Sveikos mamytes, vakar irašiau savo dukryte metuku 8menesiuku i daželį...eisime jau nuo 10dienos...nes jau reikia eiti padirbeti, pagerinti šeimos finansine bukle. Taiva, bet širdele bijo, ir neleidžia atiduot dukrytes i darzeli...labai bijau kad ja netinkamai pasirupins..ar dar kasnors..esu taip prisirisusi...nezinau kaip emociskai ar kaip pasirengti atiduoti...net nesinori, o emociskai moraliskai neina pasirengt, po irasimo i darzeli miegot net negaliu, vis galvoju kas kaip bus...namai tusti bus...nezinau ..puolu panikuoti...norisi galvoti tik gerai,kad ji ten daug ismoks kad bus inauda kiek jei kiek man, finansai pageres ir gaus daug daugiau nei gavo...padekite man
labas mamytes.as sawo mazaja ir jau leisiu i darzeli nuo rugsejo men
Manau kiekvienai mamai atrodo taip, kad niekas geriau nepasirupins vaiku, nei ji pati. Nes tai 100% tiesa!As save guodziau, kad anksciau ar veliau reikes mano vaikeliui pazinti tikraji pasauli, nes visa laika negales buti po mamos sparneliu, kad ir kaip to noretusi...
aijos...dziaugiuosi del tu mamu kurios jau prisitaike,aisku ir del ju vaiku... bet kai rupiniesi galima sakyti viena tuo vaiku tai prisirisimas begalinis.... Tureciau galimybe vesciau nuo ę bet va reikia gerinti finansus...
Na dukryte auginau gerus 8menesius viena nuo gimimo, poto tevas nebevazinejo i uzsieni dirbti tai visi kartu, bet manes net pro duris paleist nenori kai noriu eiti i parduotuve..tai labai jaudinuos del to, nors ji vaikus megsta ,pamato vaika ir bega kalbinti apkabinti...o gal cia tik mano vaikyste baime likus is darzelio laiku, nes kai pati ejau i darzeli tai atsimenu kaip iki dabar kad mane viena aukletoja pastovei miego metu bardavo ausis tampydavo, o as jau namo begt pro tvoras pradedavau, tada tevai i darbus mane vesdavos nes kabinetus savo turedavo... tai gal ta baime isliko ir del vaiko dabar, kad nenutiktu nieko panasaus
Darzelio lankymo pradzia stresas tiek vaikui, tiek mamai. Manau kiekviena pirmas dienas skaudama sirdimi paliekame vaika darzelyje. As pati kelis kartus isejau is darzelio verkdama palikusi dukryte☹ Dziaugiuosi, kad turejau galimybe vaika leisti i darzeli nuo triju, o ne nuo dveju metu. Nes dabar ji daug protingesne, savarankiskesne, galima su ja susitarti, zino, kad mama ateis pasiimti.
As manau,kad vaikai ko mazesni,to lengviau ipranta,o kai jie jau moka kalbet ir daug ka supranta,jiems buna sunkiau,jei prie mamos yra prisirise.Na bet aisku yra ir maziuku kurie nepaleidzia mamos nei per zingsni,mano nera mamyciukas,tai man problemos buvo tik su miegu pradzioj,kai neuzmigdavo ilgai.As nenoriu isgasdint,negalvok kad ir tavo mazylei taip bus,na bet as daug esu girdejus visokiu nutikimu darzeliuose.Cia labai nuo aukletoju atsidavimo vaikams priklauso.
Mano drauge nuvede vaika metuku į menesiuku tai sake iskart adaptavosi nebuvo nei asaru nei ko..
Alioniukas aciu uz tavo papasakota pavizdi, vertes apziuret viska idemiai kad tokiu nutikimu nenutiktu. neri i darbeli reiks eit norom ar nenorom,todel anksciau nutariau vest,pinigu jug niekada nebuna perdaug, bes ir tai jaunai seimai beveik be stazo isgyvent is vienos algos su mazu vaiku sunku, kai dar nuomojies buta... Galvojau dar iki kitu metu rugsejo menesio pabut namie...bet va prispyre reikalas ant greicio ...o dirbant tikrai galvosiu apie dukryte jaudinius...nes toks zmogus esu, jei kokiai draugei ar broliui vaika palikdavau tai net vairuodama galvoju kaip kas bus ar sugebes suitvarkyt ar pavalgydins ar pampersiuka nepamirs pakeist ir t.t ir begalvodama neviena karta esu prie zalios sviesaforo sviesos sustojus arba uzsimiegojus prie bebaigencios degt raudonos. Cia gal kokia nezinau kaip graziau pavadint "psihologine problema?"
as tai vesiu nuo 3 metu nes nuvede mamos 2 metu vaikucius visi rekia tai ir maniskis dar prades verkt manau kad kitais metais bus protingesnis ir lengviau adaptuosis bet ir bus baisu vestir palikt visa diena
Dar darzelyje beveik nieko nevalgo,nes namie maitinam su nedideliais mediniais sauksteliais,o ten metaliniai sriubiniai saukstai,arba sakutes,duoda salta piena,tai po2dienu sloga atsirado,tai sakiau,kad nebeduotu,arba tegu pasildo bent,nes mes salto niekad neduodam,mes tik nesenai kramtyt ismokom,taciau pvz mesos dar nesukrampo springsta,as joms sakiau tai.vakar sake,kad jam tikriausiai dantukai dygsta ir skauda nes nevalgo ir net nekramto,parsivedu namo2val vaikas isalkes buna,namie puikiausiai valgo,nes as sutrinu su sakute didelius gabaliukus,ten matyt to nedaro,tai aisku,kad jis nevalgys.
o be to kaip suprantu mamytė ruošiasi į darbą ,tai turėsi užsėmimą ir mintims nebus kada labai klaidžioti 😀
Sveikos,mes jau trecia savaite einam i darzeli,pirmas tris dienas kartu ejau,pries pradedant eit man lygiai tai pat kaip tau buvo,prisigalvodavau visko,pergyvenau,nueje i darzeli,maciau,kad mano berniukas noriai ten buna,tik su miegu buvo problemu,namie paguldau uzdarau duris ir iskart uzmiega triem val,o cia su verksmais uzmikdavo,ir miega tik 1-1,5 val.bijojau,kad nesuziures,kad kokia nelaime atsitiks,nes mums metukai ir4men,nesam dar tureja rimtu kritimu,na ir jus manot siandien paskambina,antaki prasiskele lauke,is jo megino zaisla atimti ir stipriai plese ir mano Kajukas nukrito ant akmenu,gerai,kad siuti nereikejo,ejom pas daktarus isvale sutvarke zaisdele.As sutinku,kad visko gyvenime buna,bet jei mato,kad pradeda vaikai pestis,tai prieik o ne lauk tokiu pasekmiu.Labai pykstu ant ju,kad isveda po kelis vaikus i lauka,o ne visa grupe ir tu keliu nesugeba suziuret.Beje mes ne LT gyvenam.
zinau ta baisia panika,buvo ir man pries 3 metus,verke dukra, riedejo asaros man.Brangiosios neparodykit baimes ir jaudulio.Isgerkit vaistu ,tik neparodykit jog jums baugu.O vaiku pasirupins, kompanijoje bus net geriau.Apetitas geresnis bus.Adaptacija praeis.Ligomis veliau ar anksciau teks sirgti.Imunitetas deja tik pas reta vaika buna stiprus.Jei namuose nesirgo,tai dar nereiskia,kad ir darzelyje taip sauniai seksis
tai apsilankykit kartu ,apžiūrėkit ,pabendraukit su dirbsiančiom auklėtojom ,pasibūkit po kokių porą valandėlių ,manau visos baimės išgaruos tada 😀
Mes pfu pfu pfu ligom esame atsparios ,
as ir labai pergyvenau del darzeli, bet kai pati su vaikucio pirma diena nuejau kartu pabuvom, tai apsiraminau, nieko ten baisau 😀 tik kad tris dienas paejo ir susirgo... man del ligu baisiausia iki siol
ne, nesavaitinis musu darzelis 😀)
Sveikute, o patikslink, darželis ne savaitinis tiesa?
Sveikos mamytes, vakar irašiau savo dukryte metuku 8menesiuku i daželį...eisime jau nuo 10dienos...nes jau reikia eiti padirbeti, pagerinti šeimos finansine bukle. Taiva, bet širdele bijo, ir neleidžia atiduot dukrytes i darzeli...labai bijau kad ja netinkamai pasirupins..ar dar kasnors..esu taip prisirisusi...nezinau kaip emociskai ar kaip pasirengti atiduoti...net nesinori, o emociskai moraliskai neina pasirengt, po irasimo i darzeli miegot net negaliu, vis galvoju kas kaip bus...namai tusti bus...nezinau ..puolu panikuoti...norisi galvoti tik gerai,kad ji ten daug ismoks kad bus inauda kiek jei kiek man, finansai pageres ir gaus daug daugiau nei gavo...padekite man