Tokiems apmąstymams įkvėpė visagalė TV :D Vakar mačiau laidą, kurioje dalyvavo 7 vaikučių mama. Kaip supratau, ji yra vieniša, gyvena tik iš pašalpų. Vaikams tinkamos gyvenamos vietos taip pat neturėjo, glaudėsi ankštame bute. Dabar iš valstybės gavo didesnį (lyg ir dviejų kambarių) butą. Kaip manote, ar tikslinga vieną po kito gimdyti vaikus, kai neturi kaip jų išlaikyti? Ar tokią mamą galima vadinti neatsakinga? Konkrečiai ta mama panaši į tokią, kuri rūpinasi savo vaikais, kiek gali. Todėl kalbėkim ne apie išgėrinėjančias (ar pan.) mamas, kurios vaikų neprižiūri.
as savo dukrele irgi auginau iki 5.5metu viena,tikrai nesu nusigerus,nusivadalojus ir taip toliau,dirbau sunkiai,bet turejom su vaiku visko ko norejom.veliau atsirado vyras su kuriuo ir gyvenu,turim antra vaikeli,taip pat jis pasiryzes duot savo pavarde vyresnelei,ji net nezino kad cia ne jos tetis,vadina ji teciu ir begalo ji myli
as savo dvynius auginau viena iki 5 metuku , nenusigeriau nenusivalkiojau , pati uzdirbau vaikam ant maisto sau ant masiniuko kad galeciau su vaikais isvaziuoti kada noriu ir kur noriu i darba eidavau naktimis kol mama gyva buvo paskui tik diena bet nesiskundziau , ir susiradau sau vyra kuris islaiko seima galvoja apie ateiti vaikams dave pavardes ir net kitiems neleidzia sakyti kad tai ne jo vaikai . O galejau ir prasigerti ir susivalkioti ir per tuos 5 metus dar 4 vaikus tureti bet protelio uztenka tad ir gyvenam kaip zmones o ne ranka istiesus laukiiu kol kas duos
viskas gerai raimonda bet na tikrai ziurint tokias laidas pikta nes tu kurios normalios seimos nerodo o rodo visus degradus kurie protelio neturi
Aš ir vaikus gimdžiau ne dėl pašalpų, mano du vaikai vyresni, du mažiukai, bet aš nuo pat mažens juos visus mokau, kad viską gyvenime reikia užsidirbti patiems, nes tikėtis ko nors iš kitur nėra prasmės. Mes nesame turtuoliai, bet turim viską ko mums reikia ir niekada neverkiau ir nedejavau kad man sunku, turiu vaikų kiek norėjau, vyresnieji jau patys kuria savo ateities planus, gerai mokosi. Aš enigma nekalbu apie čia esančias mamas, o apie asocialias iš kurių dauguma mėgsta linksmai gyventi su vyrais iš vaikų pašalpų.
as kai isiskyriau turejau 2 vaikus,bet nepuoliau gimdyt dar ir dar ir dar,nensuivaziavau nors buvo laikas kai maitinau mazius is savo papo o is kito papo pieni mergaitei viraiu kose pusantru metu...bet niekam ne aciu,nereikai nurasinet ant kazkieno pagalbu ar kontroceptiku ar dar ko,tik paciai reikia galva turet...
tedis as taippat turiu 3 vaikus ir dziaugiuosi jais taciau mano vyras dirba as irgi siuo metu auginu mazaji bet mes juos gimdem ne del pasalpu ir atsiprasau bet nepragerem ju pinigeliu ( man tai negrese nes as isvis alhogolio negeriu jokio ) vyras taip pat bet jai tu vaikams atiduoti tiek kiek priklauso ( ta prasme kiek turi ) tai tikrai uztenka
monde- tai taip sake ji sitaip bet as aplamai sakau jei seimoje butu vyras gal viskas kkitaip butu nei dabar
Prisiskaičiau visokių nuomonių ir nusprendžiau įsiterpti. Aš ir auginu keturis vaikučius, iš valstybės gaunu tik 156 lt , daugiau ir neprašau, turiu gerą vyrą, kuris dirba, pati dirbau, dabar auginu mažiuką, vaikai turi viską ko jiems reikia, nes jie man yra patys brangiausi gyvenime. Viską ką turim užsidirbome patys su vyru ir niekada nesitikėjome ko nors gauti iš valstybės, kaip minėjo kažkuri mamytė, kad valstybė remia asocialias šeimas, kad turėtų iš ko "linksmintis", o normalios šeimos pačios savo vaikus išlaiko.Sutinku su nuomone, kad kai kurios moterys gimdo vaikus tik dėl pašalpų, pažįstu ne vieną tokią, galėtų paremti valstybė ir padėti tokioms moterims apsisaugoti nuo neplanuotų vaikų, nes kai jau vaikutis gimsta, tada jau reikia jį auginti, nes jis niekuo dar nenusikalto pasauliui ir jis nori gyventi ir turėti laimingą gyvenimą, deja ne visi tai supranta...(turiu galvoje mamas ir tėčius, kuriems vaikai tik pinigų šaltinis)
Na mano nuomone tokia kekvienas mes savaip gyvenam ir turim savas vertybes taciau smerkti nera ko nes gyvenime nezinai kas gali nutikti , zinoma galima pagalvoti apie apsisaugojima na o jai nemastai tada taip ir gaunasi . Pirmiausia nepagalvoji , paskui nenori - arba neturi galimybiu aborta darytis ir t t vaziuoja traukinuku . gal jos gyvenimas tikrai skirtas tam taciau i jos veideli paziurejus per ta laida tikrai matosi kad jai ne dabar tai anksciau matyt gerdavo menesiais . as vietoj akuseriu jai bent kiek isgerus gimdyt atvarytu tai tikrai sterelizacija ir viskas kad neleistu vaiku i varga . Beja per telika kur rode tai ji verkia kad valgyt neturi uz ka o jus plaukus jos matete kirpykloja dsazyti dviem spalvom tad valgyti nera o plaukus dazyti yra uz ka ?
as ir maciau ta tv laida man gaila istikruju vaikiuciu, bet kaip pati mama pasake kaip pasiklojau taip ir issimiegosiu, na taip ta moteris gal ir negalvojo kaip jei bus po kazkiek laiko , pvz kaip ji sake jos vaiku tevas seniai mate vaikus ,matyt butu tevas visai kitaip butu,ka ji vienisa gali padaryti☹sekmes jei gyvenime, ir jos vaikams
as ir maciau ta tv laida man gaila istikruju vaikiuciu, bet kaip pati mama pasake kaip pasiklojau taip ir issimiegosiu, na taip ta moteris gal ir negalvojo kaip jei bus po kazkiek laiko , pvz kaip ji sake jos vaiku tevas seniai mate vaikus ,matyt butu tevas visai kitaip butu,ka ji vienisa gali padaryti☹sekmes jei gyvenime, ir jos vaikams
sterilizuot tokias bobas ir tiek...as kalbu apie degerdus
as pasakysiu taip kai kralikai duodasi po galva nepades niekas,tokiu intelektas ,smegeneles ir visa kita yra 0,kazkas minejo kituose temuose,kad isilavinimo nereikia,proto moteriai nereikia,na ir se tau rezultatai...neturintys gyvenimo salygu gimdo vaikus,kad gaut pasalpas ir isju pagert..bet cia galima diskutuot iki melynumo tokiu buvo ir bus ir man ne motais ,nes kiekveinam duotas gyvenimas ir jis tvakosi pats..
Robke, gerai pasakyta 😃 Is tikruju, tai nelabai matau, del ko cia pyktis reikia. Visi turim savo nuomones, galima sutikti, galima nesutikti. Galima issakyti, galima patyleti. Tai vat, neskaldom vezimo is degtuko, nes nera reikalo 😉
kaip galima vertinti tokia situacija kai vaikai gimsta vienas po kito seimoje,kuri neturi normaliu gyvenimo salygu,ivairiai...tik gal reiktu sukonkretint klausima sita,nes neaisku apie ka kalbama,labai jau nepaslenku skaityt,daug prirasyta...
Man ir gal nepatinka vienas ar kitas pasakymas, bet nepuolu, kam to reikia, nes žmogus taip galvoja, aš gal kiek kitaip, vistiek moterų poklabiuos kompromisą rasti sunku 😀 Beto ir pati tema byloja - kaip vertinate ? Tai ir vertinkim situaciją, o ne vienos kitos komentarus, paskui iš degtuko visą vežimą priskaldom 😃
robke,yra tokiu,kurios ateina paerzinti 😃 bet kiekvienai is jusu paspausciau ranka.o ja istiesti ar ne priklauso nuo zmogaus isprusimo.griztam i tema.
kiek zmoniu tiek nuomoniu,tik yra skirtumas,kai tavo issakyta nuomone puolama akivaizdziai ivardijnt pasnekove.ir as matau komentaru kurie man nepriimtini,bet nesakau man nera apie ka su tavimi kalbeti..tiesiog nekreipiu apie tai demesio.va renate,man patinka,saunuole,pasake lb taktiskai ir graziai.p.s sioje temoje ne apie pykciu provokavima kalbeti reikia 😀
Ištiesų gaila tik vaikų. Sakiau jei turi kaip išlaikyti tuomet šaunu, bet jei ne, tai reikia mastyti prieš darant tiek vaikų, kurie vargs . . . Bet kaip kažkuri rašė jei jau taip nutiko, tai nereikia smerkti . . .kita vertus nutiko trys, keturi vaikai, bet ne 7 😃
Nereikia pyktis, nėra ko. NIeko tap ar taip nepakeisime, ar smerksim ar palaikysime, taip buvo ir bus . . .
Na jau atsiprasau, nekuriau temos tam, kad kazkas konfliktuotu. Gal kazkas ir kuria, bet man tokiu idiotisku minciu nebuvo 😃 Cia diskusiju forumas ir norejosi isgirsti, ka galvoja mamos. Tema jautri, nuomones ivairios, kas nori jas issakyt issako, o kas nori pyktis pykstasi visur ir visada.
as pastebejau kad tokios temos kuriamos specialiai kad butu konfliktas kaip ir sako tos pacios per tas pacias 😀 juk vistiek visada atsiranda tie kivircai, kurie kitose temose jau baigesi 😀 o cia opa nauja tema naujas konfliktas 😀
is tikro tai jo kam aptarinet kitu seimu gyvenimus jeigu tarp jusu gaunas poto konfliktai 😀 is tokiu temu gaunas kiwircai nuomoniu nesutapimas ir t.t..kaip jie nori taip gywena ne mum augint...aisku tik kad waiku gaila..
Na ne, gal taip jau drastiskai ir siaurai nereiketu mastyti. Kad 4 ir 5 vaikas nueis sunkeliais. Sabonis irgi turi 4 vaikus 😃 Daug yra tikrai tvarkingu seimu, kur 4 ar 5 vaikai ir sunkeliais nenueina. Gal negyvena visi turtingai, bet vaikams netruksta nieko, vaikai laimingi uzauga, santykiai seimoje silti.
o as noriu ir 3 ir 4 vaiko gal dar ir 5 bet noriu pirmiausia jiems turet salygas augint o ne taip kad na ura paleist i gyvenima ir susigrudus kur 16kv bute gyvent. Tai ne gyvenimas. Tada nepikit jau jei negali apsisaugot tai geriau isvis negimdit
nu nu nu .... zinau pavyzdi kai seimoj 5 vaikai. tevai turtingi ir vaikus leidzia i normalius mokslu, leidzia pazinti pasauli. vienas mokosi medicina, dvi mergytes dainuoja, o du dar mokosi gimnazijoj 😀 ir visi geri zmones....bet aisku buna isimciu
Man ginekologe yra sakius grazu ir 3 ir 4 ir 5 vaikas taciau jau 4 ar 5 vaikas normalaus issilavinimo nebetures, nueis sunkeliais. Nezinau kuo ji remesi tai sakydama taciau tie zodziai man labai istrigo....
man tai keista kai jos mano,jog tai tureti daug vaiku gerai- gausi lt. manyciau jau po pirmo vaiko turetu tapti aisku, kad tu lt kur duoda valstybe toli grazu neuztenka
Linciuke, yra skirtumas, islaikyti viena ar sesis vaikus. Nesakau, kad labai sektina prisigimdyti vaiku, jeigu islaikyti negali. Bet as tokioms seimoms jau geriau padesiu, negu teisiu. Nes vaikai jau yra, nieko nepakeisi, jiems gyventi reikia. Bet mastyti, ka daryti, kad kuo maziau butu tokiu situaciju, taip pat reikia. Nes cia jau socialines problemos prasideda.
Išties geriau apsauga finansuotų, būtų ramu. Bet vargei ar daug tokių norinčių atsirastų. Juk gimdyt ir gauti pinigų pravarčiau . . . Kaip bebūtų kiekviena pasirenka kaip gyventi.
gera ideja