sveikos mamytes sugalvojau temele ar yra pas ka nors seimoj pas ka kalbama dviem kalbom na pvz. rusu lietuviu- lenku lietuvu ar rusu lenku na ir panasiai kaip jusu vaikuciai sneka ka vienas is tevu nesneka lietuviskai??
sveikos mamytes sugalvojau temele ar yra pas ka nors seimoj pas ka kalbama dviem kalbom na pvz. rusu lietuviu- lenku lietuvu ar rusu lenku na ir panasiai kaip jusu vaikuciai sneka ka vienas is tevu nesneka lietuviskai??
As pati esu is tokios seimos mama lenke o tevas rusas su mama ir seneliais kalbedavau lenkiskai o su teciu rusiskai,kai nuejau i pirma klase pukiai rasiau ir skauciau rusu kalba ir tai tikrai nebuvo kliutis ar beda😀
mes kalbam seimoje dviem kalbom,as su vaikais tik lietuvsikai o tetis vokiskai 😀 jokiu problemu vaikai puikiai kalba apiem kalbom
aciu rokeila;-)))))))))))))))))))
viskas susitvarkys savaime. Manau, tai yra viena didžiausių dovanų vaikui, kokias tik gali suteikti tėvai. Dvi kalbos, du pasauliai , dvi kultūros. Netgi suvokimas, kad tą patį daiktą galima pavadinti dviem skirtingais būdais, duoda supratimą, kad net ir gyvenime nėra blogų ar gerų dalykų, kad viską galima daryti vienokiu ar kitokiu būdu. Apskritai, internete pilna informacijos apie dvikalbius, trikalbius vaikus. Į Google įveskite Bilingual child arba multilingual child ir, jei skaitote anglų kalba, rasite daug informacijos jums rūpimu klausimu.
aisku smagu kad ne pas mane viena dvykalbyste na matai jana del k as taip panikuoju del to kaip minejau kad ji daugiau sneka lenkiskai o leisim i lietuviu kalbos darzeli tai ir galvoju kaip ji ten susisnekes??nors is kitos puses kai pagalvoji kuo daugiau kalbu tuo geriau.....
io kiek ce daug man gavos tekstu sori 😀
labas mergaiciukes,as pati augau seimoje kur kalbejo lietuvisakai ir rusiskai,ir tete dar mokino mus turkiskai(jis pas mane turkas)nu kai isleido mus i mokykla atsakynedavom laabai gerai 😃 zodis lietuviskas zodis rusiskas ir dar turkisku netruko,mokytoja buvo soke,nuo tos dienos mano tevai nusprende kad reikia namie kalbet viena kalba kadangi gyvenom LT tai ir jie snekejo lietuviskai,tetei buvo sunku bet dabar net neatskirsi kas is ju lietuvis didesnis ar mama ar tetis 😀 nes tete kalba tarmiskai o mama zemaitiskai 😃
labas mergaiciukes,as pati augau seimoje kur kalbejo lietuvisakai ir rusiskai,ir tete dar mokino mus turkiskai(jis pas mane turkas)nu kai isleido mus i mokykla atsakynedavom laabai gerai 😃 zodis lietuviskas zodis rusiskas ir dar turkisku netruko,mokytoja buvo soke,nuo tos dienos mano tevai nusprende kad reikia namie kalbet viena kalba kadangi gyvenom LT tai ir jie snekejo lietuviskai,tetei buvo sunku bet dabar net neatskirsi kas is ju lietuvis didesnis ar mama ar tetis 😀 ne tete kalba tarmiskai o mama zemaitiskai 😃
kodel taip manai?vaikai greit prisitaiko, nemanau kad bus keblumu su kalba 😀
as tai lietuve o mano vyras lenkas tai su dukra snekam lenkiskai lietuviskai bet ji noriau sneka lenkiskai tai db galvoju kas bus kai ji eis i darzeli?//jauciu bus bedos....
mano tevas lenkas mama ruse, tai namie kalbedavom rusu lietuviu kalba, lenkiskai net nemoku.dabar kai istekejau uz lietuvio, turim 2,5 men. mergyte tai su mazaja kalbesim lietuviska