaliu sakyti kad mergyte mana nejud tikrai jauciu kaip mane spardo ) db jau 30 sawaiciu . liko keli men tureciau pagimdyti bus viskas gerai as manau nes tikrai laukiama mergyte yra gal kam taip buve ir ka daret pasakykit sawo nuomone nes idomu ... tai db sake guleti lovoj isejau y dekreta jau nuo sende ...
Sveika, man kai šitaip kietėjo, tai skyrė magnį.
labukas . as turiu tokia problemele , man dabar 17 savaiciu. nuo 16 savaites ziauriai kieteja pilvas ypac kaip keliuosi is lovos ar guluosi, kai guliu ant nugaros kas kelios minutes susitraukia guzas toks kietas pasidaro tik . .. nezinau man atrodo tai nera normalu ir nera gerai , nors mano midwaife pasake kad tai normalu ir taip turi but , net nesake gerti joky magny nieka ... nezinau ka daryt pirmas nestumas o nesinoretu persileidimo ar daug anksciau pagimdyto vaikelio . ka daryti gal galima isgirsti patarima ... ?? ?? esu anglijoje neseniai gyvenu ir nezinau ar galima issireikalaut vaistus ar kaskoky gydyma ...
Nemanau, kad čia kietėja dėl vaikelio, nes toks pamaudenimas nueina link šalpimo pūslės ir atrodo, kad labai užsimanai į toletą, bet nespėjus nueiti iki toleto durų jau nieko nenori. Man gyd. įvardino tai kaip parengiamuosius sąrėmius.
jis savaime atsipalaiduoja pilviukas mantyt susiguzes guli todel taip yra 😀 bet taip daktare sake viskas gerai sako atsipalaidavot .
Mus ši problemėlė pradėjo lankyti maždaug nuo 25 sav. ir kartais sukietėja vos kelis kartus per dieną, o kartais net keliasdešimt. Dabar mums 29 sav., žiūrėsiu ką kitą sav. sakys gyd., kai apžiūrės. Gyd. sakė tik daugiau ilsėtis, mažiau judėti. Kiek teko domėtis, tai būdingi tokie kietėjimai nėštumams, tik svarbu, kad jie praeitų ir neužeitų tikrieji sąrėmiai.
man 30 sawaiciu buvau pas daktare tai man ciupino pilva sako kietokas pagerti magni ir ilsetis , jei neprais gultis y ligonine .vikag manau tau taip pat kaip man tu turi ilseti nieko nedaryti uz tawe tegu daro nieko negali kelnoti
Vikag, jei gyd. nieko nesakė, tai mes irgi dviračio neišrasim 😀 Nusiramink, reiškia viskas ok 😀
man pilvelis irgi kietas,bet as net nzn man jis visada toks atrodo yra. spazmu nejauciu,bet turbut vistiek negerai, kad taip yra. neturi but juk kietas jis?man 25 sav. vakar buvau pas gydytoja tai patikrino, sako kietokas, bet nieko neskyre jokiu magniu, nei dar kazko. sako vaikeliui viskas gerai. o man neramu vistiek, gal mazai ten vaikeliui vietos yra. ka tokiu atveju patartumet daryt?
man liiepos men terminas 😀 guliu ilsiuos ir jauciu kaip mane sparda mana mazyle
Pritariu mamukui 😀 Gintaryte, į pabaigą nėštumo visų nėštumų atveju vaikučiui maža vietos būna, tai čia kietėjimas ne prie ko.
man taip pat teko dėl to ligoninėje pagulėti ,o vėliau jau namie buvo gulimas režimas ir viskas susitvarkė 😀 daugiau gulėk ,gerk vaistus ir tikrai susitvarkys 😉
Nestumo pradzioje gimdos apsitraukimai gali sukelti persileidima, nestumo pabaigoje - prieslaikini gimdyma. Aisq, kad tai nera normalu, bet nereikia ir panikuoti. Buk rami, ilsekis, viskas bus gerai.
nu as jau tokius dalykus pamirsus esu senai nebe tas galvoje gal kitos eina budamos nescios y sokius o as tikrai ne. nu tai ta suprantu kad ilsetis man tik reikia . na mano daktare yra rimsiene pas ja lankaus .
mamukas, tai mes nesakom, kad gali lakstyti begioti, eiti isokius, gi ir sakom, kad reikia ilsetis, nepavargti, gerti tai, ka paskiria gydytoja. jei esi geroje gydytojos prieziuroje, gintaryte, tai viskas bus gerai. 😀
zinot kaip pirmas nestumas yra nenori kad butu blogai jug pirmas vaikas nu ziuresim kaip cia bus 😀
gintarytee21, pagulesi lygoninej ir viskas susitvarkis 😀 daug ilsekis 😀
tai gal mazajai mana ten nera vietos susiguzus guli .. net nezinau pilna minciu sukasi ...
as nesuprtantu kitos mamos sako kad viskas gerai nieko blogo prais . o cia va mamuk pasakai kad gali buti blogai man manau nereik daba nervuotis nusiraminti ir pasakyti sau kad bus visas gerai. svarbu man kad jud ir kad butu viskas
Nu nereike mamules sakyti kad tai nieko baisaus ,man paciai tas pats buvo viduri nestumo nu ir ka .. ginekologe tik grazia forma pasako ,jog gimda apsitraukineja-daznai susitraukineja,o kai pasakiau ka tai istiesu reiske?Pasake kad gali ivykti persileidimas,reike gerti vaistukus kuriuos geriau ligonineje(bet juos duoda tik ligonineje nes nuo ju svaigsta galva,pykina ir t.t.),gerti daug vandens,magnio miltukus ar tabletes ir gulet gulet gulet ,nieko nedaryt jokiu pietu jokiu siurbliavimu - pamirst 5 dienas bent ,draugas/vyras nenumirs pats pasigamines kelias dienas valgyt bei pns..O cia tokiu atveju kada jau 30 sav merginai persileidimo beabejo nebutu ,bet tikimybe yra jeigu neprisiziuresi saves nesiilsesi gali anksciau laiko daug pasigimdyt. Vienos isvaiksto visa nestuma su kietais pilvais- bet tai yra negerai ir nereike sakyti as isvaiksciojau ir sveiki gimem ir viskas ok.Tai valio pasiseke-kiek nutikimu yra blogu baigiasis tokiais atvejais.Tad tokiais atvejais reike neziureti manau i kitas moteris nes visos esam invidualios ,o klausyt mediku ka sako ir ilsetis ,nestumas ne juokas . 😀
man ir kietejo pilvukas,israse magnio ir liepe guleti,ilsetis. Viskas labai greitai susitvarke,nepergyvenk ir viskas bus gerai.
Sveikute, man buvo lygiai taip kaip ausrytei12, ir kietejo visa nestuma, bet isnesiojau kuo puikiausiai, ir turim sveika mergaiciuka, kuri poryt jau trecia gimtadieni swes 😉
Kietas pilvas nėra gerai, reikia daugiau gulėti ir ilsėtis. Padeda ir magnis, yra ir dar vieni labai geri vaistukai, bet jei gyd. neskyrė, tai aš irgi nenoriu viešinti pav.
nepergyvenk, taip buna daug kam, ir man taip buvo. Zinoma ilsekis, gerk Magni ( man taip pat jo buvo paskyre, nes gimda susitraukinedavo gan skausmingai, jausdavau kaip akmenuka apacioje). Viskas bus gerai! 😀
sveika, nesijaudink nieko baisaus tiesiog db turi daug ilsetis, guleti, skysciu gerti ir viskas. Man ir taip buvo iki 35 sav. bet stengiausi nepervargti ir daug ilsetis ir viskas susitvarke, db jau man 37 sav. 😀
laba diena mamytes buvau sende nuejusi pas sawo daktare ,ziurejo pilva tai sako toks kietas gimda susitraukusi ar ne taip supratau db israse magnio pagerti jeigu neatsigaus 5 d tada vaziuosiu y ligonine , nusiminiau kaip pasake;/// bet negaliu sakyti kad mergyte mana nejud tikrai jauciu kaip mane spardo ) db jau 30 sawaiciu . liko keli men tureciau pagimdyti bus viskas gerai as manau nes tikrai laukiama mergyte yra gal kam taip buve ir ka daret pasakykit sawo nuomone nes idomu ... tai db sake guleti lovoj isejau y dekreta jau nuo sende ...