Kas geriau namai ar darželis

24. Feb, 06:41

Sveikos mamytės. Pakalbam kas geriau vaikučiui namai ar darželis. Kokia jūsų nuomonė?

kristuliuuxx kristuliuuxx 15. May 2012, 16:18

na as net nzn uz ar pries kai prades ejti mano vaikelis tada galesiu ir palyginti. Butent dabar ruosemes ir svarstom leisti nuo 2 metuku i darzeli.Manau vaikui turetu buti i nauda pabuti su bendraamziais gi su vaikais darzeliuose uzsiimama jie tampa savarankesniski

28. Apr 2011, 11:33

Manau jai vaikas neserga tai pliusas darzelis,bet jai serga minusas.Mano vaikas treju,y darzeli neinam,taciau as su juo užsimu,mokam keleta daineliu,skaičiuojam iki 10 ir darom yvairius rankdarbius.

06. Apr 2011, 20:36

Tai, kad mes ne LT gyvename 😀

06. Apr 2011, 19:13

taip anksti i mokykla 😀

06. Apr 2011, 14:20

As esu uz darzelius, bet manau, jog busime namie iki kol pradesime eiti i mokyklele 4metuku. Nors butu nuostabu ir dabar vezti i kokias muzikos pamokeles ar siaip i kokius uzsiemimus pasizmonejimui tarp bendraamziu, bentjau kokiom 2valandelem. Nors kai griztu is po sporto savo (kuris trunka vos valanda), pamacius savo mazylio sypsena, apsipilu dziaugsmo asaromis... 😀 Ah tie musu mazieji. Nors manajam dar tik 7menesiukai 😀

06. Apr 2011, 11:17

taip, bet jei mamyte nedirbanti buna su mazyliu namuose, manau galima ir namie ismokti daineliu ir t.t. 😀 bet vistiek pliusas, kad vaikas gali pabuti tarp vaiku 😀

06. Apr 2011, 10:36

sveikutes as uz darzeli.namuose taip nesiugdo vaikas kaip darzeli ten jei dainuoja mano 3 metu vaikiukas tiek daineliu ismko kad pati nustebau smagu girdeti kai dainuoja smagiai.

03. Apr 2011, 19:02

Sveikutes, as uz darzeli 😀 👍 kadangi pas mus kieme beveik vaiku maziuku nebuna, tai bent darzeli tarp vaiku pabuna 😀

22. Mar 2011, 13:49

vaikui geriau darzely,jam ten yra draugai,''mokslai''.bet kaip mano,kad eina kas 2 sav.,nes po to serga vel apie pora sav.,tai tik vargas ir vaikui ir man.

26. Feb 2011, 14:27

as mazyle tik nuo 3 metu leisiu, bet noreciau ir nuo dvieju, jei iseitu😀 del ligu baisu, tikiuosi labai nesirgsime.O del disciplinos, nauju pasiekimu tai tik uz darzeli, namie tiek vistiek neismokysi😀

26. Feb 2011, 14:01

Visiškai nekategoriška močiutėms😀. Bet ne jos turi auklėti ir prižiūrėti mažiukus.Nes paskiau supanašėja į juos. Vaikas turi augti ir daug bendrauti bendraamžių aplinkoje. Bet, aišku ,ne visada tas įmanoma.

26. Feb 2011, 13:57

mano sunelis lanko darzeli ir esu tuo labai patenkinta. visai kitoks vaiko bendravimas, matosi jo mazi dideli pasiekimai,namuose tikrai tiek neismoktu. zinoma, buvo sunku isleisti, nebuvo dvieju metuku, kai pradejo lankyti, bet dabar eina ir vargo nemato. zinau, kad bus visada laiku pavalges, miegojes. namuose parejes dainuoja daineles, soka, rodo manksteles, kokias daro, ispudziu pilnas. bijau tik ligu, bet aciu dievui, teko kol kas tik viena nedarbinguma imti. seneliai yra gerai, kai gali pabuti su anuku, bet jei nuolat, tai vaikai tampa mazais seneliukais, jie nemoka vaiskisku zaidimu, nezino, kaip reikia elgtis buryje vaiku

26. Feb 2011, 13:36

Divka, kategoriškai prieš močiutes? tiesą pasakius pritariu... Seneliai be proto myli anūkiukus, bet oi oi oi kokie ragai užauga po to mažiesiems.... Manasis vyriukas susirgo, tai savaitę aš ėmiau biuletenį, paskui dar savaitę močiutė kaimuke žiūrėjo pyplį... grįžo namo nėjo iš vis susitarti su vaikinu... Ką duosi tas blogai, to nenori... to nenori... ašarų pakalnės.

25. Feb 2011, 17:25

Aš už darželį. Vaikas turi bendrauti su savo bendraamžiais. Aišku, jeigu aplinkoje, kurioje jis auga, yra daugiau panašaus amžiaus vaikų - gerai ir namuose pabūti.Bet tik ne leisti dienas su močiutėmis...

25. Feb 2011, 17:06

as tik uz darzeli 👍

25. Feb 2011, 17:04

Šiaip sako, kad kuo mažesnį vaiką pradedi leisti į darželį, tuo vaikui lengviau adaptuotis... bent jau aš savo pipirą išleidau metukų ir aštuonių mėnesių. Iš pradžiu ne ką vaikui sunku buvo, bet aš iš proto ėjau... ar pavalgęs, ar aprengtas ar neskriaudžia... bet kai pamačiau, kad mano vyrukas jaučiasi kaip žuvis vandenyje nusiraminau... Iš tikro tokiems vaikams daug lengviau mokykloje, nes jie jau nuo mažens pripranta prie disciplinos, taisyklių.

24. Feb 2011, 20:34

Mano dukryte ejo nuo 1 metu ir 4 men., su ligom kazkaip normaliai. labai nesirgom. Dabar suneli i darzeli uzrasiau nuo 2,7, nes daugiau vietu nera. Bet as uz darzeli. Nuo kada pradedi kiekvieno tevelio reikalas. Bet bendravimui uzsiemimas daug. Tie vaikai kurie eina i darzeli ir mokykloj lengviau

24. Feb 2011, 20:24

darzelis gerai,bet tos ligos siauba kelia!as abudu savo vaikus leidau nuo 2,5metuku,bet budavo dvi savaites eina,viena serga,siaubas kazkoks😥dabar turiu trecia mazyli,tai atiduosiu tik 3,o gal dar veliau.

24. Feb 2011, 20:02

sandruska o kiek tavo mažajai? aš ir leisiu nepilnai dviejų metų, širdis plyšta, bet tokia realybė reikia...

24. Feb 2011, 19:13

Labukas 😀 aš darželinuko mama... ir tiesą pasakius visada bus šalininkių kam geriau darželis, o kam namučiai. Žinoma mamos meilės tikrai niekas nepakeis, tik su mama vaikui geriausia, bet kai neturi galimybių sedėti namie su vaiku, o auklei atiduoti paskutinius pinigus nesinori, darželis neišvengiamas. Darželis turi savų pliusų ir minusų. Mums didžiausias minusas yra ligos, dvi savaitės darželyje ir vėl ligos iš naujo. Bet pastebiu, kad mano pipiras darželyje aktyvus vaikinukas, daro daug darbelių, išmoko susikaupti, bendrauti su vaikučiais, namie labiau klauso, pradėjo vis daugiau ir daugiau kalbėti... kiekvieną diena grįžta namo išmokęs vis naujų dalykų. Yra vaikučių, kuriems darželis kelia siaubą, o mano vaikinukas praleidęs ten dieną, grįžta namo pilnas įspūdžiu. Auklėtojos vis pagiria, kad nereikia jo raginti daryti, Emilis viską daro užsidegęs, nors jam dar tik 2 metukai ir paliekant jį nėra jokių isterijų... bučkis mamai ir ate 😀

24. Feb 2011, 18:41

Sveikos mamytės. Pakalbam kas geriau vaikučiui namai ar darželis. Kokia jūsų nuomonė?