Kepenėlės, kepenys

06. Sep, 01:04 rainiukas rainiukas

Labai būtų smagu sulaukti receptų iš kepenų (geriau galvijų, nes daugiau geležies turi). Jas labai mėgstu, bet recepto tinkamo ir panašaus kaip "Čili'' picerijoje, nepavyko rasti. Radau štai tokį, bet jis man keistokas, dėl kepenu laikymo piene visą parą ir po to tą pieną panaudojant? O pieno ne per daug? Vištų kepenėlės, 500 gramų • Pienas, 1 litras • Kiaulienos lašiniai, 100 gramų • Svogūnai, 1 vienetas • Morkos, 2 vienetai • Kvietiniai miltai, 3 šaukštai • Česnakai, 4 skiltelės • Prieskoniai, pagal skonį • Druska, pagal skonį Gaminimas: Vištų kepenėlės užmerkiamos piene 1parai. Į įkaitintą keptuvę sudedame supjaustytus lašinukus, svogūnus, morkas. Viską pakepame. dedame kepenėles. Kur mirko kepenėlės - pieną išmaišome su miltais ir supilame į keptuvę. Pagardiname česnakais, prieskoniais. Troškiname ant silpnos ugnies 30 min.

07. Sep 2009, 18:46

as taj kepenu piene nemirkau tiesiog kad nebutu karcios iskepus reikia nuplauti po saltu vandeniu ir toliau kepti ar troskinti

06. Sep 2009, 18:01

As is kepenu gaminu guliasa ir kotletus. Guliasas gaminamas kaip ir is paprastos mesos tik tiek kad kepenis mirkau kelias valandas piene. o kepenu kotletus darau taip: susimalu kepenis ismirkytas piene su svogunu, dedu kiausini, manu kruopu pora saukstu, krakmolo puse sauksto kazkur, kad neirtu kotletai kepant, prieskoniai ir viska ismaisius kepu keptuveje. labai skanu 😀

rainiukas rainiukas 06. Sep 2009, 13:04

Labai būtų smagu sulaukti receptų iš kepenų (geriau galvijų, nes daugiau geležies turi). Jas labai mėgstu, bet recepto tinkamo ir panašaus kaip "Čili'' picerijoje, nepavyko rasti. Radau štai tokį, bet jis man keistokas, dėl kepenu laikymo piene visą parą ir po to tą pieną panaudojant? O pieno ne per daug?
Vištų kepenėlės, 500 gramų
• Pienas, 1 litras
• Kiaulienos lašiniai, 100 gramų
• Svogūnai, 1 vienetas
• Morkos, 2 vienetai
• Kvietiniai miltai, 3 šaukštai
• Česnakai, 4 skiltelės
• Prieskoniai, pagal skonį
• Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Vištų kepenėlės užmerkiamos piene 1parai. Į įkaitintą keptuvę sudedame supjaustytus lašinukus, svogūnus, morkas. Viską pakepame. dedame kepenėles. Kur mirko kepenėlės - pieną išmaišome su miltais ir supilame į keptuvę. Pagardiname česnakais, prieskoniais. Troškiname ant silpnos ugnies 30 min.