Kebli padetis.

09. Dec, 02:27

Sveiki, nemegstu ir nenoriu skustis, niekada savo asmeniniu problemu neviesinu, taciau si karta nebezinom ko griebtis.Pradedame nuo to, kad keleta metu su pertraukomis gyvenome Didziojoje Britanijoje, viskas buvo tvarkoje, gryzom I Lietuva atostogu (gauname pasalpas is Didziosios Britanijos) , praneseme apie savo kelione I Lietuva visoms institucijoms kurioms reikia, tai zinoti.Beda yra tame, kad santaupu daug neuzgyvenome, pas mus tik mano vyras dirbo, spalio 29 gavome pasalpas is minetos Didziosios Britanijos ir...viskas nutruko, prabuvome vos savaite Lietuvoje, o jokiu pajamu nebegauname, gal kuri is jusu susidure su tuo? Gyvenome menesi is tu pinigeliu kuriuos turejome, taciau likome skoloje uz nuoma (nuomuojames buta keliems menesiams) , po svenciu planavome grysti atgal I Didziaja Britanija, taciau dabar neturime jokiu pajamu, nei cento + skoloi uz nuoma ir dar busime skoloi uz Gruodzio menesi, taigi iseina apie 1000lt , maistui turime 1lt 5centus (batonui), vyras susirado darba staigiai, taciau alga bus tik po Naujuju, bijome, kad atsidursime gatveje.Ka daryti? Galbut vietine savivaldybe gali pagelbeti? As taip issivaizduoju, kad mums atejo laiskas I musu nama kuriame nuomuojames kambari ir nebegausim pinigeliu kurie mums priklauso iki kol neissiusime to laisko uzpildyto atgal, bet nera is ko grysti ten, tevai nelabai supratingi zmones, nepades.Draugai pagalbos rankos istiesti nesutinka.Mums maisto nereikia, bet gaila musu leliaus, jis tokiu svenciu, kaip sios nenusipelne.Dekoju uz visus atsakymus, tik prasau nesmerkti, niekas neissivaizdavo, kad gali taip atsitikti ant paciu svenciu.

10. Dec 2014, 08:19

socialini būstą lietuvoje gauti galima , tik reikia stoti i eile pagal deklaruota gyvenamąją vietą

10. Dec 2014, 08:13

plius jei mes tokios blogos tokius klausimus ir uždavinėk sodroj, biržoj , seniūnijoj, gerai įsiskaičius tavo sms, net tavo tevai nesupratingi, tai kas ant šio svieto geri???
kam tada rašai , kad turi viena lt batonui, jei tau reikia tik patarimo kur gaut antro lito svietui 😀?

10. Dec 2014, 08:08

OOOOOOOO kokia Tomos reakcija🤓|🤓|🤓| tikrai kaip liuks sako nuo durnumo vaistų nėra 😃 aš taip pat turiu užsienyje tiek draugų tiek giminių ale niekam tokio šposo nebuvo, ypač su informacija apie grįžimą į LT , tyngiu aš čia veltis.
sėkmės👋

liuks liuks 09. Dec 2014, 23:17

Protingu poelgiu nepavadinciau isleist pinigus,iklimpt I skolas ir tik tada pradet ieskot pagalbos,patarimu.Problemas reikia spresti iskart,o negyventi sia diena iki kol ji tampa dar didesne.Savo matyt as jau praejau,tai tokiu atveju kaip jusu tik eit ir daryt reik,o ne forume sedet,kai as neturejau pinigu,tai stengiaus,kad ju butu ir zinai su dideliu noru,pastangom pavyko.Reikia mastyti,o ne urgzti ant viso pasaulio.Niekas nepades tik jus patys sau.Sekmes tvarkantis reikalus😉

liuks liuks 09. Dec 2014, 23:04

Kreipkis I savivaldybe ir tau ten pades,paaiskins kaip,kas priklauso ir kokiu dokumentu reik.Aisku to ir nesusitvarkysi per viena diena,o del buto gavimo atskirai kreiptis reik nieks ju nedalina.

09. Dec 2014, 22:54

Daiurchy na gyvenantiems nuolatos Lietuvoje, man rodosi priklauso, mes juk siuo metu taip pat Lietuvoje, o jokiu pasalpu negaunam.Na skolintis gal ir geras variantas siuo atveju, taciau mes jokiu pajamu Lietuvoje netureje pora metu, bankai neskolins, greitieji kreditai be pajamu manau taip pat.Tevai ne is turtinguju, kitos gimines taip pat atliekamu pinigeliu neturi, tai su skolinimusi gana sudetinga.

09. Dec 2014, 22:47 liuks

Jai pas tave liuks nebuna tokiu problemu, vadinasi pas ka buna, tie durniai? Nelinkiu blogo, bet spjauti I sulini nederetu, niekad nezinai kas atsitiks.Matyt liuks tamstos darbdavys nelabai sukalbamas zmogus, nes mandagiai paprasius ir 3 menesius ir 4 menesius atostogu zmones gauna, tiesa tai ne paprastos atostogos, o del artimojo ligos, gal jums dar ta artima zmogu atvezti parodyti, galesit ivertinti ar uztenka 2 menesiu ar ne, ne jums tai spresti, beje darba pakeisti patarciau (jai darbdavys artimojo ligos atveju neduoda ilgesniu neapmokamu atostogu).Sedejot nieko nedaret, na jusu pasisakymai geresni vieni uz kitus, ka jus zinot ka mes veikiam ir kas mes esam? Kaip galit is karto vertinti situacija jos nesuprasdama? Vis tamstai neaisku, kad mums reikia informacijos, o ne velniai zino ko, bet matyt ne cia ta informacija galima gauti ir ne cia nesmerkianciu zmoniu ieskoti.Dar karta galima isitikinti posakiu Juokiasi zmogus, kad kaimyno namas dega.Sekmes jums liuks ir dekui uz issamia mano rasymo siame forume analize.P.S. nenorint, kad tau nutrauktu pasalpas is Anglijos, isvaziuojant ilgesniam, nei menesio laikotarpiu, butina pranesti tax credit ir child benefit ofisui, todel mes taip ir padarem.Liuks tiesiog patariu, pasizvalgyti kituose forumuose, ten daugiau yra apie ka padiskutuoti, nei tas ta dare, tas ana.

liuks liuks 09. Dec 2014, 22:44

Ir nuo kada vaziuojant atostogu reik prasinest kazkam,ogi niekam isskyrus darbdaviui forma uzpildyti del atostogu isvaziuoti ir gristi laiku,kai atostogos baigias.

liuks liuks 09. Dec 2014, 22:35

Beveik visuose tavo parasymuose yra prie ko kibti "du metus dirbo iki kol grizome I Lietuva" ir paskui priduri apie atostogas.Sek pasakas gal kam prilips ir kas gal pades😉Sekmes tau.

liuks liuks 09. Dec 2014, 22:30

Pasalpos nutrauktos nuo spalio 29d,tai neblogos atostogos kuriam darbe duoda po 2menesius ir as ten eiciau dirbt😀Tai ko sedejot ir nieko nedaret,kol dar santaupu turejot,o kai liko 1lt tada susimastet.Problemu buna ir pas mane,bet netokiu.

09. Dec 2014, 22:13 liuks

Ka jus cia paistote, kad nedirbame.Mano vyras du metus Anglijoje dirbo iki mums grystant I Lietuva, taip pat atostogu pasieme.Mes vagys? Ubagai taip? Nesmerkite nezinodama, kaip yra is tikruju yra.Kaip minejau musu leliui 2 metai ir po Kaledu viena diena bus puse metu, as budavau namie su lelium, vyras dirbo, kaip imamoma daugiau darbe, tu pasalpu specialiai neieskojom, susitvarkem tik pries metus.Man atrodo gauti, tai kas priklauso ne nusikaltimas? Ar mes jau cia vagys skaitomes, kad gryze atostogu I Lietuva pasigedome pasalpu? Mes Lietuvoje negalvojome ir negalvojame dabar gyventi, tiesiog nesitikejome, kad gali nutraukti pasalpu mokejima butent tuo metu, kada grystame I Lietuva.Jums ,, liuks,, pasiseke, kad jusu gyvenimas liuks ir jokiu problemu neiskyla, matyt todel visi kiti kiriems tu problemu atsiranda jums gerbiamoji atrodo kvailiai.Jai kas ir yra mano manymu kvaila, tai izeidineti zmones ir visus kvailiais vadinti, gal kartais I save pasiziurekim? Matyt negirdejot apie daugumos seimu gaunanciu benefit'us tikrinima, mes sita issiaiskinom tik gryze ir praziopsojom laiska, kuri reikia uzpildzius issiusti atgal I tax credit ofisa, del sito gal ir mes kvailiai, matyt reikia planuotis atostogas vienai dienai ar kelioms ar paprastesnis variantas isvis negrysti I Lietuva, nes atsitinka taip, kad prireikia vaistu nuo durnumo, kaip minejot.Klausimas paprastas, kuo Lietuvos valstybe gali pagelbeti gryzus I Lietuva is uzsienio? Turiu omenyje kas priklauso tokiu atveju, jai as uzsiregistravau darbo birzoje, vyras eina nuo kitos savaites I darba, turim sunu 2m 5men? Ar vaiko prieziura iki kol jam sueina 2 metai ieina I staza? Tuomet ar priklauso socialinio draudimo pasalpa ~600lt ar 350lt I menesi?Dar vienas klausimas ar galima stoti I eile del socialinio busto kitame mieste, nei esi registruota, nes siuo metu gyvename skirtingoje vietoje, nei esame priregistruoti? Ir labai jusu prasau be durnumo vaistu receptu ar pasipiktinimo, kad va grystam I Lietuva is turtingosios Anglijos be pinigu ar ieakom cia mamyciu klube kazkokio pasipelnimo.

liuks liuks 09. Dec 2014, 21:28

Nuo durnumo vaistu nera,jei gyveni vienur,tai gyvenk,o nelakstyk kaip nuo grandines nutrukes.Ir mes gyvenam UK vaziuojam atostogu I Lietuva ir niekam nieko pranesti nereikia,nes is darbu neiseinam atostogas pasiemam,tai jums niekas nieko neprivalo moketi is UK jus nedirbantys esat,darbo birzoj nestovit,tai ko tikejotes,kad gyvensit LT,o UK jus iskaikys.

09. Dec 2014, 18:36 dikuza

Gerbiama dikuza, jai cia matote pasipelnima, tai kazkaip ne taip I sia istorija ziurite.Paprasciausiai klausiame patarimo, ka butu dar galima padaryti siuo atveju.Draugai, buna draugais kol jiems to reikia, vat tokiais sunkiais, ka ten sunkiais, tragiskais momentais galima suprasti ar tu tikru draugu isvis yra, musu atveju tokiu neliko.Manes nestebina dikuzos komentaras, juk reikia zmogui dar igelti, kai ir taip pilnos akys asaru.Kaip dar galima cia izvelgti pasipelnima? Prasant informacijos? Na jai tamstos informacija kainuoja, tai tiek to, nereikia mums informacijos is jusu.Bet gal yra mamyciu su nemokama informacija?Gal kuriai teko isgyventi kazka panasaus? Bent koks patarimas laukiamas ir gerbiamas.Aciu nuosirdziai.Beje jusu pasisakymus galesiu skaityti iki Gruodzio 15 dienos, bus atjungtas internetas po tos dienos.

09. Dec 2014, 16:32

draugai ištiesia pagalbos ranką, reiškia jie nebuvo draugai, o šiaip ši istorija kvepia pasipelnimu prieš šventes 😀

09. Dec 2014, 15:04 Daiurchy

Na as ir taip galvoju, bet esme, kad lesu tam nera.O Lietuvoje priklauso kokios nors ismokos, pvz vienkartine pagalbos, jai kreipiesi I savivaldybe? P.S. pas mane stazo tik 14 men , tai negavom jokiu pinigeliu is darbdavio ar valstybes, na tik porma pusmeti po 92lt I menesi ir vyro alga buvo, ilindom I skolas, savo busto neturim, teko uz nuoma ir visa kita moketi is 1000lt, tai iskeliavom I Anglija, o dabar gryze I tevyne matome, kad vien del grizimo klaida padareme.Lietuvoje, kaip supratau pagalbos tiketis neverta, tokia beviltiska situacija, kad net nera sansu issikapstyt, bent taip atrodo..