planavome neduoti ciulptuko savo mazyliui. taciau dbr vis dazniau pastebiu vaikucio poreiki jam. jus uz ar pries ciulptuka? gal klystu bet dbr lyg isivyravusi nauja mada, kad vaikus reikia auginti be jo?
planavome neduoti ciulptuko savo mazyliui. taciau dbr vis dazniau pastebiu vaikucio poreiki jam. jus uz ar pries ciulptuka? gal klystu bet dbr lyg isivyravusi nauja mada, kad vaikus reikia auginti be jo?
Žindukai skirti nuraminti vaikus, bet jeigu vaiką kitaip neįmanoma nuraminti ar žindo pirštus tada reikalingas žindukas, bet jis neturi pastoviai būti vaiko burnoje, žindukas duodamas prieš miegą, kai vaikas užmiega jį reikia pasiimti. Jeigu vaikas pastoviai žindys žinduką ji bus sunku nuo jo atpratinti, o tai gali nulemti blogo sąkandžio išsivystymą. Saugiau duoti "ortodontinius" žindukus.
mano pirmoji dukryte eme gal iki 3menesiu ir tai tik nakti,nes buvo labai nerami...dabar auginu 3men suneli,kuris be ciulptuko buna tik tada kai juokiasi😀nakti jei pameta prabudes rekia lyg kas butu nutike,padavus ciulptuka ramiai uzmiega,diena jei piktesnis paemus ciulptuka is jo kisasi abu kumstukus ir verkia,,,manau vaikeliui tikrai yra poreikis,jei taip nereiketu tikrai neduociau...
Sveikos, pradzioje ciulptuko nedavem, nes nereikejo, dukryte miegodavo daug, kai gryzom is ligonines po 5 dienu, ji sunkiai maudydavosi, klykdavo, tada bandem duoti silikonini, bet neeme. Ir taip iki menesio apsoejom be jo.
Kazlada vaiksciojantis pabandem kauciukini, gavom dovanu, iskart griebe, duodavom retai, kai labai reikejo, bet jis didelis, krisdavo is burnytes. Nupirkom lateksini, nes irgi panasus ir naturalus, susyla ciulpiant ji. Imdavo kartais iki 3 menesiu. Na dabar, kad ir kaip kartais reiketu, be sansu, neima, stumia atgal ir viskas. Tai ir nebeduodam, tik uzmiega sunkiai.
Tai vat musu ciulptuku istorija 😀 O uosvene duotu daznai, jei ji tik imtu, mama irgi duotu, jos taip iprate.
Liuks as pritariu tau visu100% mano maziukui jau 4men ir taip pat duodu tik pries uzmiegant bet ir tai nevisada tereikia arba kai valgyti nori ir reikia paruosti misinuka tai apgaunu su ciulptuku. Uosviene kai atvaro tai kisa ta tiuti gruda jam tiesiog o jis spjauna lauk nenori visai bet kazkaip nedrystu pasakyti kad nekisk kiek galima tai po laiko pradejau sakyt nereikia gi ramus yra. Arba padedavau kur nors toliau kad nematytu 😃
Niekada vaiku neauginau pagal mada ir dabar to nedarau.Ciulptukus turejo abu.Esu uz tik tuo atveju,jei tai duodama su saiku ir jis tikrai reikalingas tikrai,nes zinau tokiu mamu kur duoda ciulptuka,nes joms grazu.Su atpratinimu bedu neturejau taip pat sunus atsisake kazkaip savaime viena pametem,o kitas itruko buvo apie 10men,tai taip ir negavo daugiau,o dukra net nepamenu jau,bet 1-aji gimtadieni svente jau be ciulptuko😀
Nu ne tokie jau "mažiukai", bet kas ten žino, gal bijojo ką pasakyti. Reikia kovoti už save.
10 klase man atrodo
Matomai mokiniai labai tylūs, gal dar jaunesnių klasių, nežino kas galima, o kas ne.
na pas pazysta tai toks atvejis;
mokytoja pasake kas rasys ranka nepriims darbo,bet pazymi irase
Prieš užduodant rašto darbą kompiuteriu, mokytojas turi pasiteirauti ar visi turės galimybę rašyti kompiuteriu. Va nuo to ir reikia pradėti. Jei vaikas nutylės ir atneš darbą rašytą ranką, tai jau kitas atvejis. Pas mus darbe taip buvo, aiškinomės su mokytoju, bet jokiu būdu nerašė blogo pažymio.
tai vat butent,as ir nezinau ka padaryciau,nes cia visiska nesamone
Negali rašyti dvejeto vien dėl to, kad darbas parašytas ranka vidurinėje mokykloje. Tokiam pedagogui taip užčirškinčiau, kad liktų be darbo. Aišku, turi būti sudarytos sąlygos naudotis kompiuteriu, bet jei tokių nėra, tai tikrai nesąmonė žemas balas vien dėl to.
pas jus gal ir gauna desimtukus ,pas mus dvejeta gavo 😀
taip,tai as ir nesakau kad pirmoje ar ketvirtoje raso referatus,as kalbu apie dar vyresnius.o pradinukam as ir pries tel
As bandziau duot ciulptuka savo vaikeliui, nes labai jau jis verkia, bet jis jo neima jis ji isspjauna. Bet manau ciulptukas ne iseitis vaikam.
O ar pastebėjot kiek vaikų su tel. rankose tokio amžiaus? Man pakanka ir giminių, draugų, pažįstamų rato - visi telefonuoti, plančeniuoti. Kad ir tam 5-6 m. vaikui kam tel., jei raidžių, skaičių nepažįsta? Paaiškinkit jūs man durnai 😃
Taip, žinau, kad reikia kompo mokykloje ir netgi jau pradinėje, tačiau referatų tikrai nerašo nei 2 kl., nei 4 kl. Dirbu su vaikais ir žinau šitą, nebent pagal kitokias programas vaikai kitur mokomi, kad 1 kl. vaikai jau rašo referatus ir interpretacijas 😃 Be to mokytojai negali nevertinti darbų, jei rašyti ranka. Aš dirbu vaikų globos namuose ir tikrai kiti netgi vyresnėse klasėse rašo ranka ir gauna dešimtukus.
bet tarkim girdejus tokia istorija;
kad db be kompo net namu darbus sunku padaryti ,kai kurios mokytojos nevertina ranka rasytu darbu.pvz referatai ir t.t.
ne nu berabejo kad 2-3 metu vaikuciui tel nereikia
Na kai kompu, tel., ipodu ar dar kažkuo pan. "naudojasi" 2-3 m. vaikai, tai kitaip ir neina paaiškinti. Kam vaikui visos šitos techologijos, jei jis nepažįsta raidžių, skaičių? O ir pažįstančiam kam mirkti per dienų dienas prie pc, kai pradinukui kad ir tas kompas rekomenduojamas ne daugiau nei 30 min. per dieną.
Na, jeigu duoti vien dėl pritapimo prie kitų ir po to kovoti su priklausomybėm, tai jau geriau mano vaikai lai išsiskiria iš kitų. Be visų priklausomybių visos šitos technologijos, jei naudojamos ne pagal paskirtį ir nesaikingai, labai kenkia sveikatai.
Mes patys mažai naudojamės kompu, tel. mergaitei į rankas niekas nedavė, kai norėjo, o dabar ir neprašo. O kiek vaikų galima matyti įsikandusius tel. ir sėdinčius vežime (kas be ko tėvai ir tel. turi keisti dažnai, nes vaikai juos suseilėja). Pati savo akim mačiau kai kažin ar turintis metukų vaikas prekybos centre mamos ar tėčio tel. "nuleido" žemyn iš antro aukšto.
Jei taip norima dėl pritapimo duoti darželinukam tel., kompus ir pan., tai galima įbrukti ir cigaretas, stiklelį alkoholio, žolytės patraukti, juk netgi vaikai dabar tai vartoja, argi galima atsilikti?
Aš niekam nieko netaikau, tik manau, kad viskam savas laikas ir tam tikros ribos. O kažką turėti, kad pritapti, tai apskritai yra vaiko nuo mažų dienų mokymas būti pastumdėliu. Sesės mergaitė darželyje atrodo vienintelė neturėjo tel. ir ką, kuo ji kitokia? Draugų turėjo, bendrauti mokėjo ir galėjau daug daugiau pasipasakoti ką veikė su tėvais 😀 Bent jau akivaizdus privalumas, kad ji viena iš nedaugelio neturinčių problemų su akimis.
todel kad vaikas tikrai niekaip nepritaps prie kitu ir juolab pats jausis kaip niekas...
pritariu ! aisku nesinori ten duot,bet teks butinai
kazin ar kompas, telefonas, ipodai ar dar kokia velniava visada reiskia tevu nedemesinguma vaikui. 😀 kaip bebutu skaudu bet siandien tai butini daiktai vaikui norint neissiskirti. kazin kaip vaikas butu priimtas savo bendraamziu buryjei jei neturetu pvz telefono, ar nezinotu populiariausiu online zaidimu. darzelinukai jau yra mokomi elgtis su plancetemis, tam skiriamos spec pamokeles, ka jau kalbet apie vyresnius vaikus . savo vaikus aisku mylime beproto, bet taip yra kad reikia taikytis prie aplinkos. juk kai atsirado visos tos naujoves patys tevai jas bruko savo vaikams noredami pasididziuoti pries kitus kad gali sau tai leisti 😀
Tai taip ir bus 😃 kompas,telefonas.man baisu kai pagalvoju ,kj vaikas paaugs ir prades prasyt kompo 😃
Aš irgi esu apie tai daug skaičiusi, netgi ir realiai tokį vaizdą matau (dirbu su vaikais). Aš augau be čiulptuko, apskritai mano aplinkoj nebuvo vaikų su čiulptukais. O kiek kurie protingi, tai kas ten žino, gal yra šiokia tokia sąsaja.
Kai vaikas neramus jam reikia mamos, o ne kokio pakaitalo. Aš už kuo didesnį dėmesį vaikui nepakišant kažko kito, dabar čiulptukus, vėliau telefonas, dar vėliau kompas. Aš prieš.
as auginu be.daviau karta bet po to pamaniau kad pabandysim be ciulptuko kaip nors istvert.
ir puikiai gavos😀
manau ciulptuko reikia kai vaikas labai neramus
vakar skaiciau straipsni apie ciulptukus, mamos juos duodancios buvo apkaltintos neatsidavimu savo vaikams, demesio jiems neskirimu ir .t.t. buvo netgi pamineta kad vaikai gave ciulptuka gali tureti mazesti intelekto koficianta...susimasciau... manau praktiskai mes visos augom su ciulptukais, tai turetume jaustis maziau protingos ar kaip? todel man labia idomi jusus nuomone 😀 mano vaikiukas kartais kartais nori ciulptuko - as ji ir duodu. nemanau kad del to tureciau jaustis blogesne mama.....
pirmasis turejo iki metuku.ir tikrai sunkiai atpratinom.o siam planavau neduoti,bet taip susikloste,kad po gimdymo pateko i renimacija,sulejo su laideliais,lasine,boto kas diena po kelis kartus eme kraujukantai man sake atnesti ciulptuka kad ramiau ir ilgiau guletu,kad kai duria neverktu.tai va,turi sunus drauga-ciulptuka.siaip jo nenori,tik kai jau verkia paima.nakty isvis neikisi... bet ir gerai
As nezinau gerai ar blogai tas ciulptukas,bet mano vaikai,o ju as turiu net keturis neeme ciulptuko visai patys. Na gal pirmas nelabai beprisimenu kazkiek ciulpe,bet kad sunku butu buve atsisakyti tikrai to nebuvo.Antram pirkau gal penkiu rusiu ziurejau gal kuri ims tai visus spjove,nors ir krutines neciulpe ilgai. Kitiems dviems pirkausi pradziai gal nores,bet irgi nei is tolo neeme.Taigi nezinau ar jau ca taip blogai kad ciulpia ar blogai kad neciulpia. Tik del atsisakymo kai paauga manau kad kartais tevai padaro didesne problema nei vaika...
Nedavėm čiulptuko ir ne dėl mados, o dėl to, kad vėliau gali būti jo ne tik kad sunku atsikratyti, bet ir tikimybė, jog gali mažėti ar net dingti pienukas, gali formuotis blogas sąkandis. Nors turėjom vieną nusipirkę, bandėm duoti, kai buvo beviltiška ir labai daug žindo, tačiau spjovė kuo toliau. Džiaugiuosi, jog neėmė, su antru net nepirksiu jokio čiulptuko.